Vilseledande reklam från Caia Cosmetics?

Caia Cosmetics har släppt nya produkter, och i morgonens första inlägg tog jag upp det lite kort. 
Det är återigen produkter som ska få dig att se mer solbränd ut, och återigen så ger produkterna inte bara din hy en ny färg, utan dina kläder ändrar också nyans – som av ett trollslag.

Det är inte första gången det här händer utan det verkar ske lite då och då i reklam för den här typen av produkter. Både Caia, men även Ida Warg Beauty, har förekommit i dessa sammanhang tidigare. 

Påverkar det här huruvida ni vill testa produkterna eller ej?

Tack för tips! 

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag personligen skulle aldrig köpa en Caia produkt.
    Då kan man likagärna köpa makeup mekka.
    Speciellt när inte ens Bianca verkar slaviskt anv Caia.

      Makeupmekka är helt veganskt, cruelty free och bra kvalitet.

      Själv använder hon Chanel och Armani, det har man sett i hennes necessärer lite hastigt i förbifarten i vloggarna.

        Är det sant? Har alltid trott att hon bara använder Caia, hon har väl sagt det iallafall ?

          Hahah förlåt men trodde vi det? Klart hon MÅSTE säga att hon bara anv Caia.
          Har flera gånger sett hennes packning och då är det INGEN Caia.
          Hon är nu ekonomiskt oberoende pga idiot tonåringar ?

            Forever favorite är vad hon säger ja. Klart att hon använder riktigt lyxiga märken. Caia är ju billiga märken som ompaketeras och en logga slängs på.

            Att lura barn och unga vuxna är vad hon lever gott på. Så hon kan använda sig av riktigt fina märken. Och ha flera lägenheter och äta gott och ta en drink och två oliver ute på lokal.

        Har åxå lagt märke till det men det är väl helt naturligt för vem tror att exempelvis ”Filippa K” endast använder sig av sina egna kläder? Så aa, inget konstigt med det, heller inte att Bianca vill sälja så mycket som möjligt o gör som alla andra som marknadsför sina egna produkter – undanhåller sanningen a litte bit??

      Men det har väl Bianca sagt också i vloggar, att hon inte bara använder Caia utan även andra märken för att ha koll på marknaden/konkurrenter, eller vad man ska säga.

        Yeah right! ?

        Klart hon med en massa pengar köper riktiga kvalitetsprodukter från de finaste märkena, istället för sina egna överprissatta produkter av betydligt lägre kvaliet.

        Sen att hon påstår att hennes egna är världens bästa är ju bara i vanlig ordning en Biancaöverdrift som bara fjortisar går på! ?

          Hon älskar ju dessutom när saker är dyra. Undrar om hon tror att hon blir en bättre människa om hon köper svindyrt?

      Fast det kanske är sämre innehåll pga priset. Jag skulle hellre köpa Caia. ?

        Caia har ju löjligt höga priser, inte värt det men vill du betala mycket pengar för produkter som inte är bättre än dom billigare som finns på marknaden så varsågod ?

          Nej som sagt makeup Mekka är GRYMT för deras priser! Mkt mer värt! Jag fick en Caia läpppenna å glans i present. Gick ej att anv pga så dåligt pigment och så torra produkter.

        Inget bra innehåll i det mesta av Caias hudvård vittnar en hudvårdskunnig kille om på tiktok, rent av en del skadliga ingredienser innehåller nya serumet bl.a. Tragiskt att se somliga som skriver på Biancas instagram ”serumet verkar magiskt” yeah right… Nej.

          Nog är väl en snubbe på TikTok inte nog att döma ut något?
          Ps jag har aldrig köpt Caia och kommer nog aldrig göra det heller

    Så löjeväckande, hur dumma tror de konsumenterna är? Skämmes.

      Tillräckligt dumma för att fortsätta handla

        Samma konsumenter som är så naiva att de på riktigt tror att Bianca enbart använder sig av CAIA.

          Samma människor som tror på Bianca när hon säger att hon älskar dom.
          Det är ändå så sorgligt.

    haha åh gud jag trodde först det skulle påpekas att det ”vilseledande” i detta var att reklamen för tanning drops så användes en modell med mörkare hudfärg. Men sen läste jag vidare! xD
    Hörde ”oh no” låten från tiktok i huvudet

    Det är löjeväckande. Och dom hutlösa priserna för den kvaliten ?? Det säljer bara pga att Bianca är frontfigur och alla under ca 17år köper varje ord hon säger. Utan att ägna en tanke åt att Bianca ser ut som hon gör pga alla fillers och ingrepp, inte caias magiska ögon serum och nattkräm ??

      Ot; men Cissi W har malt nu i månader om sin musik och hur vansinnigt originell den är. Frågan är; kommer musiken släppas? För tidigare projekt har det varit en jädra massa snack om men lite verkstad så att säga..

        Säkert att hon malt? Eller har hon bara pratat om, nämnt eller berättat?

        Är det ens intressant om det släpps eller inte? Varför bryr man sig om henne alls?

        Haha henne hade jag glömt

    Alla produkter är – just det bästa någonsin- om man lyssnar på Bianca,riktigt ordbajsare är hon på högsta nivå. Bara det gör att inte handla på caia!

    Nej men vänta nu…Trodde vi klarat av detta…Meh det är ju taget vid ett annat tillfälle i annan belysning… Trodde alla visste att det är sen gammalt…

      Visste vad?! Att företag fuskar med bilder i olika ljus? Eller att det är vad som händer i olika ljus.
      Oavsett så är det vilseledande.

    Nej ditt konstanta spammande kring Caia gör att man tappar lusten redan.

    Jag är för gammal för CAIA känner jag. Det känns inte dom det är kvalitet för priset dom tar. Finns andra märken i den prisklassen som känns mer lockande.

    Var det inte caia som faktiskt gav kläderna en ny färg enligt en kund? Eller var det Ida Wargs?

    Just bus är jag väldigt osugen på att testa över huvud taget. Hellre är jag blek.

      Dessutom märkligt att det blir så jämnt även på ögonlocken, i ögonvrån och andra märkliga ställen.

    Pinsamt. Nej alltså det säger ju sig själv att produkten inte är särskilt bra då om de måste fejka, annars hade de ju inte behövt göra så. Observera att de kallar nya produkterna för Gold, Gold mask osv för att det ska locka till köp och låta lyx liksom he he. Nej Bianca, och Caia, är verkligen inte trovärdig, som i tidigare inlägg idag ”Mina små älsklingsprodukter” och ”Mina produkter som JAG tagit fram” och att hon ”längtat i flera år efter att lansera”. Alltså fejk och lögner. Det är ju inte hon som tar fram, Caia har ju produktansvarig etc anställda, visst att Bianca säkert provar och ger önskemål om produkter men mer än så är det nog inte.

    Isabella löwengrips nya pod – skämskudde delux. Fy!

      Varför?

      Provade faktiskt att lyssna. Först när de gick igenom vad podden skulle handla om så lät det ändå rätt intressant, om än lite väl fnittrigt. Men lyssnar vidare. Isabella pratar men säger egentligen ingenting som tillför något. Pratar om ”Man”,”förr” och ”vi”, som i helt ogenomtänkt snack. Sen typ föreläser hon och presenterar olika fakta, men utan att berätta vart hon läst eller hört det eller några mer ungefärliga siffror. Blir också väldigt ointressant då man får intrycket av att det kanske stämmer men kanske inte. Fortfarande en hel del fnitter vilket nu börjar bli riktigt störigt. Sen börjar de prata om Erdogan och efter 5 minuter av detta politikprat stänger jag av då jag inte fattar hur detta är kopplat till poddens syfte samt hur just de här personernas åsikter om politik skulle vara mer intressanta att lyssna på än ja, vem som helst.

        Just så. Vem är hon att ta sig an ett sådant här ämne?

          Eller när de pratar lågkonjunktur. Visst finns det ofta något positivt i allt negativt som att tex det blir bättre för miljön om vi konsumerar mindre skräp eller att vi kommer närmare varandra när man kan ses över lite soppa på hemmaplan istället för att förväntad bjuda på hummer. Men när hon pratar om att viiila under lågkonjunkturen och att vi inte behöver prestera så mycket och ”bara” företag som går dåligt. När sen Anna säger att det kan leda till arbetslöshet så låter det som att Bella inte ens tänkt tanken tidigare. Och hela deras ”analys” blir ju lite märklig då. Fattar inte varför de inte gjorde omtagning på den biten.

            Håller inte med dig E. Tyckte inte det lät så som du beskriver det. Ska de göra omtagningar så allt låter perfekt tycker du? Nja blir väl lite konstigt och fejkat då. Jag tycker Isabella låter kunnig om vissa saker och ganska smart. Man får lära sig en del av att lyssna tänkte jag, lite mycket eeeh på Anna men annars ganska intressant podd.

              Alltså om man lär sig något av den podden så utgår man ändå från rätt låg nivå. Men visst, någonstans ska man väl börja.

              Isabella är smart. Men kanske inte alltid så omtänksam. Det är ju det chippet som fattas i henne, den där omtanken för andra och för helheten.

                Smart kanske – men obildad. Och i detta fall behövs bildning för att det ska bli en smart diskussion.

    Tycker hon hae svarat väldigt otrevligt om produkten på hennes Instagram. Sedan borde folk väl förstå att de inte kommer se ut som bianca efter dessa produkterna. Hon har ju botox, ansiktsbehandlingar mm.

      Jag tror att den här ”Biancasvansen” helt enkelt får en känsla av samhörighet med idolen Bianca, när dom köper ”hennes” smink.

    https://vm.tiktok.com/ZMY6Sarqg/
    Här kommenterar någon som kan hudvård vad han tycker om produkterna och han är inte imponerad.

      Bianca har kommenterat videon också…

      SÅ BRA, han kan sin sak. Han skulle absolut INTE använda tan-dropparna/serumet säger han och inte face scruben, dem innehåller en del ingredienser som kan vara skadliga och allergiframkallande. Bianca säger att de är bra för hennes känsliga ny MEN känslig hy brukar oftast inte må bra av parfymerade produkter för att bara ta ett exempel. Såg att Bianca kommenterat under videon ” jag sa att JAG inte reagerat på produkterna med min känsliga hy”. Har Bianca verkligen känslig hy el tror hon bara det, el säger bara så i reklamen för ett syfte? Har aldrig sett hennes hy vara röd vilket en känslig hy lätt brukar bli. Antar att det kommer snyft från Bianca nu eller någon hyllning o snyft från hennes mamma eller Åsa, efter denna kritik av nya produkterna, i vanlig ordning.

        Så tröttsamt svar från henne. ?

        Glöm inte pappa Ingrosso. Han kommer till undsättning och talar om hur orättvisa vi är som kritiserar.

      Ännu en sak som är vilseledande reklam – den nya sheetmasken, står att den är vegansk MEN det är den INTE om det nu är så att den innehåller det som Bianca påstår. Namnet förresten Golden secret hahaha. Mycket som är vilseledande, mycket som är fake.

      Så BRA, han kan sin sak. Han skulle absolut INTE använda tan-dropparna/serumet säger han och inte facescruben, dem innehåller en del ingredienser som kan vara skadliga och allergiframkallande. Bianca säger att de är bra för hennes känsliga ny MEN känslig hy brukar oftast inte må bra av parfymerade produkter för att bara ta ett exempel. Såg att Bianca kommenterat under videon ” jag sa att JAG inte reagerat på produkterna med min känsliga hy”. Har Bianca verkligen känslig hy eller tror hon bara det, säger hon bara så i reklamen för ett syfte? Har aldrig sett hennes hy vara röd vilket en känslig hy lätt brukar bli. Antar att det kommer snyft från Bianca nu eller någon hyllning o snyft från hennes mamma, efter denna kritik av nya produkterna, som det brukar.

    Skulle varit väldigt intressant att se en äkta bild på Bianca utan alla skönhetsingrepp med enbart användande av Caiaprodukter!

    Tror inte många blir så köpsugna längre då!

      Skulle verkligen ha varit intressant!

      Wahlgrens värld har ju börjat om från säsong 1 nu. Jag spottade ut kaffet när jag såg Bianca.
      Heeeeeeelt sjukt att det inte pratas med om vad hon gör och idealen hon sätter. Både med sina ingrepp men även med sin ätstörning som ändå på nått sätt hyllas iom tex kampanjer som för intimissimi. Jag förstår att unga tjejer ev mår piss.
      Ja tror lätt Bianca lagt 200.000 kr på sitt utseende at this point. Det är inget annat än missvisande

        Ja, och dessutom så klarar knappt Bianca av att se sig själv när hon såg 1:a säsongen i repris. Sorgligt och ingen vidare förebild för unga personer.

        200.000? Snälla, hon hade en tandställning som bara den kostade 80.000.

        Vet inte hur gammal hon är, men om hon har fillers i ansiktet och under ögonen kommer detta att falla nedåt mot i ansiktet. Den övre delen kommer att vara smalare än den undre. Men hon kanske inte gör fillers? Men jag tycker inte hon har några rynkor eller linjer i ansiktet att tala om, men det kanske är medfött?

        Please. Bara brösten kostade 80. Lägg till en nolla.

      Eftersom jag tror att hon varit bra mycket snyggare än sitt nu plastiga utseende spankulerar jag säga att det hade vart större chans att jag köpt Ngt

    Jag köper varken Caia eller Lövengrip eller Perellis produkter heller för den delen. Jag vill inte sponsra den typen av livsstil där det är sånt konsumtionsfokus och fokus på att köpa nytt hela tiden.

      Håller med och hoppas att anti-trenden av influensers och deras produkter kommer att öka.

    Photoshop i droppar, intressant.

    Caia har jag ingen aning om hur det är, skulle aldrig köpa det pga hypen av en person (där dessutom är frontpersonerna är sjukt översminkade i mitt tycke, ser ut som redo för After dark any day soon now), inte direkt lockande för min smak iaf. Men,modellens fräknar i reklamen här, såå himla fint tycker jag, plus för att de iaf inte sminkat över dem, men ja, tydliga nyansskillnader på kläderna, taffligt.

      Är dom äkta då, fräknarna? Har sett Bianca her self, med påmålade fräknar.

    Jag har en vän som senast för ett par dagar sedan pratade om att hon skulle behöva fler färger och nyanser i sin garderob. Jag borde kanske ge bort den här produkten till henne… ♥️

    Här är en annan influencer som visar före och efter brun utan sol: https://instagram.com/stories/amelialiana/3034367058427797377?utm_source=ig_story_item_share&igshid=YmMyMTA2M2Y=

    inspelat efter klippet under ”golden hour” så att exakt ALLT i klippet är i en annan färg än före ?

      Obegripligt att man gör så… Alla måste ju verkligen fatta detta och snarare tro att produkten inte funkar eftersom man måste ljuga så

    Kolla hudfixaren ram på tiktok vad han tycker om dessa caia produkter

    Coolt att den vita toppen på bild två plötsligt fick en annan färg.

    Så hon använder inte tanrevel? Hon har gjort reklam för dem i två år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.