Missnöjet över Paradise Hotel-beslutet

Den enda som är nöjd med att den tidigare slopade Paradise Hotel-säsongen ska sändas verkar vara programledaren Nicole Falciani, vilket jag kan förstå. 
Anledningen till att Paradise Hotelavsnitten togs ner och den redan inspelade säsongen senare ställdes in, är att det avslöjande från Expressen om misstänkta övergrepp i ”Paradise hotel”, som ledde till att en förundersökning gällande våldtäkt samt sexuellt ofredande inleddes.
Nicole hann ju knappt lära sig deltagarnas namn innan hennes programledardebut vaskades som en dyr flaska bubbel på Grodan en lördagsnatt. Så klart att hon är glad över att hennes andra säsong – som tidigare slopades i sin helhet – nu ska sändas.
Deltagarna å andra sidan verkar mindre nöjda.

Till Expressen säger de så här:

– Det är fruktansvärt. Det är över två sedan, säger en deltagare som var med i säsongen.

– Jag står inte bakom det jag gjorde för två år sedan.

Flera deltagare är upprörda.

– De gjorde ett bra beslut då att inte sända vår säsong. Men nu väljer de att sälja den. Det känns jättekonstigt, de frågar inte om det är okej, säger en av deltagarna.

– Jag vill helst inte att någon ska se skiten, säger en annan deltagare.

En annan deltagare som också vill vara anonym säger:

– Jag mår inte alls bra. Jag har gått vidare och skapat ett nytt liv. Nu känner jag att allt kommer krascha. Vi har fått info, men ingen fråga om hur vi känner?

– Det ställer till det ekonomiskt för mig. Jag kan bli av med jobbet på grund av detta. Då var vi glada att det skulle sändas, men när har det hänt mycket. De är ryggradslösa. De verkar vilja göra allt för pengar. Men det är människor vi har med att göra.

Vad tycker ni om beslutet att sända den tidigare skrotade säsongen?

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad intressant att de är så emot det!

      Dom har väl vuxit upp och insett vad för skit dom gjorde då. Förstår att dom är upprörda.

        Och en del läxor är dyrare än andra…

          Utveckla?

            Vad vill du att jag ska utveckla? Man lär sig läxor genom livet. En del kostar lite mer än andra bara.

              Om man kan ångra en medverkan sådär grovt på bara TVÅ ÅR så borde de aldrig ställt upp över huvud taget.. de fattar väl att allt hade legat på nätet för alltid oavsett om det sändes nu eller för två år sedan? Puckon

                Men verkligen. De skulle väl ha tänkt till innan de medverkade då. Komma nu och gnälla på att de kommer bli av med jobbet för att de var med i PH. Är liksom endast två år sen, inte något de gjorde i sina ”ungdomsår” för 10 år sen.

                Det är det som är problematiskt med reality att unga personer utan impulskontroll ställer upp i en känslig ålder där hjärnan inte är fullt utvecklad. Nu två år senare kanske de har utvecklats och fått mer impulakontroll och konsekvenserna. Onödigt att döma så hårt tycker jag. Det är ju sunt att de känner så och har gått vidare

                  *konsekvenstänk

      De var väl med då för att de förmodligen ville ha ett uppsving i tex sociala medier då. Nu har de förmodligen gått vidare med annat och känner inte att detta på något sätt skulle gynna dem.
      Dock så måste man väl ändå stå för saker man gjorde. Hade de sänt då så hade ju avsnitten fortfarande funnits nu för folk att se

      Ja eller hur! En medverkan i Paradise Hotel kan ju öppna många dörrar. Man kan bli prinsessa, influenser, c- kändis etc. Massor saker!

    Alltså jag tycker ingenting särskilt om detta, men att som nån kommenterat att hen inte kan stå för vad den gjorde för två år sedan? Sån ofantligt lång tid är det ju inte. De åkte ju dit och visste vad de gjorde.

      Handlar det inte om personer som till största del är under 25 år? Dvs innan hjärnan är fullt utvecklad.
      Jag brukar inte se på det. Givet hur reklamerna brukar se ut har jag antagit det. 2 år i den åldern är inte som 2 år i 30-årsåldern

        Nä men det är ju inte så att de medverkat i nån typ av socialt experiment där de utan att veta varför låstes in i ett hus och blev filmade. Det var ju ett koncept de mycket väl visste vad de gav sig in på. Sedan har de ju skrivit kontrakt och förmodligen fått betalt osv? Såklart man kan ångra sig, men gjort är ju gjort liksom. Sedan två år som sagt, det är fortfarande inte som att man ser tillbaka på sin tonårstid och ångrar sig oavsett om man råkar vara runt 25.

          Inte alla under 25 har så lite insikt i vad ett sånt deltagande kan föra till. Antar att det är linslusen i vissa som styr?

            Men även om det sänts för två år sedan så finns möjligheten att säsongen ligger kvar att se länge efter det. Klipp hamnar på youtube osv. Det sänds ju liksom inte en gång och sen försvinner det från jordens yta.

              Ja det är det jag menar också! De visste mycket väl konceptet och det fanns ju samtycke om att det skulle filmas och visas osv.

        Det är ingen ursäkt att vara under 25.. du är fortfarande fullt vuxen och kapabel till att vara medveten om dina handlingar.

          Ja, folk daltar med yngre människor något vettlöst nuförtiden..

    ” vaskades som en dyr flaska bubbel på Grodan en lördagsnatt.”
    Vad är det ens för försök till liknelse. Vaska? Grodan? Lördagsnatt? Antingen har jag helt missförstått någon form av internskämt eller så är det verkligen bara en riktig dåligt liknelse av någon som inte ofta rör sig utanför Värmdö.

      Jag har försökt nu men förstår faktiskt inte vad du inte förstår.

        Samma här.
        Du borde veta vad vaska är då fenomenet är minst 20 år gammalt.
        Grodan är ett en restaurang som ibland kör klubb vid Sturegallerian.
        Fattar inte din fråga kring lördagsnatt?

        Nu när jag tänker efter trollar du förmodligen

          Obs ”Du” är till TS, inte till personen som jag svarade

          Inte troll alls, bara de facto en person med iakttagelse om att liknelsen ju är ganska långt ifrån verkligheten, och att den således skrivits av någon som inte överhuvudtaget rör sig på dessa platser. Nej, det är ingen som vaskar bubbel på Grodan. Det är en restaurang där människor med hyfs äter, umgås och dricker. Fenomenet vaskning – klart jag vet vad det är, men nej det förekommer inte. Vare sig på en restaurang eller på nattklubb. Vad jag ville få ut av ifrågasättandet var helt enkelt att liknelsen ju är en väldigt dålig liknelse. Men tack för påståendet om troll, det är faktiskt första gången jag utgetts vara det.

            Men liknelsen om att tex leta nål i höstack är mer relaterat till vardagslivet då?

              ??

              Det är ju visserligen ett uttryck och inte en liknelse, men tack för försök.

                Om man säger ”… det är som att leta en nål i en höstack” är det väl en liknelse. När man använder orden ”som” och ”liksom” är det en liknelse.

            Håller med dig Emelie!

            Du har inte varit på Grodans klubbkvällar i källaren hör jag

            Måste vara jobbigt att vara så pk. Det är faktist okej att dra på mungiporna även åt saker som kanske inte är riktigt pk.
            Ta inte saker så bokstavligt.
            Annars kan du scrolla
            Trevlig helg på dig!!

            Måste man ta allt så bokstavligt då?

      Grodan är en restaurang i Stockholm.
      Vaska betyder att man köper en flaska av något drickbart och ber bartendern att hälla ut den i vasken.
      Lördagsnatt är den tid som infaller mellan lördag och söndag (här finns det utrymme för tolkningar).
      Mvh Göteborgaren

      Hahaha kände samma. Kändes som en liknelse från någon som har noll koll

      Men snälla. Jag bor inte i Sthlm och har ingen aning om vad som händer på Grodan men fattade ändå vad hon menade kom igen

    Vad grundar du Nicoles åsikt i? Vad har jag missat? Har hon gjort något uttalande?

      Ja hon har gjort ett uttalande att hon är glad att det ska sändas

    Finns det ett kontrakt som säger att programmet får sändas/säljas nu så är det ju inget att gnälla över.
    Produktionen vill såklart få in pengar för sitt arbete och deltagarna får väl ta ansvar för vad de gjorde under inspelningarna även om det gått några år.
    Vad gnäller dom om? Två år??? Vad gjorde dom för hemskt som dom inte kan stå för efter två år????

      Eller hur. De skrev på ett kontrakt, mycket väl medvetna om att allt de gör kommer ägas av produktionsbolaget. Att gnälla i media är pinsamt. Då sålde en tjänst och fick betalt. Din medverkan är inte ”din” lol

        Roligt också att nån av deltagarna kallar folket på produktionsbolaget ryggradslösa. Tycker snarare att deltagaren själv är ryggradslös, som inte kan stå för sina handlingar för knappt två år sen.

        Jag gissar att de inte får så mycket betalt? Utan de hoppas att de skall få bra exponering så att de kan bygga upp en influensergrund.

          Känner en som varit med. Ingen av de mer kända och han fick typ 10.000 kr och fri resa så don´t quit your dayjob

        Man får stå för vad man gör och säger. Inga dunungar som är med i PH.

      ”Ingen har frågat oss!”
      Fast ni ställde ju upp frivilligt och skrev på kontrakt? Ni behöver inte tillfrågas.

      ”Dom tänker bara på pengar!”
      Ni åkte i princip på en gratis semester, söp, solade och försökte vinna pengar…

        Dubbelmoralen hos ungdomarna har inga gränser ✌?

    Älskar ph ser fram emot en till säsong!! Dom har ju deltagit i programmet så det klart att dom har lov att sända det?

    Ett bra råd till alla influencer-wannabes som söker till PH: -Var medveten om att ditt beteende för alltid finns inspelat och därmed åratal senare kan hoppa upp och bita dig i rumpan! ??

    Tror de mest är sura över att de gick miste om möjligheten att bli influensers. Nu när de sänder säsongen i efterhand kostar det helt enkelt mer än det smakar för deltagarna.

    Kan de inte ens stå för vad de gjorde för (bara) två år sen, illa tycker jag…

      Men vad är det folk i det här kommentarsfältet har så svårt att förstå? Tänk att du är 19 och ska vara med i ett superpopulärt TV-program som kan ge status och ”berömmelse” (jag håller med om att det är sorgligt att vilja ha dessa saker men snälla sätt dig in i vissa ungas hjärnor). Sedan blir programmet skandalomsusat och läggs ner. Två år senare är du 21, du har kanske kommit bort från de värderingar du hade när du var 19, skandalerna kring programmet har kanske också fått dig att inse ett och annat. Du har nytt jobb, bryr dig om annat, är inte förknippad med programmet. Sedan ska programmet sändas, nu förknippat med övergrepp och skandaler. Är det så svårt att förstå att det är jobbigt för deltagarna?

        Men ph hade väl inte något superrykte när de sökte dit heller? Ledsen, men även om det sänts när det skulle så kan en framtida arbetsgivare med en googling se klipp från deras deltagande. Något man helt enkelt får räkna med om man deltar.

          100%. Trot mest det är för att PH blivit ”canceled” nu efter deras deltagande som de ångrar det. Hade PH fortfarande varit hett så hade de varit taggade på att det skulle sändas.

        Vore lika orimligt om tidigare deltagare krävde att säsongen de deltog plockades ner då de inte ville förknippas med programmet längre pga att de gått vidare nu. Sorry, not sorry.

        Men programmet förknippades ju med exakt samma saker redan innan? Det var väl ingen som åkte dit och förväntade sig knyppling och sudoku. Du har sålt ditt medverkande och du skriver ju på kontrakt, programmet kan finnas på internet föralltid. Det går inte att ångra det.

        Vad är det du har svårt att förstå? Ingen bryr sig att det är jobbigt för deltagarna. Dom har sökt in frivilligt å borde fattat att det föralltid kommer ligga kvar på nätet. Varför är folk såna offer? Varför kan inte folk ansvara för sina egna handlingar?

    Jag tycker verkligen noll procent synd om de som inte vill att det ska sändas. Ett tips om man inte vill att folk ska se en delta i paradise hotel är ju… att inte delta?!

      De sökte ju till programmet innan säsongen förknippad med övergrepp sändes! Viss skillnad på PH som cringey slask-TV och det PH förknippas med idag.

        Men de sökte inte till vi i femman direkt.

          Wild kids

        Jossan, PH har alltid varit slask å trash TV. Samtliga deltagare är de facto trash. Dom visste exakt vad dom sökte till. Dom är inga offer. Dom har valt det själva. Då får dom…. Skylla sig själva ☺️
        Folk beter sig så jävla illa å vägrar ta ansvar för det. Jämt ska det skyllas på framförallt män eller patriarkatet för kvinnors dåliga val.

        För de flesta så tror jag inte de tänker värre om pH nu än de gjorde innan just den avbrutna säsongen.

    Är det årets deltagare som är med på bilden? För i så fall fattar jag inte vem det är som grinar om att det kan förstöra jobb osv. Är inte de sådana som far runt i alla möjliga dokusåpor?

      Nej bilden är på de som var med i säsongen som blev inställd och aldrig kommer sändas. Den säsongen som ska släppas nu är säsongen som spelades in samtidigt som den inställda säsongen visades på tv.

        Ok då förstår jag.

    Läste hos Toftby om hennes ögonlocksplastik. Intressant. Zoomade in på hennes ögonbryn – blir de så efter tatuering? Ser ut som att de flesta hårstrån är borta?

      Beror väl på vad man gör för teknik finns massa olika. Tycker inte heller de blev bra. Set ut som man gjort de med en brun penna men hon verkar nöjd

    Fanns väl förresten en komiker som för flera år sedan pitchade iden om att göra en dokusåpa a la big brother fast med twisten att de inte spelas in och sänds. Så har de levt rövare där inne i huset helt i onödan, inte ens blivit kända sen. Well… here we are.

      Haha det hade varit min dröm! Inte att leva rövare då men att testa att leva i big brother-huset bara som ett experiment, skulle dock aldrig vilja vara med på tv

    Med tanke på att vinnaren gjorde en intervju i expressen pga säsongen blev inställd vet jag inte riktigt hur de tänker att det ska vara direkt spännande.. ??‍♀️

    Hihi, tjejerna längst till vänster står nästan som alla par som offentliggör sin graviditet.

    Säsongen sändes ju inte av en anledning från början, varför är det helt plötsligt okej att visa den nu då?
    (Retorisk fråga, jag vet att det är pengar)

      Den ställdes in då säsongen innan avbröts pga anklagelser om våldtäkt/sexuella övergrepp mot en deltagare. Det ledde till en anmälan men det ledde aldrig till åtal, dvs förundersökningen lades ner och inget brott kunde bevisas. Antar att de då ansåg att det inte fanns någon anledning längre att inte visa säsongen de hade inspelad, dvs säsongen efter den där övergreppen ska ha skett. Så har jag förstått det hela.

        Men ja, givetvis handlar det om pengar för produktionsbolaget. Det gör det alltid när program spelas in.

    PH såg väl att den ny versionen inte gick hem så nu plockar de fram en nygammal säsong. Deltagarna får skylla sig själva, de signerade ett kontrakt när de deltog i säsongen och ursäkter som ”deras hjärnor är inte färdigutvecklade innan 25” funkar liksom inte.

      Man kan få ångra saker som man gjorde för 2 år tidigare i 20-årsåldern och vilja att någon tar hänsyn till det, även om de inte har någon laglig rätt till att hindra sändningen, utan att bli få bli hånad.

      Konsekvenstänket är inte färdigutvecklat som 20-åring. Kan vi ha medkänsla med dem istället för att förklara hur dumma de är?

        Det här är alltså vuxna människor som får rösta och köra bil och skaffa egna barn osv, men vi måste ta lite hänsyn till att de var för unga för att förstå att de frivilligt gjorde bort sig i tv?

    Jag kan inte tycka synd om dom. Har de gjort saker som de känner att de inte kan stå för får de lite skylla sig själva. De har ändå valt att ställa upp från början.

    Är det tanbys kille på ph bilden?

      Tror det är han ike

    Otroligt hur okänsliga vissa här är. Fattar överhuvudtaget inte varför de ska sända skiten bara för att han inte blev dömd.
    Sen kanske det inte handlar om att man inte vill se sig själv i programmet utan snarare att tittarna till det programmet är helt jävla galna och vem har ens lust att få mängder med hat och gå igenom något igen som egentligen hände för 2 år sedan.

      Men… det borde de väl ha tänkt på innan de deltog då. Eller har tittarna blivit galna nu senaste två åren?

        Det är bara jobbigt för att de eventuellt inte kommer bli influencers längre.

        Men det är väl ändå skillnad på att diskutera saker som har hänt ett halvår tillbaka och där relationer fortfarande kanske är aktuella än någonting som hänt för över 2 år sen? Minns du själv saker du gjort/tänkt och kan stå till svars för allt det? Det gör då inte jag i alla fall. Inte så att allting filmas heller.

    Varför vill man ens från första början titta när flertalet personer som totalt gemensamt har en stackars hjärncell skämma ut sig i tv?

    Varför göra något du inte kan stå för två år senare?

    Så ”misstänkt” våldtäkt och sexuellt ofredande ska sändas på bästa sändningstid?

      Nej det är en annan säsong.

    Jag har inte då bra koll på kopplingen mellan Paradise Hotel och influencervärlden. Varför platsar en nyhet om Paradise hotel på denna blogg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.