Margaux = nykterhet?

Jag har kanske missat något, men vad tusan ska Margaux göra på ett event för nykterhet? 
Hennes innehåll är ju fullt av alkohol? Eller är allt det här alkoholfria alternativ?
Finns det ingen gräns för varumärkestvättandet?

Bara i två av hennes senaste inlägg förekommer det alkohol fyra gånger, och jag har mycket svårt att se att detta skulle vara alkoholfria alternativ.
Det tror jag nämligen att hon hade upplyst oss om, i fall det var en del av tvättplanen.
Så här står det i inlägget:

Igen, hur passar Margaux in här?
Jag har ställt frågan till @soberstockholm12 som sett mitt meddelande men har valt att inte svara.

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker det blir lite komiskt.
    Känns som hon skulle kunna göra vad som helst för att fortsätta i rampljuset.
    Vad blir nästa tror ni? Någon influencers barn ska ha barnkalas och hon klär ut sig till barn för att få synas?

      [Borttagen kommentar]

        ..fortfarande vill se henne.

          Hon har ju iofs fortfarande över 300.000 följare så några verkar ju tycka att hon är relevant

            Kollar man upp statistik så verkar det som att hon under den senaste månaden köpt ca 600 följare ?

              600 följare gör ingen skillnad för henne. Säkert någon som jävlas och köpt till kontot.

      Jag tror att de flesta stora influencers skulle göra vad som helst för att fortsätta vara i rampljuset. Eftersom de saknar relevant utbildning att falla tillbaka på blir det nog svårt att bara sådär ta ett jobb där de tjänar så pass mycket att de kan fortsätta med sin livsstil och betala tillbaka lånen på sina bostadsrätter på Östermalm på över 100 kvm, speciellt med de stigande räntenivåerna. Det lär ju inte krylla av jobb för dem som klantat till det i sin egen influencerskarriär och där man tjänar över 100k i månaden.

      Kan ändå inte låta bli att tycka att det är relevant att ha en, om än avdankad, influenser på eventet. En grupp som gärna pimplar vin från lunch och shottar friskt på kvällen. Skitsamma om det är måndag eller söndag eller alla dagar däremellan.

    Hon kanske tycker det är viktigt att ANDRA är nyktra.

    Så de inte ligger och skräpar utanför hennes dörr igen….

      Ja. Om inte alkohol/droger fanns så skulle han aldrig legat där och då skulle hon aldrig blivit cancelled. Så hon har starka anledningar att prata om att alkohol är skit ?

      ?

    Tänker att det väl är rea på henne nu så up for grabs, här finns tillräckligt mycket Margaux så alla får smaka. Snart slutar hennes telefon ringa och då kommer vi inte märka att hon sakta har försvunnit ut i intet.

    Får hon betalt för detta uppdrag eller är det ideellt?

    Jag kan prata om nykterhet istället. Drack två gånger som nybliven artonåring och insåg att det inte var något för mig?.

    Pick me, pick me!

    (Vänligen notera att jag skriver det här med glimten i ögat. Poängen är att det finns nog en hel drös med människor som skulle passa bättre att prata om nykterhet. Men det kanske handlar om att hon kommer att vara en folkmagnet?)

      Haha samma här! Gick ut på krogen en gång som 19-åring och drack mig full. Gick hem och slutade dricka och att gå ut på krogen ?

        Åh hej! Ska vi föreläsa tillsammans? ?

          Gärna!

    Skriker bara desperation om henne. Allt är noga uträknat. Detta är hennes försök till att framstå som en helylle tjej. Att bli mer folklig liksom. Från färgglatt till beigt nedtonat stickat.

    Fast det där är ju bara ett rykte och ingenting som är bevisat eller något vi vet stämmer. Så onödigt att sprida det

      Lol det är 100% sant , väldigt många som sett margaux på fest å vad hon pysslar med

    Hon kanske ska vara med som ett avskräckande exempel på vad alkohol kan göra med folk?

    Men har inte de som gjort programmet alls kollat upp henne innan?! Tror inte heller att glasen på hennes bilder innehåller alkoholfritt. Det skulle vi garanterar fått veta isf…Allt ska ju läggas ut. Och så är ju nykterhet annat än att inte använda alkohol.
    Hur hon lyckas hålla sig kvar i rampljuset är nästan beundransvärt. Hur man väljer henne till alla möjliga program är en olöst gåta för mig. Och hon snurrar glatt på. Bett om ursäkt för att nån sagt till henne att det borde hon göra. Dock utan känsla, empati och förståelse för vad hon gjort. En ursäkt skall komma från hjärtat och inte röven.

      Men är ett av kraven för att vara med i programmet att man aldrig dricker?

        Tydligen inte…

      Alltså det är ju inte ens ett program att bero på kolla upp saker:) utan det är ju en mötesplats som välkomnar ALLA människor som är nyfikna på en nykter livsstil och det betyder ju inte att en person inte får komma om hen druckit ett glas vin dagen innan eller som inte någonsin kommer dricka igen. Känns som att såna som du bara har bestämt er oavsett vad en människa gör för att försöka göra om och göra rätt – Den principen är ju nästan som att om en person skulle begått ett brott och suttit av sitt straff aldrig ska få en ny chans sen i sitt liv. Förstår verkligen inte cancel culture, måste vara människor som aldrig har gjort misstag i sina liv eller hade kunnat förlåta någon nära som gjort något dumt. Att säga förlåt och vara med och delta i något ideellt som tar upp en viktig problematik är väl ett väldigt bra sätt att försöka lära sig från sina misstag/gå vidare?

    Hon skall nog berätta om att man som nykter inte skall peta på dom som är onyktra.

    Det är ju säkert inte Margaux själv som tagit kontakt med den här gruppen och sålt in sig själv. Det brukar vara eventen själva som söker upp talare och gäster och då har väl de en tanke om vad de vill att hon pratar om tänker jag.

    De skriver ju själva att mötesplatsen bjuder på kultur, debatter, musik, stå upp, utställningar och ett vardagsrum att hänga i. Allt de gör behöver ju inte nödvändigtvis en koppling till nykterhet och alkoholfritt, eller?Har svårt att tänkta mig att de tar in en stå upp komiker som är öppet nykter och som bara drar ”nyktra skämt”, finns det ens en stå upp komiker som inte är öppen med sina alkoholproblem??
    Alla deras debatter kan ju inte heller handla om nykterhet? Samma med musiken och utställningarna.

    Men eventet är ju i morgon, gratis och öppet för alla. Varför inte själv gå dit? Då får du svart på vitt och själv kan se om det bara är dina egna värderingar som gav dig förutfattade meningar eller om det faktiskt fanns en röd tråd i Margauxs medverkan.

      Nej det är hennes agent som ännu inte droppat henne utan som försöker klämma ur lite pengar ur henne.

      Petrina Solange dricker inte.

    Detta måste vara ett skämt

    Jag kan offra mig att gå på eventet och rapportera. Men måste nog vara där tidigt för att få plats.?

      Snälla! Kan du inte göra det?

    Separat Tråd om kvinnolunchen tack !

      Vilken kvinnolunch?

    Hon verkar ha gjort samarbeten med Mionetto och ”tagit fram” ett par alkoholfria drinkar. Det är kanske den posten i hennes CV som kvalificerat henne till eventet…..

    Det här är väl ett nyktert event som visar att man kan ha kul utan alkohol? Får de som medverkar eller deltar aldrig ha druckit alkohol? Måste de lova att aldrig dricka en droppe? Det är ju bra influerande, att visa att det inte alltid måste vara alkohol med i bilden.

      Jo absolut, men en influencer som lät sitt barn peta på en utslagen man i trapphuset kanske inte är det bästa valet av frontfigur. Då kan man väl tycka att en influenser som står för nykterhet är en bättre inspiration.

      Fast det är ju inte det det handlar om. Att man aldrig får ha druckit eller kommer någonsin dricka igen. Just valet av Margaux känns extremt olistigt med tanke på hennes historik.

        Ja, det är ett olistigt val, men kritiken här var ju att Margaux brukar dricka alkohol.

    Men man kan väl ha en nykter kväll även om man druckit alkohol innan?
    Känns väldigt höger-kristen-Amerika-vibb på detta inlägg.

      Jag vill veta om hon eller arrangören tar upp Margaux hur M behandlande mannen i trappuppgången. Arrangören kanske tycket det var bra gjort av Margaux.

    Men vad vet ni troll och skvallerbloggerska om hennes historik eller tankar kring alkohol oavsett om hon lagt upp ett glas vin till sin middag på Instagram eller inte? Not much. Kvällen handlar ju uppenbarligen om ’sober curiosity’ och det kanske Margaux visst är eller har varit? Varför hålla på och trashtalka ned ett ideellt event med ett bra och intressant syfte? Till skillnad från er så verkar ju denna mötesplats och platform tro på andra chanser och att Margaux är bjuden som gäst som själv har erfarenheter och misstag i sitt bagage men nu verkar vilja försöka att förändra sin livsstil är väl både passande och bra.

    Bloggbevakning borde gå dit och se vad det hela handlar om och SEN blogga om innehållet av detta upplägg. Det hade varit något. som nästan hade liknat lite äkta journalistik och inte bara skitsnack/gossip. Väldigt dömande, tråkig och trollig vibe här. Tror jag läst klart denna blogg!

      Varför skriver du så aggressivt och menar att alla är troll och hånar Camcam?
      Har du inte märkt att många undrar saker på ett balanserat sätt?

      Ja, Bloggbevakning borde gå ut ur huset och göra lite äkta research ibland. Skulle kunna göra inläggen här intressanta.

        Men hon granskar ju bloggvärlden och annat på just internet. Hon avser ju inte att granska irl.

      Kan vi snälla slopa det här pratet om hat och troll snälla. Sociala medier och influencer-samhället påverkar precis allt och alla. Det är en miljardindustri och innehåller makt, pengar, påverkan och skapande av nya normer å trender. Det är viktigt att prata om, på alla sätt. Det behövs MER bevakning, MER kritik och MER granskning. Dels sakliga journalistiska gräv, dels forum, dels bloggar som denna.

      Är så trött på att bara för att det i sak är kvinnor och unga som driver branschen så ska den inte kritiseras. Då ska alla va snälla mot varandra och sända ”good vibes ” gör man inte det är man ett troll. Hade den bestått av mestadels män då hade det varit en annan ton.

      Många människor baserar idag sina konsumtionsvanor, sitt utseende, sina resmål, sina semesterplaner, sina barnkalas, sin inredning, sina operationer, val av vårdgivare, tandläkare ja men allt! På vad sociala medier å influencers påverkar dem med. Då kan vi inte med rädsla av att trampa någon på foten, inte prata om allt som händer. Ibland kan diskussioner urarta, vi är ju människor. Men det är viktigt att diskussionerna förs.

      Kom också ihåg vilka som har intresse av att diskussionerna INTE förs.
      -Alla stora företag(ofta män) som gör miljoner-miljarder på att sälja skit med väldigt tveksamma metoder via influencers.
      -Politiker och makthavare som kan styra folks åsikter, tvätta sina misstag osv via sociala medier och ”gull”
      -influencers själva som gör ENORMA pengar och såklart vill fortsätta med det. Vi har måååånga stora influencers bara här i lilla Sverige som aldrig kommer behöva göra annat än att lägga ut bilder å korta klipp på sig själva och säkra hela sin framtid och kanske göra hela sin familj ek. Oberoende tack vare att de aldrig blir kritiserade. Ofta är det dom själva som likt Maggisen pratar om ”hatstormar ” och liknande för att styra sina följare att likt en sekt, följa efter, tro blint på vad de säger och i förlängningen fortsätta konsumera via influencern.
      Detta leder till att vi vanlisar spenderar mer av våra pengar än nånsin på absolut skit samtidigt som influencers blir rika å stora företagsledare STENRIKA

      Skulle kunna skriva en avhandling för det finns så mkt i detta som är så jävla viktigt.

        Ja till allt detta.

        Plus – det är lite av en myt att unga kvinnor ”driver” branschen. Ok ja det är dem som syns, och ja en del tjänar bra. Men det är ungefär som att säga att modeller driver modebranschen. Influencers SYNS men vad är det som DRIVER branschen? Företagen som betalar dem, såklart. De är annonspelare, mer än något annat.
        Många av dem tycks villiga att sälja sig till precis vad som helst – diktaturer, fast fashion, plastikkirurgi, osv osv. Knappast GIRL POWER.

        Tack! Kunde inte sagt det bättre själv. Så otroligt tröttsamt att man måste stötta kvinnor i allt de gör, bara för att man själv är kvinna. Gör man inte det är man ett bittert troll.

        Det är som sagt en miljardindustri, där målgruppen i de flesta fall är unga tjejer, som måste kunna granskas!

        Ett litet tips är ju att sluta läsa vad som skrivs. Och inte kommentera i inlägg om Margaux. Jag kan tycka att försvaret är sjukare än kritiken. Hur mycket måste man dyrka någon, för att medvetet sätta sig och söka träffar om den och sedan läsa kommentarerna och skriva ett långt inlägg.

    Tröttsamt att bli kallad för troll för att man kritiserar något. Vet du ens vad troll är? Verkar inte så. Kom med vettiga argument istället.

      Svar till Carrie

    Margaux är yrtypen för den populära tjejen i skolan, leader of the pack som inte är snäll och som såg till att alla i klassen visste vilka som fick och inte fick vara med.

    Eventet heter Sober Curious, så det är för dom som är nyfikna på att bli nyktra men som då kanske inte är det idag.

    Vem hade velat gå på exempelvis stand up och bara höra skämt om alkohol, AA och nykterhet?

    Jag tänker att organisationen försöker skaffa rum för nyktra människor att umgås i utan att allt innehåll nödvändigtvis måste HANDLA om nykterhet.

      På reaktionerna i kommentarerna så ser man hur Margaux trollat upp sig själv.

    Men snälla, man måste väl inte vara en ”Icke-Alkohol-Drickare” bara för att kunna prata om detta? Dricker du aldrig alkohol?

      Nix, är nykter alkoholist sedan 5 år tillbaka.

        Sjävklart har du inget svar på första frågan?

          Du kan tekniskt sett ha vinprovning på ett AA-möte, men det betyder inte att det är en bra idé. ??

    Hon tar väl alla chanser att vara med och känna sig relevant fortfarande

    Som nästan ensam man härinne så känns det som många i tråden är hatiska/bittra och M är den som det hatas på. Det finns betydligt värre influensers än M, vill ni att M ska försvinna och byta yrke? Bara en fråga.

    Trevligt

    Jag undrar vad Arnold gör med inlägget. Både omnämnd i texten och med på bild.

    Lovade inte Margaux att hålla Arnold utanför rampljuset? Grät hon inte, och beskrev hur hemskt det varit när hon bliv orosanmäld, var det inte det hon sa att hon lärt sig av detta, att i fortsättningen skydda Arnold?

    Kanske man kan tycka att Margaux faktisk gör lite för mycket vad som helst för att hålla sig kvar i rampljuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.