Jon och Janni bygger hus tillsammans efter uppbrottet

Janni Olsson Delér och Jon Olsson Delér meddelade att de går skilda vägar i augusti.
I en ny vlogg berättar Janni Olsson Delér att paret fortsatt bor ihop – och kommer så göra när de bygger hus i Nacka.
– Vi kommer bo här ett tag så vi håller på och fixar till det så att det blir mysigare för oss att bo här.

I en ny vlogg på Youtube bjuder Janni Olsson Delér sina följare på en rundtur i huset som står på den 39 miljoner kronor dyra tomten som hon och dåvarande maken köpte 2021 i Nacka.

– Vi ska bo här ihop. Det tar ett tag att få bygglov, så vi kommer bo här ett tag så vi håller på och fixar till det så att det blir mysigare för oss att bo här.

– Jag kan knappt vänta på att byggandet ska starta här, men det kommer nog ta ett tag eftersom vi inte har bygglov än. De vill ha ytterligare några saker från oss som vi måste fixa, säger hon // Expressen

Så Jon och Janni Olsson Delér skiljer sig, men fortsätter bo ihop och bygger även nys hus på tomten, där de även planerar att bo tillsammans?
Är skilsmässan bara en teknikalitet, kanske inför flytten till Sverige månne?
Jag menar? Varför annars ha bråttom med att offentliggöra alltsammans, om livet ändå ska se exakt ut som tidigare, framförallt för alla som tittar utifrån? Kanske var det därför deras ”uppbrottsvideo” framstod som konstig, särskilt Jannis oförmåga att visa sorg eller andra känslor inför skilsmässan?

Är det inte en smula märkligt, alltsammans?
Eller är jag bara uttråkad här hemma i sjuksängen?

Edit: De bygger varsitt hus, inte ett gemensamt.

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför är det bättre att inte vara gifta i Sverige? Undrar genuint.

      I Sverige gör det ingen större ekonomisk skillnad, men det kanske det gör i Spanien / Monaco / Cypern när de ska flytta ut pengar därifrån. Vid progressiv beskattning kan det löna sig att dela upp förmögenheten på flera personer.

        Tyckte att flytten till Cypern i sig kändes ganska ansträngd AKA gjordes av ekonomiska skäl. Varför annars? Sedan vill jag ändå hoppas att man inte är så cynisk att man drämmer upp ett inlägg med massa bilder och berättar att man bestämt sig för att skiljas bara för att Skatteverket inte ska ana oråd. Härligt för deras barn att ha nära till båda hemmen, beundrar alla som barn som flyttar varje vecka mellan sina föräldrar.

    De har ju separata sovrum iaf såg man på housetouren så det är väl den enda skillnaden sen innan ?

    Har för mig att de ska bygga ett varsitt hus på tomten, men kanske har fel?

      Nej, det är helt rätt. De ska bygga varsitt hus.

        Kul när de ska dejta andra ?

        Har dom 1 tomt, där dom ska bygga varsitt hus? Kul att ta hem någon i framtiden. Kommer inte funka.

          Mina föräldrar var skilda och bodde i grannhus (lägenheter då, men det lär väl bli lika nära inpå) när vi var små. Det var bara otroligt smidigt, de hade en genuint vänskaplig relation och när de väl började dejta andra efter ett tag isär var det ingenting konstigt med det. Så som man kan förvänta sig av vuxna människor kan jag tycka – Förutsatt att man haft en fin relation och rimlig separation förstås.

            Vad fint!

      Jag tror så också. Tomten är numera avstyckad i tre, så det vore ju naturligt att de bygger varsitt hus på resp tomt.

        Jag trodde du menade tomten som i jultomten. Lät jävligt makabert.

    Tippar på att de kommer fortsätta försöka leva lyckliga-skilda-familjen till dess att någon av dem träffar någon ny. Sen blir det nog svårt att fortsätta bo med sitt ex ?

    Jättemärkligt, varför skilja sig för att sedan fortsätta bo med varandra? Har skilsmässan gått igenom? Hur ska de kunna dejta andra också.. ?

      Ja alltså om man fortfarande trivs i varandras sällskap och dessutom har två små barn tillsammans, varför så bråttom med skilsmässa? (Bråttom menar jag att de varit tillsammans länge, antar att förhållandet var bra när de skaffade barnen, vilka fortf mkt små). Varför inte vänta lite, ta en paus som kärlekspar liksom, ha ett öppet förhållande och se hur det går? Känns faktiskt lite skumt.

    Vad menas med att dom skiljer sig för att flytta till Sverige? Varför är det bättre att vara skild när dom flyttar till Sverige??

      Skattetekniska skäl så klart
      Dessa kan det ju!

        Är det billigare att leva som skilld i Sverige än som gift eller vadå? Hjälp en stackars skatteteknisk analfabet att förstå ?

        Fattar inte heller. Vad blir skillnad i skatt om man är gift vs inte gift?

          Inget. Folk gissar hej vilt eller bor i länder med sambeskattning.

      Skatten, och allt där på!

        Vi har inte sambeskattning i Sverige så på vilket sätt tänker du att skatten blir annorlunda gift vs skiljd?

          Skild

        Du vet inte riktigt va?

      Dom ska väl flytta kapital från andra länder. Spanien Monaco osv

    Du har missuppfattat. De ska bygga varsitt nya hus! Tillsvidare bor de tillsammans i det befintliga huset på tomten. Förstår inte varför ni har så himla svårt för det, de har två små barn som behöver båda sina föräldrar. Det är väl toppenbra att de sätter barnens behov framför sina egna och väljer att bo under samma tak?

      Låter smart och smärtfritt att göra så, speciellt om man skiljs som vänner.

        Då har det inte funnits mycket kärlek där. Då vill man inte skiljas och ändå bo ihop.

          Precis skiljer man sig gör man ju det av en anledning och då vill man inte bo ihop överhuvudtaget efter det. Nåt är väldigt skumt i denna historien, misstänker att det har med pengar att göra då framför allt han verkar vara gjord av pengar.

            Många skiljer sig därför att gnistan försvunnit och kärleken blivit en vänskap. Varför skulle man inte kunna bo med en vän?

          Tycker helt ärligt tvärt om kan vara sant. Hur mycket kärlek fanns det om man inte vill ha med varandra att göra när attraktionen och nykärleken dör ut? Det låter som riktig kärlek i mina öron, om den övergår i platoniska varma känslor som innebär att man ändå vill (eller iaf klarar, för barnens skull) att vara nära varandra.

          Sen verkar det väl tydligt att planen inte är att de ska fortsätta bo i samma hus föralltid, utan att de gör det under tiden de bygger sina separata hus?

      Varför skiljde de sig från början då ?

        Svar till anonym 18.08
        Det är stor skillnad på att vara vänner eller ett par och stor skillnad på vilka känslor man har för varandra. Finns fler par som separerat och som fortsätter att dela hus/lägenhet eller ha egna lägenheter i samma bostadshus/gård osv. Huvudsaken att det fungerar för de berörda parter så spelar väl konstellationen ingen roll kan jag tycka.

        Förmodligen blivit mer som vänner än älskare inget ovanligt!

          Nä särskilt med barn…

          Fast då kan du dela hus.

      Håller med. Kanske har deras relation gått över i enbart vänskap och då är det väl kanon om man kan göra på detta vis. Barnen kan komma & gå hur de vill mellan husen och ingen av föräldrarna behöver uppleva det där hemska att barnen är borta ur ens liv varannan vecka.

        Hemska? Härligt med varannan vecka, bästa av två världar!

          Då tycker vi olika. Skulle aldrig vilja vara ifrån mina barn halva deras uppväxt.

            Ja tänka sig, folk tycker olika ?

            Man kan ju dock fortfarande träffas under veckan när man inte har barnen, även om man inte bor granne och det är öppet hus konstant. Men ja, skiljer man sig och flyttar isär kan man inte ha barnen på 100% oavsett, så är det ju?

          Det behöver ju inte vara så hemskt? Alltså alla är ju olika men för många är det nog faktiskt lättare att veta att ens veckan är man där, andra där. Med barn som ”springer emellan” kan det ju uppstå situationer som att man inte har planerat alls för att barnet ska besöka en, man kanske har helt andra planer, barnet kanske känner att det blir ens ”uppgift” att besöka den andra föräldern då och då, får dåligt samvete osv. Funkar det så är det ju toppen men varannan vecka behöver inte alls vara hemskt!

            Hundra gånger hellre spring emellan och anpassning efter det och träffa dem så mycket som möjligt, skulle absolut inte vilja vara ifrån mina barn varannan vecka tills de flyttar ut. Och ja, vi är alla olika, men så känner jag.

            Ja stackars barn som alltid är välkomna hem till sina föräldrar. Vad förvirrande för de stackars liven.

      Om man trivs så pass bra ihop att man kan fortsätta bo på samma tomt, så kan man vänta med att skilja sig.

    Janni pratar rätt mkt om detta i hennes podd och där säger hon att nu när de släppt alla förväntningar på varandra som ”man och hustru” så har de inga problem att umgås och vi ihop tills barnen är större

      Det lät ju faktiskt ganska rimligt.

      Vad är det för skillnad mellan att vara sambos och gift? Vad är det som händer eller sker vid ett giftermål, när man ingår i ett äktenskap? I amerikanska filmer är det som natt och dag, men jag fattar ändå inte.

        När man är gift har man underhållsskyldighet och behöver försörja sin partner om denne inte klarar a att försörja sig själv. Utöver det tror jag dock inte att så mycket mer förändras under själva äktenskapet. Vid skilsmässa däremot inträder giftorätt vilket i princip innebär att allt som inte är egen egendom delas på hälften. Det påverkas dock även utifrån huruvida testamente finns och om barn finns med i bilden.

          Det gäller även i samboskap att man har ett ekonomiskt ansvar, det du kallar underhållsskyldighet.

          Har man barn så underlättar det att vara gifta om någon tex dör. Alltså med barnens arv, är man ogift så kan det bli tal om förmyndare för barnens del. Och de ärver även sin del av hus osv. Vilket kan betyda att den andra föräldern inte har råd att bo kvar osv.

      Vad har man för förväntningar på ens partner bara för att man är gift?

        Hon menar väl som kärlekspar överlag, inte bara som gifta, och att de kan umgås som vänner nu. Antar att det är förväntningar på närhet/kyssar/sex/romantik hon syftar på.

        Det nedan men även att man hjälps åt med barnen, vardagsbestyr
        Sånt!

    Att kunna gå vidare som goda vänner måste vara det optimala både dom och barnen, men jag har så svårt att se hur det ska hålla i längden. Tänk att gå ut på altanen med sitt morgonkaffe och vinka hejdå till exfruns ragg, det hade känts så konstigt. Det helt utan negativ klang, för all eloge till dom om dom kan bibehålla en såhär fin relation till varandra. Men jag personligen hade nog inte klarat det.

      Hade inte tyckt det var jobbigt att säga hej till mitt ex nya partner, särskilt inte ett ex man har barn med.

      Hemsläp kanske inte är så kul att se, men många är ju inte så himla försjusra i sånt ändå.

    Båda är väl så svartsjuka så dom är väl livrädda att släppa taget. Gift er igen , enkelt!

    Det lät ju faktiskt ganska rimligt.

    Vad är det som är konstigt? Om dom, och barnen, mår bra så är väl det toppen? ?

    Dessutom ska dom bygga varsitt hus, det kanske ska poängteras lite tidigare i inlägget?

    OT, men Lina Björling ser helt annorlunda ut nu än för ett halvår sedan

      Läpparna..jisses alltså.

      Någon radikal skillnad tycker jag inte att det är, men jag skulle inte bli förvånad om hon lagt fillers. Oavsett väldigt vacker både då och nu! Jag hoppas att hon kan se det själv trots den stora skönhetshets hon omges av.

        Kolla Å.Ingossos senaste inlägg, sista bilden, så ser du nog skillnaden.

        alltså neeeeej, har hon gjort sillisar?? SÅ JÄVLA FULT, hennes pattar var ju asheta innan

          VARFÖR vill man se ut sådär? Säg inte att den trenden från åttiotalet är tillbaka igen?

    Vill varken spekulera eller bekräfta något, men hörde i en podd att många svenska par är swingers i Marbella. Kan ju vart en grej

    När ett vuxet par separerar under ordnade omständigheter och väljer att bo ihop för barnens skull så försöker du säga att det är något mygel med det hela? De har ju barnens perspektiv som prio ett. Barnen är jätte små så fungerar det och både barn och vuxna mår bra av det så varför inte?
    Och till er som skriver att det inte kommer fungera när de träffar någon ny, det vet vi ju inte plus att de får väl lösa det då. Hetregud. När någon faktiskt sätter barnen först då är det också fel?!

      Exakt så!! Heja dom

    STOPPA PRESSARNA!
    Fayme går igenom sin sjukdom från i januari IGEN, i DETALJ!
    För er som missade vilka dagar hon hade feber, hur mycket, när hon hade dropp, vilka mediciner – minut för minut, IGEN!

    Härligt!

    Hade ändå glömt några rundor.
    Skönt att bli uppdaterad. Igen.

      Jag funderade om jag kommit in på nån gammal story, fick kolla datumet och det var från idag? Tyckte att jag läst samma flera gånger.

      Det där som hon tror är så unikt för henne, att skratta när hon pratade om dödsångest. Det är inte ett dugg konstigt, många fungerar så att man skrattar när man pratar om traumatiska händelser. Som ett skydd och försvar. Eller för att man skulle blivit så ledsen annars och hon hade förmodligen inte lust sätta sig och gråta i rutan.

    Jag tycker Jon och Janni är föredömen här! Tänk vad fint för barnen att ha sina föräldrar nära på samma tomt fastän de är skilda. Av det jag hört i Jannis och Michaelas podd verkar de inte alls skilts som ovänner och därför funkar det väl. Fattar att det inte skulle funka för alla men fint att det KAN göra det! Tycker förövrigt att Janni verkar väldigt sympatisk och jordnära nu när jag lyssnat på podden. Tänkte kanske innan att hon var lite mer så…ytlig influencertjej typ om jag ska vara ärlig. Kul att få ändra uppfattning!

    Det förra kända paret som körde med samma lösning var ju Paolo Roberto och hans exfru Lena. Det gick ju bra ???

    Deras skilsmässa känns mer som någon slags skenmanöver av några förmögenhetstekniska skäl. Ingen av dem verkar ju ha någon ambition att verkligen gå isär på riktigt och börja om på nytt med sina egna liv, Janni vill nog mest ha hjälp ifrån Jon med barnen och Jon verkar ha svårt att acceptera att det är skilda och att det är slut. Min gissning är ändå att det slutar med att de återförenas officiellt så småningom…

      Det finns inte förmögenhetsskatt i Sverige. Makar sambeskattas inte heller.

    Hanna Friberg lämnar ifrån sig sin hund igen, kolla på tik tok. Hon är helt väck ändå?? Stackars hund. Hoppas han får flytta till någon som älskar honom och vill ta hand om honom

    Är väl 100% förståeligt att dom ville gå ut med skilsmässan offentligt, speciellt med tanke på Jannis podd? Ska hon sitta där och låtsas som att dom är kära osv när dom inte är de längre?

    Hon har pratat mycket om det här i podden, och utifrån hur jag tolkar det vill dom bo nära eftersom barnen är så små och behöver båda föräldrarna. Jag tycker verkligen att dom är ett föredöme och gör det bästa av situationen även om det säkert varit sjukt jobbigt.

    Och en till grej, varför skriver du som att dom skulle fejka för att få publicitet? Om man följt janni länge så vet man att hon inte visar så mycket känslor utåt, men har man någon som helst kännedom om människor så vet man att alla är olika och att det inte säger något om hur man mår inuti.

    Känner bara, var snäll!

      Bra skrivet! Varför klanka ner på dem. Det motsatta hade varit värre, att de är ovänner. Även då hade hade det blivit ett jäkla liv här ”kan de inte hålla sams, de har ju ändå barn”
      Svårt att göra rätt

    Verkar vem som pappan till Toremos barn är offentligt nu

    Den stora tomten om 14640 kvm på udden i Kummelnäs köptes förmodligen bl a för sin potential att styckas och bebyggas med fler hus. Priset indikerar också detta 🙂
    ”Området har nyligen detaljplanerats och kommunalt VA är på ingång. Detaljplanen medger att stycka denna fastigheten i tre egna tomter och bygga varsina huvudbyggnader med komplementbyggnader/garage.”
    https://www.wrede.se/objekt/villa-vikingshill-vikingshillsvagen-49/

      37 miljoner! Herrejävlar!
      Alla som säger att dom skrivit sig i Monaco å Cypern för att det är fint där. Gå å lägg er!

    OT men vem dejtar Alice Stenlöf? Underbart när det plötsligt o helt oförberett händer✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.