Vad är det som pågår?

https://www.instagram.com/p/BfK4KxmFhcX/?hl=en&taken-by=elaineeksvard

Eftersom bloggen varit i rörelse mellan den gamla och nya plattformen de senaste dagarna så har jag inte riktigt satt mig in i vad det egentligen är som hänt i den kokade gryta där ingredienser som Elaine Eksvärd, Julia Mjörnstedt, Alex Schulman, Nya Moderaterna, Treskablinoll och Linda Grådahl puttrar runt, men någonting är det och det tänkte jag försöka bena ut nu…

Nya Moderaterna går ut med att de kräver en ”radikal” ökning av utvisningar bland de som nekats asyl och att inte heller papperslösa borde få någon vård i Sverige, samtidigt som de kräver en sänkning av ribban för utvisningar vid brottslighet och att Sverige bör kartlägga brottslingars etniska ursprung. Som grädde på moset så släpper de även en valfilm för att beskriva staden Göteborgs förfall som mest är ett uttryck för smygrasism och försvenskade uttryck tagna rakt av från Donald Trumps valkampanj.
Problemet är bara att bilderna som kablas ut med brinnande bilar kommer från Vancouver och inte har någonting alls med Göteborg att göra utan förmodligen användes för dramatisk effekt och för att ge filmen lite extra tyngd.
Alex Schulman skriver en både uppgiven och förbannad krönika på Expressen där han beskriver hur han ryser in i märgen av insikten att Sveriges näst största parti nu positionerar sig intill Sverigedemokraterna och använder sig av fraser som ”Hur blev Sveriges framsida ett tillhåll för jihadister och kriminella gäng?”

Så hur kommer Elaine och Treskablinoll in i bilden?
Jo, helt enkelt därför att kvinnan som både producerat filmen och lånat ut sin röst för att läsa in budskapet heter Linda Grådahl och var, fram till att den här filmen släpptes,  projektledare för Treskablinoll –  det icke vinstdrivande företag som arbetar för att bekämpa sexuella övergrepp mot barn och som grundats av Elaine Eksvärd.
Treskablinoll är ett politisk obundet företag och de som arbetar där behöver således också vara det och att lägga sin röst på och producera en valfilm är väldigt politiskt bundet och anledningen till att Linda Grådahl avsatts från sin roll och inte längre kommer har någonting med Treskablinoll att göra.

Julia Mjörnstedt – grundaren till Ung Cancer – är en av de som ifrågasatt Lindas inblandning i Moderaternas film och som Elaine även bemöter i det här inlägget.
Givetvis ska man kunna ifrågasätta en annan kvinnas val och handlingar utan att för den sakens skull anklagas för att hysa ett personligt agg mot vederbörande, någonting som Julia råkar ut för på Elaines Instagram.

Visste Elaine om Linda Grådahls koppling och arbete med Nya Moderaterna? Nej. Jag har själv ställt frågan till henne och hon hade ingen aning.
Borde Elaine ha frågat Linda om eventuellt politiska ställningstaganden? Ja, kanske..
Borde kravet på politisk obundenhet stå stipulerat i de avtal man skriver på innan man börjar arbeta för Treskabli noll? Absolut, och jag har en känsla av att så också kommer ske från och med nu.
Tror jag att Linda Grådahl står för alla de åsikter som framkommer i den här filmen eller de uppfattningar som folk fått efter att ha sett den? Nej, inte nödvändigtvis. Jag har faktiskt ingen som helst aning om var hon står politiskt sett. För henne kanske detta bara var ett jobb som vilket annat som helst, eller så ställer hon sig bakom dem, men det är egentligen inte viktigt i sammanhanget. Problemet är att Treskablinoll behöver hålla sig politiskt neutrala och då blir det här ett problem. Kanske hade inte åsikterna stått som spön i backen lika mycket om det hade rört sig om en mindre kontroversiell video – men problemet hade ändå kvarstått.

Jag förstår att blotta tanken på att Elaine och Treskablinoll kopplas ihop med Nya Moderaternas positionering bredvid SverigeDemokraterna kan få en och annan där ute och hoppa jämfota av pur upphetsning.
Stollen som kontaktat Elaine och som försöker rentvå hennes pappa och stoppa hennes kamp för att skydda barnen från pedofiler har förmodligen high five’at sig själv både en och två gånger sedan det här blev känt.
Det finns säkerligen både en och annan där ute som gärna skulle vilja se Elaines, Patriks och Treskablinolls trovärdighet sjunka snabbare än en sten, men helt ärligt…

Treskablinoll och Elaine har ungefär lite med Nya Moderaternas valfilm och dess åsikter att göra som Edward Bloms deltagande i Melodifestivalen hade att göra med musik.
Han blir lika lite en musiker när han kliver upp på scen som jag blir en bil när jag ställer mig i ett garage.

Vad tycker ni själva om den här soppan?
Läs gärna kommentarerna under Elaines inlägg från Instagram där bland annat Julia Mjörnstedt kommenterar och svarar på frågor.
Jag hoppas att det ska fungera bättre med inbäddade inlägg från Instagram här än det gjorde på Nöjesguiden.

 

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför heter de treskablinoll? Ett himla konstigt namn på en organisation och jag hittar inget på deras sida om varför de heter så?

      Enligt statistik som Elaine presenterat tidigare så är det 3 barn i varje klass som utnyttjas sexuellt.
      http://treskablinoll.nu/statistik/

      Varje gång jag ser det läser jag det som Treblinka, som koncentrationslägret. :/

        Det gör jag också. Lite skönt att höra att jag inte är den enda!

        Jepp, trots att jag vet att det inte heter Treblinka så läser jag ändå det. Dåligt val av namn.

          Åh tänkte skriva det igår att jag också alltid läser Treskablinoll som Treblinka. Blir allitd lika konsigt!

      Varje gång jag läser treskablinoll tänker jag på Treblinka! Jag kan knappast vara ensam om det här?!?

      (För oupplysta: Treblinka var ett koncentrationsläger/förintelseläger i Polen under andra världskriget).

    Valfilmen från Moderaterna är osmaklig på flera sätt och Elaine kanske önskar att henens projektledare inte hade involverat sig i den. MEN. Bara för att en organisation är politiskt obunden så innebär inte det att de som arbetar där befinner sig i ett politiskt vaccum där de inte tycker något om någonting. De man kan förvänta sig är bara att deras politiska åsikter inte påverkar hur de utför sitt arbete. Såsom vi förväntar oss, eller åtminstone hoppas, att nämndemän och domare i våra domstolar inte ska låta sina politiska åsikter styra när de ska ta ställning till om en person är skyldig till ett brott eller inte, påföljd etcetera, att våra poliser ska hjälpa alla osv.

    OT: Men på blondinbellas senaste blogginlägg kom väl ändå bekräftelsen på att hon gjort ngt med brösten?

      Tänkte precis skriva samma!

      Men orka bry sig

      Tveklöst

      Vad har hon skrivit? *vägrar fortfarande gå in i hennes blogg*

        Inte skrivit något speciellt, men hon har lagt ut en bild på henne i baddräkt

          På vem?

          Ska vara på SIG!
          Henne = någon annan än Bella.

      Haha yes! Den bilden tog bort allt tvivel. Liksom hennes utstyrsel igår inför middagen. Näsa och bröst gjorda alltså. Vilken helomvändning.

        Näsa!?? Vad har jag missat??

      Jag förstår att både plastikkirurgi och Isabella är heta ämnen som väcker mycket känslor, men vem bryr sig om hon har gjort det eller inte. Kvinnokroppen är redan under lupp i samhället, så varför fokusera så på Isabellas.

      Ha en diskussion kring plastikkirurgis inverkan på samhället istället, snarare än att dra upp en enskild person där målet enbart är att kritisera

        Håller med om att hon får ta mycket orättvis kritik. Men poängen här är ju mest en reaktion på att en person som hyllat den naturliga kroppen så mycket nu opererat sig snarare än att det är kritik bara för att kritisera.

          Då är det ju en intressant frågeställning till varför hon isåfall ändrat åsikt och anledningen till varför hon inte bemöter spekulationerna och kritiken.

          Oavsett är det så utseendefixerat kring Isabella och hennes kropp, och diskussion är så infekterad.

            Ja, håller med faktiskt, det vore bättre 🙂

      Ja, de står för sig själva.

      Hur kommer det sig att du tillåter spekulation om Bellas utseende i kommentarerna på det här viset, CamCam, när du vanligtvis säger att det inte är okej att diskutera och objektifiera kvinnors kroppar? Gäller inte det Bella eller?

        Men va, vi kan ju inte förbjuda debatter gällande ingrepp?? Hur kränkta ska vi vara egentligen.
        Om man nu tror hon har opererat sig så måste man väl ha rätt att uttrycka den funderingen. Speciellt när hon är själv är mitt i hela skönhetssvängen.

          Det är inte en rättighet att diskutera andra människors kroppar, det är nåt vi gör ändå fast vi inte borde.

          Dessutom är ju inte det här en skvallerblogg utan ska bara kommentera det som influencerna själva skriver. Såvitt jag vet har inte Bella yttrat ett ord om någon skönhetsoperation så det här är inget annat än rena spekulationer.

          Har ni inget annat för er än att spekulera i huruvida nån har gjort skönhetsingrepp eller inte? Och hur mycket tid spenderar ni med att stirra på Bellas bröst egentligen?

      Hon är ung, i hennes ålder hade jag också fasta tuttar. Å vem bryr sig egentligen… suck

      Rätt uppenbart! Hon måste vara bra desperat nu då äntligen folk fått upp ögonen för alla hennes lögner att hon tom släpper igenom kommentarer om brösten. Size Me, vilket skämt! Osäkrare kvinna får man leta länge efter, därav hennes behov att säga hur duktig hon är 24/7 Patetiskt.

    OT: kan man göra så att kommentarer på en kommentar inte får så där ”smal ruta” till slut när det är tillräckligt många (ursäkta terminologin). Alltså att det blir typ två ord per rad. Otroligt svårläst från mobil…

      Ja, jag har lyft det med teknikerna och det finns med på listan över saker som ska åtgärdas, bara inte högst upp just nu.

    Och jag tycker att det är otroligt löjligt att folk hakar upp sig på att ”den brinnande bilen faktiskt står i Vancouver”. Att just den brinnande bilen inte brann i Göteborg ändrar ju inte det faktum att bilar faktiskt brinner i Göteborg, eller att folk blir skjutna och knivhuggna här. De har ju inte hittat på att vi har problem med bilbränder och slängt in den bilden för att lura alla.

      Klart att det är problematiskt att använda sig av bilder som inte är från det stället man säger sig rapportera från? SPECIELLT när det rör sig om partier och valfilmer?? Allt annat är ju ”falsk marknadsföring”. De kan ju lika bra använda bilder från Göteborg istället?

      Oavsett: fy sören vilken botten som nåtts för moderaterna. För jävligt när politiker använder sig av domedagsprofterior, starkt vinklande och ”fel” bilder. Ord som radikalt osv är också oroande från deras sida. Att neka papperslösa vård? Vad SKER? Kan som tidigare vårdanställd säga att det inte är många papperslösa som ens söker vård, de vågar inte. Att ens ha det i sitt partiprogram och i sin valfilm gör mig rädd. Snacka om att inskränka på de etiska principerna som den underbara vårdpersonalen jobbar efter. Vården är det som ska vara mänskligt när resten av världen förfaller i ett vi-mot-dem-krig. Jag ställer mig inte emot att man sänker straffskalan för att de som begått brott ska utvisas eller att allmänt ställa högre krav på invandrare. Men att använda sig av retoriken så som de gör skrämmer mig.

      Blir absolut inte att rösta M i år. Undrar om de nu förlorar än fler väljare till C igen?

      Polisen har väl dessutom redogjort för att det är extremt riskabelt att filma i dessa områden om man inte vill leva med dödshot mot sig och sin familj efter…

    Sänkning av ribban för utvisning vid brott och utvisning av folk som nekats asyl är väl ändå inte konstigt, hallå?

      Det här förstår jag inte heller. Vi måste på allvar kunna diskutera de här frågorna utan att folk går i baklås för att de hellre vill leva i en drömvärld utan anknytning till verkligheten.

      Sverige ska ge uppehållstillstånd till den som är flykting enligt FN-konventionen men också till alternativt skyddsbehövande i enlighet med EU:s gemensamma regler.Enligt flyktingkonventionen, svensk lag och EU-regler är du flykting om du har välgrundade skäl att vara rädd för förföljelse på grund av ras, nationalitet, religiös eller politisk uppfattning, kön, sexuell läggning eller tillhörighet till viss samhällsgrupp.
      Den som har fått avslag på sin asylansökan tillhör alltså inte något av detta, oftast är det ekonomiska flyktingar. Jag kan inte förstå hur man kan försvara en politik som låter dessa människor leva i något slags parallellt liv i Sverige utan några möjligheter att ta sig in i det svenska samhället. Vad är det för fel att tycka att de som har fått sin ansökan om uppehållstillstånd prövad och fått avslag heller inte ska uppehålla sig i landet?
      Har inte sett moderaternas film men bor i Göteborg. Att Alex Schulman ska sitta i sin 20-miljonersvåning på Östermalm och tycka om livet och verkligheten i Göteborg är ju kräkframkallande. Det enda den mannen har sett av Göteborg är de dyraste hotellen.

        +1!!

        Det låter jättebra på pappret men problemet är att vi inte har ett rättsäkert system, det är inte alltid välgrundade beslut som tas. Tex RFSL tar upp ett flertal fall där tex hbtq-personer inte har fått en rättsäker prövning och där de ifrågasätter hur utredningarna görs. Den senaste kritiken mot åldertesterna är ett annat exempel. Sverige bryter mot FNs flyltiongkonvention som det är nu och då blir det svårt att hålla med om utvisningarna.

        Precis, Så ska det se ut men så ser det inte ut. Många av de som får avslag är människor som faller in i den beskrivningen men får trots det avslag. Det finns även en okunskap kring hur vissa ärenden ska hanteras pga okunskap kring länder vissa kommer ifrån.

        Hade jag sökt asyl i Sverige pga ekonomiska skäl hade jag inte envisats med att stanna här vid ett avslag. Många som stannar KAN INTE åka tillbaka till sina länder och därflr stannar de här. Förstå, det är bättre för de att stanna här i något som ofta är misär än att lämna.

        Jag har jobbat med integration, etablering, med nyanlända och papperslösa. På pappret är världen rättvis men i verkligheten är den så himla orättvis så det inte är sant.

      Det beror på vad man anser vara viktigt, såklart. Du kan tycka det är konstigt på grund av en massa anledningar, ekonomiska, etiska, byråkratiska osv osv osv. Tycker Moderaterna att man ska man utvisas redan vid sitt första nej, om så är fallet: ska möjligheten att överklaga tas bort eller ska man då få överklaga beslutet i ett annat land? Ska man i så fall ge alla asylsökande möjlighet att söka från utlandet? Eller bara dom som fått ett avslag? Det ställer ju till med en del pappersarbete och en ännu större press på Sveriges ambassader och konsulat runt om i världen.

      Och när ska utvisningen ske? Vid beslutet? Antar det eftersom man vill få bort det här skuggsamhället många papperslösa lever i. Då måste poliser vara på plats. Och sen? Ska personerna placeras i förvar eller ska man boka något direktflyg. Om det blir förvar så måste man skaffa fram sådana platser, det ska också serveras mat antar jag. Och ännu fler poliser och/eller säkerhetsvakter måste vara på plats. Eller ska det ”bara” satsas på att anställa fler poliser för att leta efter papperslösa som fått avslag. Läser att försvunna personer år 2017 var 17 000, det är väldigt många. Hur många poliser behöver vi anställa/utbilda för att enbart utvisa folk? Ja, Det finns ju en del saker som kostar en jävla massa pengar, tycker det är väldigt konstigt att i sin valkampanj prioritera sånt här framför saker som exempelvis skola, omsorg eller varför inte lokaltrafik? Nej men som sagt, det beror ju på vad man tycker är viktigt. Inte världens skräll att folk tycker en sån här politisk utveckling är orimlig/konstig/fel/omänsklig/dyr

    Men har inte Göteborg blivit vad många länder påstår jihadisernas fristad med många återvändare?
    Det om något är en skam för Sverige och den sittande regeringen, att de inte tagit tag i detta på allvar utan att dessa as till människor gå ute i det fria

      Alex Schulman kan ta och vistas några veckor i Angered så får vi se vad han tycker sen.

        Jag undrar om Ulf Kristersson ens har varit i Angered…

        Ja, eller sätt dessa godhetens solidariska riddare på röda linjen mot Stockholmsförorten Norsborg valfri kväll i veckan, så får vi se vad de tycker sedan…

          Ja, skicka Godhetens Solidariska Riddare ut på röda linjen. Skicka också Ondhetens Egoistiska Riddare dit. Kan bli en ny spännande fantasy film,

            Egoistisk är man snarare om man blundar för problemen. Givetvis sköter sig de allra flesta och vill göra rätt för sig, men det är också de som tvingad bo i utsatta områden som råkar illa ut. Det är deras bilar som brinner, det är de som drabbas när ambulansen inte kan köra in i ett utsatt område utan att invänta poliseskort. Alltmedan de ”goda krafterna” diskuterar var moderaternas bild EGENTLIGEN är tagen.

              +1000!!!

    You can take Isabella out of Blondinbella but you can never take Blondinbella out of Isabella.

      Såg Blondinbellas senaste inlägg på bloggen. Av bilden att döma har hennes lökar har garanterat fått sig ett lyft/implantat. kul för henne!

    Jag håller med Alex och Elaine om att filmen är populistisk och har SD retorik.

    Allt medan det brinner bilar i en förort några kilometer bort och blåljuspersonal attackeras med stenar och brinnande molotovcocktails DAGLIGEN är det alltid någon eller några som tycker att det viktigaste är att föra något slags metadiskussion kring VAR Moderaternas bild egentligen är tagen. Inte vad vi ska göra åt Sveriges misslyckade integrationspolitik.

    Kanske kommer man att inse problemet den dag man drabbas personligen. Kanske när man får vända på parkeringen till akuten med sitt sjuka barn pga avspärrat pga kriminella gäng, kanske när man haft inbrott hemma och polisen inte hinner komma på flera dagar, kanske när man blivit rånad på t-banan hem och anmälan läggs ned dagen efter. Obs, detta händer redan och det kommer att bli värre om inte åtgärder sätts in NU.

      Så otroligt sant!!

      Bor du själv där? Jag bor i en förort, bott i två andra tidigare, jobbar i en annan. Det finns mkt skit men framförallt finns det mycket utsatthet på liten yta. Jag upplever det inte alls som du, och moderaternas kampanj spelar på rädsla och speglar inte en verklighet.

        Jag arbetar med problemen i en av dessa förorter i Stockholmsområdet. Skulle önska att det bara handlade om skrämselpropaganda, men det är tyvärr den nya verkligheten.

    Äntligen har M börjat bli mörkblå igen. Folk har nog glömt att de inte alltid varit nya moderaterna. Jag är jätteglad att de ska bli striktare mot invandring. Finns inte något parti som inte vill ha tak för maxgräns. Pinsamt att svensk elit av rika och kända ska låtsas bry sig om människor. Jag avskyr verkligen vänsteröverklass, hycklare…. Stå istället för er livsstil.

      Trodde de flesta av svensk rik elit är moderater, men så är de egentligen vänsteröverklass som bara låtsas bry sig om människor medan moderaterna inte ens låtsas?

    Men SNÄLLA, lägg ner nu med SD-hatet, innan ni uttalar er så läs deras partiprogram och inte något vridet o vänt från Nyheter24.

      Vad exakt är SD-hat nu då?

      Jag har läst partiprogrammet. Jag kräks fortfarande på SD. Är det okej då?

        Ditt val, men sitt inte och klaga på när Sverige förfaller 🙂

    ”Sänkning av ribban för utvisningar vid brottslighet”
    Hur kan det här vara något negativt? Är ju självklart att icke svenska medborgare som inte sköter sig inte ska vara i Sverige.

    Hade väl varit en grej om vi inte hade haft några större problem idag och kunde lägga lull-lull även på dessa, men nu när man sparar på sjuka och utsatta mm så är ju inte detta något att ens fundera två gånger på.

      Men det är ju bara en grej bland massor. De andra förslagen? Hur de målar upp förorter som någon slags krigszon? Hur de tydligt vill sno väljare från SD genom att ta över deras politik?

    Äntligen kan jag rösta Ⓜ️ Igen.
    Livsfarligt för karriären i dag att förknippas med något som inte är öppna era hjärtan politik.
    Blunda för de svårigheter vi står inför är ett säkrare kort.

      Moderaterna har verkligen gjort bort sig, men håller med. Bättre sent med förändring än aldrig.
      Dock borde de skämmas rejält, så länge som de ändå körde sin öppna hjärtan-politik och låtsates som om det inte fanns några problem alls. Nu har de HELT bytt tonfall.
      Fy tusan alltså (i brist på en passande svordom). Egentligen borde de aldrig få min röst igen.

    Hur ska Alliansen få ihop detta när M blivit ett med SD, det visar bara att man inte kan lita på M…dom byter politik som andra byter kalsonger.

    Oups, måsten ha sluntitvpå tangenterna och hsmnat på Fria Tider?

    Försöker hitta information om var moderaterna säger att papperslösa inte ska få vård i Sverige? Hittar inte, kan du Camcam eller nån annan länka? Eller handlar det om att de ska betala för vården? Hittar inte om det heller. Jobbar på sjukhus och har svårt att tänka mig att någon i Sverige skulle nekas akutvård helt nämligen.

      Jag tycker att man ska kalla ”papperslösa” för vad de är till att börja med. Illegala invandrare, Detta märkliga att höginkomsttagare i Stockholm sitter i sina svindyra lägenheter på Södermalm och Östermalm och viftar med sina åsiktspekpinnar. Välkomna ut i verkligheten. Välkomna till Biskopsgården och Hjällbo och Tynnered. Välkomna till att kämpa och jobba ihop till en bil som några kriminella ungjävlar sätter eld på för att det är kul och inte är den värd ett skit enligt försäkringsbolaget. I Göteborg kryllar det av kriminella i förorterna och rekryteringen sker bland killar redan innan de uppnått skolåldern. Så fort någon eller något parti visar tillstymmelse till mod att våga diskutera svåra frågor som: Vad gör föräldrarna till barnen i förorterna? Hur närvarande är de? Varför ställs inga krav på dem när det gäller deras barn? Varför kan inte invandrarkvinnor som vistats 15-20 år i Sverige någon svenska? Vilka krav ställs på dem? Hur nedvärderande är det egentligen för en invandrare att svenska samhället inte förväntar sig något av dem eller ens ställer krav på att de ska lära sig språket? Så fort någon vågar ens yttra sig om detta så skriker (främst tyckareliten i Stockholms innerstad som inte ens ser problemen på kartan) : SD, Brunskjortor, Man hör nazisterna trampa etc etc. Vi har valår i år. Om vi inte vågar ta upp och belysa problemen nu finns heller ingen chans att hitta lösningar på dem. Och då är risken att vi sitter med en regering i höst som de flesta av oss ser i klass med Trump. Kunde man i USA så kan man i Sverige.

        Människor är inte illegala en människa kan inte vara illegal punkt. På engelska heter det regular and irregular migration dvs om man valt att invandrare genom den officiellt föreskrivna vägen eller valt irregular channels. I övrigt håller jag med dig men diskussionen och insatser bör inte föras på premissen att vissa människor är illegala.

          Handlingen är illegal. Spelar ingen roll för övrigt om man säger att människan är illegal. Det är gjort på fel sätt oavsett

        Bra inlägg! Jag är trött på att man inte kan diskutera detta utan att bli klassad som sd:are. Fattiga pensionärer, folk som inte har råd att gå till tandläkaren, folk som inte kan spara till ett eget boende till sina barn när det inte finns några lediga lägenheter (och nyanlända kommer före i kön), en sjukvård som går på knäna, alldeles för stora barngrupper på förskolorna. Varför tar man inte den här oron på allvar? Den är ju på riktigt? Skjutningarna i Malmös mest utsatta områden, de drabbar ju de allra resurssvaga mest, eftersom de inte vågar gå ut i sina egna kvarter. Det är inte påhittat, det visar tom BRÅ-rapporter.

    ”Moderatledaren Ulf Kristersson säger att det var ett misstag att ingå flyktingöverenskommelsen med Miljöpartiet 2013. Där ingick rätt till sjukvård och skolgång för papperslösa.”
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6880335

    Nu vill Moderaterna att det enbart ska gälla akutsjukvård, inte vård generellt

    Var kan man läsa den lilla intervjun med Elaine? Och kritiken hon och linda har fått?

    Jag personligen tror med största sannolikhet att Linda inte sympatiserar med M utan bara har sett det som jobb då det är filmproduktion mm hon har sysslat med tidigare. Men jag förstår varför Elaine reagerade, jag tror bara inte Linda tänkte sig för för då hade hon prioriterat annorlunda.

    Har alltid röstat M men nu tappade dom en väljare. Har i min ungdom varit rätt högt uppsatt i sdu. Men varken sd eller m står för de jag känner idag. Har väl vuxit upp å blivit smart. Dessutom sambo med en från ”icket skidåkande nation” så fått en annan förståelse för dom som flyr från krig.. Både hur de är med krig samt hur tjorvigt de är med byråkratin i Sverige… Så röstar nog på Annie i år.

    Nu har jag inte läst hela moderaternas förslag, men vad jag förstått är det väl hårt vilket känns fel.
    MEN! Det ÄR ett problem att människor väljer att vara papperslösa för att få stanna i Sverige där vi inte ens kan göra en värdig bedömning om de har asylskäl. Att de kostar miljoner via vår sjukvård är inte rimligt.
    Det ÄR ett problem när personer som fått sitt avslag omprövat och fått beslut om utvisning inte lämnar landet (och i värsta fall knivhugger oskyldiga på IKEA).
    Det ÄR ett problem att Sveriges rättssystem för det första inte lyckas döma uppenbart skyldiga brottslingar, svenska som utländska. Och det ÄR i synnerhet ett problem när utländska män gruppvåldtar i Sverige, till och med kan filma det hela på Snapchat och ändå inte utvisas trots att de inte har svenskt medborgarskap och faktiskt KAN utvisas.
    Jag förstår inte vad som är så kontroversiellt med det. Nu har vi en växande rasism i landet som gror tack vare att alla är så rädda för att agera med risken att bli kallade rasister. Det ÄR inte okej att våldta eller utnyttja Sveriges välfärd oavsett om man är svensk eller utländsk. Jag önskar att vi hade kunnat utvisa alla svenska våldtäktsmän också men det kan vi inte. Vi kan dock utvisa alla som inte är svenska medborgare när de inte respekterar svenska lagar, då bör vi ta den chansen.
    Jag ser ett stort problem när landet är fyllt av människor med asylskäl som blir utsatta för rasistiskt hat och satta i utanförskap, men det bottnar ju i människors okunskap och faktumet att regeringen är räddare för alla som gapar ”rasism!” istället för att agera för att faktiskt följa svensk lagstiftning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.