Genuinitet vs pengar

Jag hade väldigt höga förhoppningar på natural cycles. Var orolig i början därför skyddade vi oss med kondom(första 6 månaderna). Men när jag hade haft gröna dagar regelbundet ett par månader kände vi att nu borde det vara ok att köra på. Men jag blev gravid första månaden utan kondom? jag följde verkligen alla instruktioner och mätte samma tid varje morgon. Ställde klockan och allt. Sen hörde jag från andra att de visste flera som blivit gravida trots gröna dagar också. Undrar verkligen om du använder det som preventivmedel själv?

Blev irriterad när det skrevs mycket om det tidigare i år för jag tänkte att dom säkert inte gjort på rätt sätt. För man litar så hiiimla mycket på allt du säger/rekommenderar. Men sen när det hände mig, när jag VET att jag gjort allt rätt. Då kände jag verkligen: du rekommenderar bara saker du själv tjänar pengar på. Daniel Wellingtons klockor men du använder dom inte själv, ditt egna skönhetsmärke (men när hinner du ens använda dom så som du skriver att du testar alla andra märken på marknaden hela tiden??). Och så NC, ingen som direkt vet att du inte tar nåt annat preventivmedel?
Din marknadsföring resulterade i en onödig abort för min del. Hoppas ingen annan behöver betala samma pris för produkterna du står bakom.//Nea

Kritiken som framförs i den här kommentaren på Isabellas blogg är i linje med den jag själv uttryckte i den här debattartikeln när det uppdagades att flera sjukhus anmält Natural Cycles till läkemedelsverket på grund av att så många användare blivit gravida trots att de följt instruktionerna.

Isabella själv axlade rollen som självutnämnd talesperson för företaget och hävdade bestämt att alla de som blivit gravida under tiden de använt Natural Cycles inte kan skylla på företaget då de uppenbart slarvat.
Hon verkar se det som den enda anledningen till alla dessa ofrivilliga graviditeter.

Nea – vars kommentar här ovan kommer från Isabellas blogg – innehåller samma kritik som jag själv uttryckt där Isabella gör reklam för produkter som hon själv aldrig skulle använda.
Daniel Wellingtonklockan är det senaste exemplet på detta.

Jag hoppas att Nea och andra av Isabellas följare som blint litat på det Isabella sagt och/eller rekommenderat inser att allt bara handlar om att tjäna så mycket pengar som möjligt.
Isabella är lika genuin i sina tips som jorden är platt.
Det är sorgligt att det ska behövas ”onödiga” aborter eller liknande för att folk ska inse det.


Tack för tips!

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tycker att alla har ett eget ansvar att väga riskerna. Man kan inte skylla på en känd person (som förvisso uppenbarligen tipsar för egen vinning och inte renodlat välment). Du ska lyssna på de som är medicinskt skolade vid medicinska frågor. Däremot är det ju inte för inte som man benämner det som ”influencer”. Man kan inte komma ifrån att de påverkar människor ändå.

      Nja, visst har alla ett eget ansvar MEN det är stor skillnad på att kränga p-medel och ansiktskräm. Att sälja p-medel med hjälp av reklam som riktar sig till unga tjejer på sociala medier, och använda sig av personer som dessa tjejer ser upp till, borde vara helt förbjudet. P-medel ska man få utskrivet/rekommenderat av utbildad personal, och man bör inte få göra reklam på det här ansvarslösa viset för p-medel som inte skrivs ut på recept. Vilket jag uppfattar också är den huvudsakliga kritik som riktats mot NC.

      Fast jag kan förstå det, att man litar på dem. För alla bloggare som säger det är sååå bra och sååå naturligt och det är såå farligt med hormoner. Visst, i efterhand är det lätt vara efterklok. Problemet är ju att NC inte ska nämnas i samband med preventivmedel. Bra för att hålla koll på sin menstruationscykel om man vill bli gravid, inte lika bra om man inte vill bli det.

      Företag har också ett ansvar att inte ägna sig åt missvisande marknadsföring, i synnerhet när man säljer den hör typen av produkter.

      precis som det vore fel att sälja p-piller under marknadsföringen att de har bättre statistik än det har så är det fel att göra så med NC.

        Dessutom har mycket av kritiken mot MC från medicinskt håll i tidningar osv handlar om att det är keånlgligt att använda och kräver stor noggrannhet, och då tänker väl den här tjejen att hon är bra på att vara noggrann.

        Enig.

      Spec när man kallar det preventivmedel ?‍♀️

    Sen bloggarna blev influäääääncers har det spårat ur… money talks. Och det är fine. Vem knegar inte för mer pengar? Jag vill alltid ha mer pengar. Men det är väl sättet HUR man gör det…

      Uh, ärligt talat så kommer man till en gräns där man inte vet vad man ska med mer pengar till. Var den gränsen går beror på vem man är och vad man har för fritidsintressen.

      För mig ligger den högt eftersom jag vill ha häst + ett boende som tyvärr ligger på typ 6 miljoner i inköpspris, för andra ligger det rätt lågt.

        Högt här med. Inga dyra hästar som går i drift dock. Men massa annat skoj!
        …hästen kommer väl kanske när dottern blir äldre. Hua!

          Jag har inte häst nu, bor i Stockholm, är student och om jag skulle ha häst igen så vill jag ha en sådandär tävlingshäst i dressyr. usch, lågt räknat så är en rimlig uppskattning typ 10 000 kr/månad bara för hästen + hästrelaterade grejer.

          Kan ju säga att min kille inte är förtjust i tanken, och sedan ska ju eventuella barn också kunna ha en ponny också. usch, usch så mycket pengar.

            Hahaha låter som jag kanske ska introducera henne för annat…. tennis? Ett racket och några bollar låter billigt och bra;)
            Lycka till i framtiden med häst och andra drömmar!!

    Ordet genuin borde aldrig förekomma i samma mening som blondinbella, de är mutually exclusive. Som ”torrt vatten”. Blondinbella och hennes kompanjoner i NC borde personligen ställas till svars för den skada de orsakat kvinnor.

      Jag tänker ”tungt vatten”, dvs något nazister var villiga att gå över lik för under andra världskriget.

    Ot (men ändå om Bella): när hon skrev om killen som hade attackerat henne i affären så tänkte jag direkt att det är som upplagt för att hon sen kommer säga att hon inte vågar ta med barnen till affären, och på det sättet löser hon problemet med att folk pratar nedlåtande om att hon aldrig handlar själv osv. Och nu kom såklart det inlägget. Om någon kritiserar henne i framtiden om varför hon har någon som handlar hennes mat och inte tar med sig barnen och handlar så har hon plötsligt en anledning till varför. Och hon som bara vill vara en vanlig småbarnsmamma och gå i affären och handla naturgodis med sina barn… så jäkla genomskinlig är hon i sin taktik!

      Vad heter det inlägget? Ser inte något om detta via unvis.

        Sorry, bara förutsatte att det var ett inlägg. Har slutat läsa hennes blogg, men det stod i Hänt. https://www.hant.se/efter-attacken-isabella-lowengrips-andring-med-barnen-det-ar-tufft/

          Jaha, då förstår Jag, är ju inte alltid lätt att komma ihåg var man läst vad ? Tack för länken! Och jag håller naturligtvis med dig i dina slutsatser oavsett om det med den arga mannen hände på det sätt Isabella beskrev det, eller inte.

            Vilken slump att den enda gången hon tar med barnen ut för att handla godis så sker det här!

      Men hon brukar väl inte vara det minsta bekymrad om att provocera med all hemhjälp osv, eller att hon får massa kommentarer om det? Så därför har jag svårt att se rimligheten i ditt resonemang, hon vill ju att folk regerar och en legitim anledning att inte ta med barnen till affären borde snarare vara sämre för henne.

        Hon behöver ju köpa lite sympatier och visa sig från sin bästa sida efter all negativ kritik hon fått den senaste tiden.

    Jag använder natural cycles, fungerar faktiskt riktigt bra.

    Men jag och min fästman har även alltid avbrutet samlag.

    Men, det är inget jag rekommenderar till någon.

    Jag blev gravid av p-piller förut, sen dess har jag bara kört avbrutet samlag.

      Funkade bra för oss med, blev bara gravid när vi slarvade pa röd dag, var fullt medveten om det sa man kan säga att det var halvt planerat. Definitivt inget jag skyller pa appen. Sa länge jag var noga sa funkade det bra. Men det betyder ju inte att det kan bli annorlunda för ngn annan.

        Du blev inte gravid av p-pillren, du blev gravid när du åt p-piller.

          Nej hon blev gravid när hon hade sex.

            Hur blir man annars oplanerat gravid? (Förutom jungfru Maria)

      Ha ha ha. Dagens snille.

      ”Jag använder natural cycles, fungerar faktiskt riktigt bra.
      Men jag och min fästman har alltid avbrutet samlag. ”

      Hur menar du att det fungerar?

        Haha ja, en barnmorska sa till mig en gång att avbrutet faktiskt är rätt säker metod.
        Förutsatt att man verkligen avbryter ?
        Så det är nog det som funkar, inte NC.

          Det är inte sant…

            Ok…

          ”man” som i ”mannen”? Ja det låter ju säkert ?

      Hur blev du gravid av P-piller!? Blev du befruktad av P-pillerna själva? Shit du är en modern Maria.

      …eller är lär sig folk bara att skriva rätt direkt och slipper öppna upp för lingvistiska självmål på detta sätt. Jämt.

        Asså snälla kan inte alla ni som måste rätta varenda fel bara sluta?
        Det är nog väldigt sällan att folk inte förstår kommentaren pga a stavfel eller grammatikfel.
        Jag är själv inte från Sverige o det händer att jag skriver fel. Jag är fine med det så låt det bara va?!
        Varför känns det så jäävla viktigt för många av er att rätta varje fel som görs?

        ”Eller är lär sig folk bara skriva rätt” ? Men seriöst bara skärp dig ingen gillar en besserwisser.

    Rätt uppenbart att säkra perioder (som nc är en mer avancerad variant av) är usel preventivmetod. Tyvärr kanske man inte är lika medveten om det om man är i många influencers målgrupp, jag tänker på många unga tjejer som ser upp till dessa influencers. Jag tycker oftast att man måste ta ansvar själv, kolla med kunniga, inte lita blint på vad någon får betalt för att men jag är lite kluven och tycker nog att fler influencers borde ta lite ansvar också för vad de matar ut. Speciellt när det kommer till preventivmedel som är så väldigt individuellt och något som man bör prova ut med någon som har kunskap.

    Jag tycker synd om tjejen som litade på NC och fick göra abort.
    Såg nyligen att Myggan gör reklam för samma sak, hoppas ingen tror att det är en säker metod. Alla kroppar fungerar olika.

    Med råge på allt så fick jag mail från Apoteket om NC och en massa reklam hur bra det var.

    Jag tänker inte handla mer på apoteket iaf..

      Va?! Berätta mer!Var det ett nyhetsbrev?

      Vilket apotek? 🙁

        Hon skrev ju Apoteket, så heter det statliga Apoteket AB… annars heter de övriga stora Apotek Hjärtat samt Kronans Apotek.

    Man får väl hoppas att personen i framtiden beslutar vilket preventivmedel hon ska ha baserat på annat än en bloggares rekommendation.

      Isabella är inte bara en bloggare i det här fallet. Hon är faktiskt delägare i företaget och står bakom en tvivelaktig produkt som i slutändan får många kvinnor att genomgå smärtsamma aborter. Jag hade tyckt produkten kändes etiskt okej om det var en fertilitetsapp men absolut inte ett preventivmedel som de envisas med att kalla det. Allt för att tjäna pengar på sina användare med vilseledande marknadsföring.

    Att påstå att nc funkar bra är ungefär som att hävda att alla blir gravida om de har sex en gång under sin ägglossning. Kanske ”funkar” nc bara för att man inte blev gravid vid just det här sexet, vilket händer oerhört ofta och även om man försöker bli gravid och pricka rätt datum…. jag blev inte gravid när jag fyllelåg med mitt ex förra månaden så några glas vin skyddar bra mot graviditet??

      Jäger skyddar också, tydligen ?

    Det här är verkligen sorgligt. Känns som för tio år sen var det värsta som kunde hända om man lyssnade på en bloggares rekommendation att man köpte ett klädesplagg som blev fort omodernt eller en fotkräm som inte funkade. Nu är det fillers och bröstoperationer och preventivmedel som ska säljas.

    Jag vet att alla har ett eget ansvar. Men NC säljs på statliga apoteket och Isabella har gått in med en massa pengar i bolaget. Det om något borde väl signalera att det är en produkt att lita på? ’Nea’ verkar ju ha följt instruktionerna till punkt och pricka och varit extra försiktig till och med. Riktigt trist och jobbigt för henne personligen, och för alla andra som drabbats! Hoppas läkemedelsverket/apoteket tar sitt ansvar, för Isabella verkar ju inte intresserad.

      Isabella har INTE gått in med några pengar i några bolag. Hon får aktier i bolag mot marknadsföring i sina kanaler. Alltså ingen som helst risk för henne.

        Särskilt inte om hon använder sin lögnaktiga statistik som underlag för antalet aktier. Ka-Ching!

        Tack för klargörandet, du har naturligtvis rätt! När hon skriver att hon gått in i ett bolag, är det lätt att tänka att det är med kapital, men det är ju såklart som du skriver. Hursomhelst så tänker jag att det ökade trovärdigheten för NC i början.

          Ja, särskilt som Bella oftast kallar det ”investering” när hon får en andel i utbyte mot utfästelse om uppmärksamhet i sociala medier.
          Begreppet investering tycker jag bara ska användas om man går in med kapital och inte om man bara utfäster sig att utföra vissa tjänster.
          Bra beskrivning här:
          http://www.isabellalowengrip.se/2018/04/vara-investeringar/

          Bella fick 2000 aktier i Natural Cycles schweiziska moderbolag (motsvarande under 1% av aktiekapitalet) i utbyte mot mediautrymme för 0,5 mkr sek. Bella har alltså inte satsat några egna pengar i NC.
          Man kan verkligen undra varför hon låter påskina att hon är en så betydelsefull och stor delägare.

        Och dessutom är marknadsföringen till färre människor än hon påstår… hon sålde väl in till NC att hon har 1.5 miljoner?

    Jag har aldrig använt någon som helst form av preventivmedel men nu efter 3 barn så ska jag börja.. Vad är absolut säkrast och bäst och som inte påverkar dig hormonellt särskilt mycket… ? Ska givetvis rådgöra med min barnmorska men har ni några tips?

      Kopparspiral, fungerar jättebra förutom att jag fått rikligare mens och mer mensvärk (klarar mig fortfarande med kombi Alvedon, ipren och varmvattenflaska), sedan så finns det mer seriösa p-datorer som fungerar med samma principer om NC men är mycket bättre.

      Om du skulle vara okej med lite lägre säkerhet (90% istället för 99%), pessar. Moderna pessarer kan sitta i i 48 h så mycket av det negativa med dem är övergående.

      Kopparspiral, pessar eller p-dator skulle jag säga.

        P-dator fungerar väl på samma sätt som NC, dvs man mäter temperaturen dagligen? Varför skulle då en p-dator bara bättre än NC?

          Det finns olika, finns de som mäter hormonnivåerna i urinen, sedan har de bättre tillförlitlighet av någon anledning. Det kan ju iofs bara bero på att de marknadsför sig främst till kvinnor som är 30+ till skillnad från NC.

          Jag har själv inte använt p-dator då jag känt att jag behöver något extremt okomplicerat, så kör på kopparspiral. Kommer eventuellt gå över till pessar dock då jag ska plocka ut den, det kommer ändå vara typ läge för barn när det är dags för det.

            Aah då förstår jag. Kanske är p-dator något för mig då, har två små barn tätt i ålder och vi är inte redo för ett tredje barn än. Är heller inte sugen på att börja med p-piller igen, men kanske p-dator eller kopparspiral kan funka. Får kolla upp det ☺️

      Mirena hormonspiral hade jag i fem år, funkar bra och är den minsta hormonella belastningen utom implantat. Men nu har jag använt Natural Cycles i mer än tre år och det funkar jättebra för oss.

      Kondom.

        Kondom är inte säkrast. Kondom ligger ganska långt ner på skalan över säkerhet faktiskt. Ur säkerhetssynpunkt & opåverkan på hormoner så är kopparspiral den bästa metoden.

          Jaha så de som inte fött barn tycker du ska sätta in kopparspiral för att det är säkrare och påverkar mindre än kondom? Är du totalt dum i huvudet eller har kopparspiral magiskt börja skydda mot könssjukdomar?

            Alla ligger inte med flera partners.

            Man kan absolut sätta in en spiral utan att ha fött barn. Och sedan kan man kombinera spiral och kondom och få ett mycket säkert skydd not graviditet samtidigt som man ha skydd mot STI.

            Frågeställaren har tre barn och vad man kan anta en och samma partner. Frågan gäller ett säkert preventivmedel och inte ett säkert sjukdomsskydd. Kondom är alltid att föredra när det finns risk för könssjukdomar men som preventivmedel är det inte det säkraste alternativet.

            Jag satte in spiral utan att fått barn. Gjorde ont som satan men nu är jag nöjd med tillvaron.

      Hormonspiral är de flesta kvinnor mkt nöjda med. Kolla på mirena eller kyleena! Mvh barnmorska

        Nej.

        Eme; jag har kört båda varianterna & är nöjd med båda spiralerna ?
        Har ingen mensvärk och blöder BETYDLIGT mindre.
        Det bästa som hänt mig, som annars har väldigt problematisk menstruation.

      Gummiband på vänster lillfinger varje ojämn vecka.
      På riktigt. folk kommer berätta om sina upplevelser av olika p-medel, du kommer nicka för att sedan skita i det och lyssna på din barnmorska / gyn.

      Har fått två barn på kort tid (1,5 år mellan dom) och har innan det ätit piller och haft stav i armen, mått allmänt taskigt mentalt av båda. Vi ska inte ha fler ungar. Nu har jag övertalat karl att han får knippsa av sädesledarna, jag tänker inte ta mer ansvar för det här sexlivet, nu är det hans tur. ?Under tiden kör vi kondom, men med en 2-åring och en 7-månaders som ammar kan man säga att avhållsamhet är den aktuella metoden. ?

        Övertalat mannen… vad roligt för honom.

          Tja, jämför man ingreppen vg sterilisering för män respektive kvinnor framstår det som rätt självklart att det är bättre att mannen steriliserar sig. Preventivmedel med hormoner kan vara ett helvete.

    Varför lägga pengar på sånt när det finns gratis appar? Jag har en app jag använt i säkert 6-7 år nu. Haft som preventivmedel och som hjälp med att bli gravid två gånger (funkat på första försök båda gångerna). Det är inte vattentätt, men man får ha sunt förnuft och eget ansvar i det hela också.

      Åh vad heter appen? Vill bli gravid och vägrar ancända NC för det är onödigt dyrt och för att jag kan ??

        Vi använde P-tracker. Men det beror ju på hur regelbunden man är om det funkar

        Du behöver ingen app för att räkna ut när du har ägglossning.

        Bara att se till att ligga typ varannan dag? Tänk vilket sexliv du kommer ha 🙂

        Jag använde ovu view, tog 4 månader. Har dock väldigt svårt att bli gravid.

    Det var länge sedan hon gjorde reklam för NC. Kanske borde hon ligga lite lågt eller tryter det med samarbeten. https://digital.di.se/artikel/utredning-far-apoteken-att-tveka-om-natural-cycles

      Jag tror detta är Isabellas nya sätt att göra smygreklam. Äta middag med grundarna av NC, ägna ett helt blogginlägg åt företaget och gör således reklam för produkterna. Isabella slipper annonsmärka och läsarna upplever det inte som jobbig reklam. Smart.

        Hon har i princip helt slutat med annonsmärkning för Löwengrip, Flattered, NC, Stylein, Nordic Tech House…
        Bara externa samarbeten får annonsmärkning.
        Men det verkar ju gå bra. Trots domen mot Kissie om bristande tydlighet med samarbeten så trippar Bella vidare och slänger bekymmerslöst med håret.
        Vad gör KO/Konsumentverket?

    EXAKT som Therese Lindgren då. Falsk, manipulativ och gör allt för pengar… Hon gjorde ju också sjukt mycket reklam för NC förut men verkar inte använda det själv och hon skrev nyligen i ett inlägg att hon har NOLL koll på sin cykel…?

      Tycker Therese borde ta upp att hon inte använder NC och att hon ångrar samarbetet (om hon nu gör det). Då hade hon växt i mina ögon.

    Sett att LCC reas ut på Matsmart?

      Har väl inte gått att missa om man läst lite i kommentarsfälten till de senaste inläggen idag!?

    Jag använder NC och är supernöjd ??‍♀️ Men det fungerar väl olika för alla.

    Jag använder NC för att jag vill bli gravid. Jättebra för att hålla koll på sin egen cykel men som preventivmedel… tvek!

    OT
    Vet någon ett gym inom Stockholm som har en kick back machine? För rumpan!

      Du behöver inte det för att träna rumpan, rumpan tränas med utfallssteg med en skivstång på axlarna och marklyft.

      Generellt är maskiner onödiga för att träna musklerna, det är betydligt mycket effektivare att köra fria vikter, se bara till att du bokar in några pass med en PT, alternativt ser till att få hjälp av en kompis som kan.

        Tack, jag förstår att du menar väl men jag har gymmat i två år så vet vad som funkar för mig och inte. Eftersom jag jobbat i kassa i två år så har jag väldigt känsliga handleder, jag kan inte få upp en skivstång på mina axlar utan hjälp från en kompis. Ja utfallssteg är jättebra och det är en övning jag gör regelbundet. Jag håller i dumbbells men tom då gör det ont i handlederna. Jag har testat en kick back maschine och har fått bra kontakt då. Jag varierar med fria vikter och maskiner.

          Okej, använd cable-crossover? Tycker det ger ungefär 20 gånger bättre träning än maskiner.

      Sats Södra station har! 🙂

      Tjejgymmen på Fitness 24/7 har! Använder den själv. ?

    Var nyligen en artikel i DN om att rädslan för hormoner gör att många unga tjejer väljer osäkrare p-medel, t ex NC. Borde vara standard att alla unga människor får ta ett snack med en barnmorska/annan kunnig person om risker med olika p-medel och vilka p-medel som överhuvudtaget finns, och att alla inte passar alla. Passar inte p-piller så finns det annat man kan testa. Samt att lära killarna att också ta ansvar för att skydda sig vid sex, så att inte hela ansvaret hamnar på tjejen. Dock himla osmakligt att kapitalisera på hormonrädslan genom att göra reklam för appar som NC i sociala medier via personer som många unga tjejer som har som förebilder. Tur att vi har fri abort.

      Varför inte bara välja kondom? Billigt, säkert och i princip riskfritt. Dessutom orkar killen oftast hålla på längre vilket är nice!

        Billigt går att diskutera. Även säkerheten.

        Jag är kvinna och tycker inte sexet är så skönt med kondom faktiskt men det är ju min högst personliga åsikt☺

          Billigt som ung eftersom de bokstavligt talat är gratis hos ungdomsmottagningen. Eller var det för dyrt för dig? Förlåt, inte ”billigt” nog?

            Billigt som ung ja. Jag är inte ung och får betala för kondomer. Bodde inte i sverige heller på den tiden jag var ung nog för ungdomsmottagning så då fick jag också betala. Och varför så tråkig ton?

          För att sex med kondom inte är särskilt skönt.

      ”Äter du p-piller?”. Alla kvinnor (typ alla kvinnor) som ligger med män har en eller flera gånger fått den frågan ställd till sig sekunderna innan en penis glider in mellan benen. Eftersom jag själv åt p-piller i nästan tio år har jag svarat ja på den frågan fler gånger än jag pallar minnas. Jag lärde mig snabbt att oskyddat sex med hjälp av ens egna preventivmedel var den smidigaste lösningen eftersom många män sällan föreslog, eller hade med sig, en kondom. Kuriosa: Om en själv hade med sig en så bad de ofta om att skippa den eftersom “det är inte lika skönt med kondom”.”
      Källa:
      https://www.metro.se/artikel/emilie-ebbis-roslund-tjejer-blir-deprimerade-f%C3%B6r-att-killar-ska-slippa-kondom

        Skulle aldrig komma på tanken att ligga med en kille som hade vägrat kondom i ett sådant läge. Är han inte mogen nog att ta på en kondom vid tillfälliga förbindelser är han inte mogen nog att ha sex.

    Är så glad att min kropp är så tydlig med var i menscykeln jag är att jag slipper lägga pengar på NC. Det negativa är att jag har PMDS och mår skit vid ägglossning och mens varje månad. Plus det faktum att jag får mängder av finnar, superömma svullna bröst och enorm aptit. Börjar någon vecka innan både ägglossning och mens. Ägglossningen känns också som nålstick i äggledarna.

    Skrämmande att folk köper vad en influäncer säger… speciellt Bella, människan som endast drivs av cash och ”bygga bolag”

    Är så glad att jag efter mina tvillingar ( en flicka och en pojke) slipper allt vad försiktighet och skydd heter. Jag tog beslutet att sterilisera mig.

    Har inte sett en enda som ställt frågan – vad använde de som blev gravida för skydd under deras röda dagar? Varför förutsätter alla att de blev ofrivilligt gravida under gröna dagar? Gissar att majoriteten av de som hade sex under röda dagar använde kondom eller avbrutet samlag, vilket är långt ifrån säkert. Vad är det som säger att de inte blev gravida under en röd dag?

      Möjligt, med tanke på att apphelvetet ändrade gröna dagar till röda utan att informera om det. Så hade du litat på en grön dag isf?

      Skydd? Är inte natural cycles ett preventivmedel?!??

        nej de är ett sätt att hålla reda på din mens cykel.. annars skyddar de inte alls mot att inte bli gravid.
        det gör endast kondom, ppiller, olika spiraler etc. NC skyddar inte! Fult att låta folk tro det är ett preventivmedel på samma sätt som andra riktiga preventivmedel är!

    Tur att det står att bilden är ett montage, hann bli lite rädd där! 🙂

    Ganska förvånande att kommentaren släppts igenom på bloggen!?

    Vad hände med Biancas användning av NC? Hyllade det ju också hejvilt, men använder det inte längre. ”oj då”

      Hon har nog inte använt det alls skulle jag tippa på. Bara en reklam grej för att tjäna pengar såklart. Vakna!!

    Har inte det här inlägget skrivits femtio gånger nu? Tycker att det har tagits upp väääldigt mycket på den här bloggen

    Jag tycker det verkar helt galet att vara styrd av en app för att ha sex, inte sex, bli gravid eller inte gravid. Det finns bättre skydd vill jag lova.

    Diskuterade NC och Isabella med en kompis nyligen och vi började fundera på hur det ens är ett preventivmedel som funkar för henne. För att det ska fungera måste man ta tempen vid samma tid varje dag och t.ex. dålig sömn kan påverka resultatet. Hur funkar det med t.ex. resor? Hur det funkar för Isabella som privatperson är egentligen inte det intressanta, utan snarare varför hon marknadsför ett preventivmedel som inte verkar vara ett säkert alternativ för en person som lever som henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.