Kissie berättar om sina ätstörningar

Foto: CHARLOTTE BRUNZELL/ALL OVER PRESS

Skulle egentligen ha gjort en ”tbt” till en glamorös resa, men råkade hamna på den här bilden när jag googlade runt lite. Blev så ledsen när jag såg den här för jag har inte sett denna tidigare, men jag minns exakt hur det var att stå där framför kameran. Mitt liv på den tiden var så innehållslöst, jag gjorde ingenting vettigt om dagarna. När jag vaknade längtade jag bara tills jag fick sova igen så jag slapp lida igenom en hel dag som bestod av morgonträning varje morgon, svält, räknande av kalorier, ångest och längtan efter att bli accepterad. Jag försökte ständigt bli och se ut som en annan person för Alexandra Nilsson dög aldrig. Det värsta var nog att ju hårdare jag försökte passa in och bli omtyckt desto mer hånad blev jag.

Nej detta var ingen rolig tid för mig att leva, jag var i svältbubblan i ca 2 år tror jag. Det kanske var kortare eller längre tid. Jag har inte så mycket minnen från den tiden då jag tyvärr idag lider av minnesförluster än idag. Jag mins inte människorna jag träffade då och inte heller saker jag gjorde. Men jag tror inte jag gjorde så mycket för allt var bara jobbigt och energikrävande. Att vara sådär smal och undernärd gjorde att min kropp inte orkade så mycket. Jag tyckte inte det var roligt att festa för jag visste att jag skulle bakis dagen efter = inte orka träna. Jag orkade inte vara delaktig i samtal för hjärnan la av.

Strävan efter att vilja se ut på ett visst sätt tog över mitt liv. Att ständigt jämföra sig med andra kvinnor tär på psyket. Men det är inte konstigt att vi kvinnor gör det, vissa i större utsträckning än andra såklart. Vi behöver växa upp med att vårt yttre har sån stor betydelse. Både karriärsmässigt och i våra privatliv. Sen får vi dagligen hör att vi inte duger hjälper ju inte oss direkt.. Jag är så glad att jag inte är lika besatt av folks godkännande som jag var under den tiden. Den längtan åt upp mig inifrån.//Alexandra

2011 berättade Kissie på sin blogg att det var på grund av en kommentar från Josephine Crawford på Finest Awards som hon började svälta sig själv.

Minns ni när jag stod på scen på Finest Awards och blev mer eller mindre hånad av Josefin Crafoord över min vikt? Publiken skrattade lite nervöst och jag försökte så klart att skämta bort det, men usch vad jag kände mig kränkt.//Kissie

Per-Robin Gustavsson – känd som en av deltagarna i Anna Anka söker en assistent – skrev följande om Kissie när hon började bli riktigt smal:

Kissie kommer att svälta sig ett tag till tills ingen missat att hon verkligen har anorexia och är mycket sjuk. Sedan kommer hon att gråta ut i bloggen, berätta om sjukdomen och att hon kommer söka hjälp.
Det här är bara ett steg mot hennes mål – att öppna upp sig om hennes problem, hon börjar nog bli desperat.//Per-Robin

Nu går Alexandra alltså ut i sin blogg och berättar om hur tiden var för henne när hennes ätstörning var som värst.
Jag tror vi alla som följde henne kunde se att någonting var riktigt, riktigt fel men många anklagade henne fortfarande för att enbart retuschera sina bilder och att hon inte var så smal egentligen.
När jag träffade henne på Lydmar Hotel så insåg jag att alla dessa anklagelser var felaktiga. Hon var som en fågelunge.
Jag hade inte riktigt lärt mig det där med att tona ner filters på mina bilder och jag hittar inte originalet så håll till godo. 🙂

Oavsett vad man tycker om Kissie så förtjänar hon respekt för att våga öppna upp på det här viset och det gör mig glad att hon verkar må SÅ mycket bättre idag.
Äldre, visare och lyckligare! Kanske hör dessa tre ihop, kanske inte, men jag är så himla glad över att inte vara i 20-årsåldern längre.
Alla ni som är yngre och som kämpar för att hitta er plats i livet och er egen person – det BLIR bättre!
Jag lovar!!

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

      Mycket intressant läsning, bra skrivet. Bra research, bella nämns inte ens vid namn. Men creapy. De sparar alltså all data, även om man slutar med prenumerationen. Vad säger GDPR om det?

        Beror nog på vad det räknas som, gör det inte? Är det forskningsdata så får det sparas.

          Jag tror det är lugnt att spara data om den anonymiseras och inte kan härledas till en viss person efter en viss tid

          Lär stå massor i det finstilta

        Det kanske står i det finstilta när man börjar använda appen dvs att man lämnar medgivande till att data sparas?
        Företag har rätt att spara data om det är för produktutveckling och för att säkerställa kvalitet.
        Bara man talar om vad man gör och att användaren lämnar sitt medgivande så bör det inte komma i konflikt med GDPR.
        Eller?

        Förövrigt är väl det att BB inte nämns vid namn ett bra tecken på att hon inte är så jävla stor internationellt ?

          Intressant läsning i kommentarerna på facebookposten på the Guardian fb också

          Hon äger 1 procent, vet inte varför hon skulle nämnas bara för att hon marknadsför den på sin blogg. Klart de inte vet vem hon är eller bryr sig.

        Jag vet inte vad de gör med den lagrade datan men jag tycker faktiskt att det är BRA att den lagras. Tänk, tusentals kvinnor lägger in info om sig själva, sin fertilitet och sin mens. Det har ju aldrig gjorts förr, den massiva infon finns ju inte! Trots att det skulle kunna lära oss massor om hur kroppen fungerar. Så fantastiskt om datan skulle kunna säljas vidare till forskning osv.

          Håller med. Så länge datan anonymiseras (ex bara lagras under ”kvinna född 88, Sverige” eller liknande, så kan man säkert få fram intressant statistik så småningom

    Tycker dock det är för hårt att skylla på vad EN person sa vid ETT tillfälle då ätstörningar är en livslång process oftast som börjar tidigt i livet. Sen kanske det var en push för henna tyvärr.

      Fast det är ju det som räcker, varför prata om sånt du bevisligen inte har någon aning om? Några ord kan förstöra livet för en människa!

      Hon skrev ju att hon blev hånad från olika håll?

      Fast just det tillfället som hon tar upp var sannolikt otroligt jobbigt. Det skedde tex framför en publik vilket för de flesta skulle vara mer förnedrande. Och det viktiga är att hon upplever att det blev ett slags startskott. Jag har ett eget sådant ögonblick, av när min fd fosterhemspappa rev av mig en handduk på stranden. Jag var 13 år, skämdes för mitt ”barnhull”, för avsaknaden av kvinnliga former, och blev exponerad naken framför andra. Det ögonblicket satte igång en svältperiod och ett ätstört beteende som fortfarande håller i sig, 20 år senare, även om det är mycket bättre nu. Så att ett ögonblick inte skulle kunna vara förödande är dumt att säga, vem är du att avgöra det?

        Jag hade också ett moment som startade flera år av komplex för min näsa och viljan att operera den. Jag stod i matkön i mellanstadiet och skojade med mina vänner när jag råkade putta till en kille i klassen tror jag, och då sa han något i stil med ”trängs inte, stornäsa”. Innan dess hade jag inte reflekterat alls över min näsa vad jag kan minnas, men efter det kunde jag inte känna mig fin någonsin på flera år. För min näsa var i vägen. Så jo, visst kan en person vara katalysatorn.

          Inte lika allvarligt SÅKLART, men min bror sa till mig i ungefär såhär i gymnasiet: ”Fan vad mycket finnar du har! Och det ser bara konstigt ut när du försöker sminka över” och jag som hade försökt intala mig själv dagligen att andra människor förmodligen inte bryr sig om mitt ansikte. Det var ju kört från och med då.

        Min pappa fällde en plump kommentar till min då 13/14-åriga syster som hon än idag ser som ett slags triggerpunkt. Visst är det flera faktorer som drar en mot kanten, men det finns ofta en enskild grej som slutligen knuffar en över samma kant.

          Har alltid varit tjock men aldrig brytt mig om vad andra har sagt, tills mitt ex sa ”det hade varit roligt att vara med någon lite smalare” i samband med att vi gjorde slut för 6 år sedan.
          Det triggade igång allt för mig, rasade 35kg på mindre än 4 månader (drack bara kaffe och rökade), låg inne ett flertal gånger på sjukhus, mår såklart bättre idag men har svårt att gå upp i vikt.
          Så jo, EN kommentar kan förstöra ALLT.

            Självkänsla hänger på en fruktansvärt skör tråd.

              Så sant! Jag är 28 år och har alltid varit självsäker och trygg i mig själv, ända tills för ett par år sedan när en kille kom fram till mig på stan och sa att jag måste göra något åt mina födelsemärken och att det såg ’för jävligt ut’. Det är helt vanliga, små, runda, bruna födelsemärken utspridda i ansiktet och på kroppen, men varje dag när jag möter folk på stan, betalar i kassan på ICA eller liknande undrar jag om personen mittemot tycker att jag är äcklig.

              Hade en klänning den dagen killen på gatan kom fram till mig, och inte ens när det är så här varmt ute vill jag gå i klänning, shorts eller kjol. Spelar ingen roll att andra människor ger mig komplimanger eller kallar mig vacker, min högsta önskan i världen är fan att kunna lasra bort alla födelsemärken. Så att en enda kommentar kan påverka hela ens självbild är självklart.

            Tycker inte man ska vara elak mot någon, det är onödigt. Däremot vara ärlig och säga sanningen. Jag och många andra killar ratar tjocka/överviktiga tjejer för att vi attraheras inte av dom och vi tänder inte sexuellt på dom. Man måste inte vara smal, hälsosam normalvikt räcker bra.

            Sen är problemet i västvärlden att många överäter, man äter mer än vad kroppen behöver. Dieter, m.m. är onödigt och inte lösningen. Ät vad du vill, men ät mindre av det.

              Jag och många andra kvinnor attraheras inte av korkade killar. Du kan vara en idiot, men du behöver ju inte säga allt dumt du tänker?
              Säger bara sanningen.

                Ja du tog åt dig. Gör det ont att vi män väljer bort er, att vi ratar er, att vi är ointresserade av er, både för förhållande och sex.

                Preferenser som det så fint heter. Inget man styr över eller kan ändra på, det bara finns och är som det är, hela livet..

                  Du är ingen man, du är en fjant som försöker hävda dig på internet.

                  Tips från coachen: det var inte Karin som tog åt sig och blev förolämpad. Ta en titt i spegeln.

                  Förlåt, Dolores menar jag!

                  Nope, dina preferenser rör mig inte i ryggen. Tyckte bara det var ett gravt okänsligt svar på kommentaren ovan.
                  Själv är jag lyckligt gift sedan 12 år med en man som älskar mig för den jag är, du vet sån kärlek som håller oavsett hur livet skulle påverka ens utseende?Eller nej, det vet du nog inte.

              Jag behöver en Treo efter att ha läst detta.

              Problemet med sånna ”män” som du är att ni tror det är nån slags gudsgåva för oss kvinnor att attrahera er? Som om det är det enda vi strävar efter i våra liv och ni gör oss en tjänst som är attraherade av oss? För det är inte så, vi bryr oss inte om vi attraherar er, inte ett jävla skit så gör oss en tjänst och håll dina preferens för dig själv för ingen.bryr.sig. Vi lever inte för att pleasa män så vakna & sluta tro det. Det är snarare ett helvete att ens behöva attrahera män önskar ni alla bara lät oss va 🙂

        Ja, samma här. Jag var 16 när en kompis till dåvarande pojkvän kom hem till oss när jag var osminkad och utbrast ”fy fan vad ful du är utan smink, du ser ut som ett spöke”. Först idag, 14år senare har jag börjat kunna gå till affären utan smink, det har inte hänt innan.

        Att få höra saker i framförallt tonåren när allt är så ängsligt och osäkert kan sätta igång mycket. Även hos vuxna människor såklart, vilket är en anledning till att tänka till innan en t.ex kommenterar anonymt i en blogg hur fult något med någon annans utseende är. Ni har inte en aning vad ni sätter igång när ni kommenterar influencers utseende och med den vetskapen borde det inte vara så svårt att bara låta bli att skriva kommentarer om utseende?

          exakt!

          Håller med helt! Jag fick höra att jag såg ut som ett ”cancerbarn”(så hemskt) när jag gick i skolan utan smink. Kan inte alls se att jag ser bra ut utan smink och får ständigt höra från butiken på min gata att jag ser sjuk ut.. försöker skita i det men det sitter djupt.

            Säger folk i butiken till dig, ständigt, att du ser sjuk ut? Vad är det för jubelidioter?

              Sant tyvärr. Osminkad ser jag trött ut pga sjukdom, men vem fan säger det :/

      Sannolikt är det väl så att det krävs något underliggande för att det ska bli en ätstörning och inte ”bara” komplex. Är dock inte uppdaterad på de tio senaste årens forskning, va det förr. Men majoriteten av personer med ätstörningar kan peka på ett eller fåtal tillfällen som fick sjukdomen att bryta ut. Vilket är skrämmande ut ett samhällsperspektiv eftersom vi lever i ett rätt rått klimat kan jag tycka, ffa unga.

        För mig har sjukdomen alltid legat i bakgrunden, ibland ”sovandes”, för att ibland bli triggad och vakna av vissa händelser/kommentarer. Tänker att Alexandra kände sig missnöjd med sitt utseende men gjorde inget åt det förutom att redigera sina bilder, men att den här händelsen / kommentaren triggade igång svält.
        Jag säger alltid till människor att inte kommentera andras utseende, just för att man faktiskt inte vet vad kommentaren kan leda till. Och eftersom man inte kan gissa sig till hur en person kommer att reagera, så är det ju så mycket lättare att bara låta bli att säga något så onödigt.

          Håller med helt. För ett år sen rasade jag i vikt pga sjukdom som krävde operation. Jag fick höra från en nära vän att jag aldrig varit så snygg som då. Sa att jag inte ville höra det, men han slutade inte. Jag mådde ju givetvis inte bra av att väga 35kg(!), men har haft svårt att gå upp pga det, Efter operationen har jag gått upp i vikt men med MYCKET ångest. Jag berättade som det var till min dietist och fick hjälp direkt. Men det är väldigt laddat för mig med vikten numera, jag som aldrig brytt mig ett skit innan. Får ångest av allt som rör mat och vikt. Usch, inser nu att jag behöver mer hjälp än jag har.. ska försöka ta tag i det.

            35kg och det var ditt snyggaste jag enligt honom? Världen är ur led?

              Ja! Kan ju säga att vi inte har en relation längre. Jag tappade 15 kg, är liten och nätt som det är, men att säga så om en svårt sjuk människa, med svår näringsbrist och allvarlig sjukdom.. så skevt

    Tack för ett inlägg som verkligen berörde mig ♥️

    Läskigt att jakten på ”perfektion” kan förstöra livet för så många av oss…

    Fint att hon öppnar upp och berättar, kan säkerligen hjälpa många andra. Det är fint att vara sårbar, det är modigt!

    Fast varför ens lägga in per-Robins text?? Väldigt onödigt kan jag tycka då hans text endast går ut på att nedvärdera henne och hennes upplevelse. Skulle hon på riktigt bestämt sig för att ha anorexia för att ha något att skriva om 5 år senare? ?

      Ja exakt? Det är väl gör att visa hur människor skrev om Kissie och hennes problem när de var som värst.

        Som anonym skriver. För att visa hur hånad hon blev och ”inte trodd på” när hon mådde som sämst. Tycker det är bra den kom med så man kan förstå vilken skit kissie fick utstå och hur osympatiska människor ibland är på nätet och vad det kan ställa till med.

          aaha misstolkning från mig! Trodde cam la in den som ”ett annat perspektiv” haha

      Tänkte exakt samma. Fattar inte alls vad den gör i inlägget

    Ja ord kan svida mer än man tror!

    Fast det är ju det som räcker, varför prata om sånt du bevisligen inte har någon aning om? Några ord kan förstöra livet för en människa!

    Men vad sjutton är P-R för filur? Läge att mopsa sig när han måste TÄVLA om att bli assistent till Anna Anka? Vad skulle han göra, sortera kycklingbrosk?

    Det där får mig att vilja doppa honom i en offentlig toalett på t-centralen. Så säger en inte.

      Vad hände med honom sen? Han syntes på mångas bloggar förr i tiden sen bara försvann han ur rampljuset (förståeligt iofs…)

        Han kanske sitter kvar i toaletten vid bagagefacken än idag.

        Hoppas går ju.

          Jo det var ett kul skämt. Men min fråga var seriös: umgicks han inte med Bella också m.fl? Lite som han Dennis….

            Eller lite son Daniel Paris. En accessoar som klänger fast i de som är mest aktuella just nu för att desperat behålla en liten plats i rampljuset.

              Sant! Förr även Amir men han kör sitt egna race idag.

    Precis det här jag tänker på, vad fan är influencer för ett jobb egentligen? Stackars dom stackars dom som har dessa människor som förebilder!

    Tycker folk ofta är onödigt hårda mot henne fortfarande. Ja hon kämpar säkert fortfarande med sitt på ett sätt, men känns mycket mer äkta, vuxen och vettig idag. Tycker hon kommit långt från sin forna ”figur”, så heja kissie.

      Fast Kissies dåliga beteende har ju en hel del med det att göra. Hennes gamla (riktiga) personlighet lyser ju fortfarande igenom när hon pikar folk i sin blogg och håller på. Blä.

    EFTERKONSTRUKTION.

    Haha och nu har jag äntligen förstått varför du envisas om att skriva om denna ointressanta människa. Ni är ju också vänner 🙂 En av de du favoriserar alltså..

      Nu skojar du väl?

      Ja, gud ja! Vi träffades och tog en bild 2011 kanske… Best friends for life!!! 🙂
      Du är typ också en av mina bästa vänner för jag svarar ju dig här!!!! Bestie!!!!

    Jag blir beklämd av den totala bristen på självanalys i Kissies inlägg. Hon har beredvilligt och gärna delat med sig av tillfällen då hon blivit dåligt behandlad, både i sin bok och nu när hon skriver om sin ätstörning och t.o.m namnger Josefine C som utlösande faktor. Men så många unga tjejer hon nådde ut till med sin riktigt elaka vikthets under så många års tid berör hon inte. Hon kallade Isabella för GrisBella (!) och skrev att hon var fet. Det påverkade naturligtvis mängder av unga tjejer som var normalviktiga precis som Bella – eller större än henne. Hon skrev om och tipsade om bantning med barnmat! Hon skrev att man ”ska” ha ett mellanrum mellan låren för att inte vara fet. Listan kan göras lång och hennes skuld till att sprida ätstörningar är större än vad jag tror hon vill inse.

    Det finns inget hon kan göra nu för att tvätta bort den skulden, och att nu vinkla sina ätstörningar till att utmåla sig som offer ger en väldigt halv bild av historien. Det är så tydligt att hon vill axla underdog-titeln med offerkofta, men anledningen till att hon inte blev accepterad eller ”dög” som hon skriver var ju att hon var så elak! Hon ville framåt framåt framåt i bloggvärlden och då valde hon provokation, medvetet. Det är naturligtvis tråkigt att hon mådde så dåligt, men något oskyldigt offer var hon inte.

      EXAKT!!

      Många som mår dåligt förminskar/nedvärderar/trycker ner andra vilket såklart inte rättfärdigar hennes elakheter öht. Min bild av Kissie är en tjej som så gärna ville bli accepterad, gick in i rollen hon trodde andra förväntade sig av henne och var elak mot Bella för att Bella fick mer positivitet än Kissie själv. Tycker klippet där hon är med i Tyra & Bellas show visar rätt tydligt hur hon försöker vara den elaka Kissie men att det mest är ett skådespel.

      https://youtu.be/N05r736DXE4

      Hur många elaka tonårstjejer har inte varit det just för att de mår dåligt, har kass självkänsla och inte är nöjda med sig själva?

      Vill faktiskt ha för mig att hon skrivit om hur hon betedde sig och bett om ursäkt? MEN jag hittar inget på det nu så vet inte om jag inbillat mig. Om hon inte bett om ursäkt (för hon har verkligen betett sig URUSELT och mobbat rejält själv) så borde hon ha mognaden och självinsikten att göra det nu. Det enda jag hittar är att hon förklarar sitt beteende, men det spelar ingen roll. Hon måste be om ursäkt. Först då kan hon få respekt i mina ögon. OBS med det sagt så tar jag inte ifrån henne något av hennes känslor eller liknande. Tycker det hon utsattes för var förfärligt. Men hon borde inse att det hon utsatte andra för, oavsett anledning, inte är okej och be om ursäkt.

        Nej hon har verkligen inte bett om någon ursäkt.

      Jag håller med. När jag var som sjukast, också runt 2011, satt jag och kollade på Kissies bilder för ”inspiration”, och var vansinnig på att hon vägrade erkänna att hon hade problem. Hon blånekade trots att det var fullkomligt uppenbart för alla med ögon att se med. Samtidigt satt jag där och var avundsjuk på henne för att hon, enligt egen utsago, inte svalt sig själv och ändå hade min idealvikt. Så hennes inlägg nu ger lite dålig eftersmak för mig. Jag hade respekterat henne mycket mer om hon också kunde erkänna att hon bidragit till en extrem vikthets, att hon gett bantningstips till väldigt unga läsare, och faktiskt viktmobbat andra. Om hon verkligen tagit ansvar för vad hon gjort och vad hon bidragit till.

        Så du tycker hon ska be om ursäkt för att du såg hennes bilder och mådde dåligt?
        Problemet ligger ju hos dig. Visst hon förnekade då att hon var sjuk, och jag vet att smala modeller etc. triggar många men om de inte säger något direkt till dig, varför är det deras ansvar?
        Lite ansvar måste man ta själv också. Jag försvarar inte hur hon mobbat folk eller vad hon sagt.

        Och jo, jag har ätstörningar själv efter en kommentar min mamma sagt så jag vet hur svårt det är men jag anklagar inte någon jag sett en bild på för mitt beteende.

          Det var inte vad jag skrev. Jag skyller inte mitt ”beteende” på Kissie. Jag tog som exempel att jag var en av dem som på ett eller annat sätt påverkades negativt av att hon hetsade, men jag menar inte på något sätt att det är helt och hållet hennes ansvar.

          Jag skrev heller ingenting om att hon borde be om ursäkt. Det jag anser är att om hon tänker gråta ut om sina ätstörningar önskar jag att hon kunde ha självinsikt nog till att se sin roll i det hela och prata om den biten också. Bara något så simpelt som ”jag var sjuk, men det ursäktar inte att jag medvetet hetsade andra till att gå ned i vikt eller gjorde mot andra precis samma sak som Josefin gjorde mot mig”. Det klingar falskt när hon beskyller andra för exakt samma sak hon själv gjort och inte kan se hur skevt det är. Det säger mig att hon inte har någon insikt alls i slutändan.

          Hon tjänade pengar på vad hon gjorde när hon var sjuk, hon tjänar pengar på att gråta ut om detta nu, och då är det rent ut sagt motbjudande att hon fortfarande vägrar ta ansvar för sina handlingar.

          Jag känner att din kommentar var rätt nedlåtande, och du misstolkade mig dessutom. Men det får stå för dig.

        Men förnekar inte väldigt många med ätstörningar att de är sjuka? Du begär väldigt mycket av henne. Det måste vara oerhört tufft att erkänna att man är sjuk inför så stor publik.

          Hon fick enormt många kommentarer när det var som värst som bad henne sluta tipsa sina unga följare, som såg upp till henne och ville vara precis som hon, om att t ex äta barnmat för att gå ned i vikt. Hon struntade i det och sade att det inte var hennes ansvar. Måste alla influencers vara perfekta förebilder? Nej, men de måste inse vad de gör. De måste lyssna när feedbacken är såpass stark gällande att de borde sluta med vad de håller på med, när det är bevisligen skadligt för andra. Men när handlingarna är rena och utstuderade provokationer för att få fler läsare och mer pengar vill de såklart inte göra det.

          Ja, det är svårt att erkänna problem många gånger, men det bör inte hindra en från att sluta upp med att medvetet hetsa andra genom att t ex retuschera sin redan utmärglade kropp ännu smalare och posta sådana bilder hela jävla tiden.

    Fina Alexandra! Det känns bra att veta att hon verkar lyckligare och tryggare i sig själv idag. ❤

      Fast det är väl mest bara ett spel för galleriet. Hon sitter ju fortfarande och Photoshoppar sin midja smalare osv och pikar folk till höger och vänster i sin blogg. Hon verkar inte vara någon vidare bra person helt enkelt.

    Jag vill bara krama om alla vilsna unga och säga att man lör känna sig själv, och med det kommer ett självsäkrare jag! Jag skulle aldrig, aldrig vilja vara 18/20 år igen. Aldrig… Ja, sen kommer ju en massa andra jävla problem med vuxenlivet men det är en annan historia. ??

    När ska du ta bort mig från modd då Cam? 🙂

    Nån som har nåt klipp från Crawford hånade henne? Vad sa hon eg?

      Hon sa något i stil med ”Du är inte lika smal som på bilderna”.

      Ärligt talat så var det hemskt att se en vuxen person förminska en tonåring inför så mycket människor. Har för mig att Kissie hade skrivit/sagt något om Jossan och därför passade hon på att gå till attack när hon fick chansen att förnedra Kissie inför andra.

        Ja, Kissie hade väl varit riktigt vidrig mot Crawford, som med så många andra kvinnor och män som K hängt ut och smutskastat genom åren. Säger inte att det var rätt av C, men K utelämnar ju 80% av storyn när hon drar på sig sin offerkofta. Som man bäddar får man ju faktiskt ligga också.

        Josefin LEFFLER är och har alltid varit pinsam. Hon är ingift Crafoord och sedan skild. Namnet behöll hon såklart…

          Och varför skulle hon inte behålla namnet?

            Nja, hon behöll namnet pga att det är adligt och öppnade fler dörrar för henne. Hon är ingen Crafoord och kommer aldrig bli.

              Men vaddå, om man gifter sig, tar ett namn och gör karriär i det nya namnet så är det väl klart att man behåller det om man vill det? Allt annat vore bara dumt för ens varumärke.

          Inte konstigt eller fel om man vill behålla namnet.

      det skulle jag också vilja veta

      Hon sa något i stil med:
      -Du är ju inte alls så smal som på bilderna/retucheringen i bloggen.

      Det hon ville säga var att Kissie inte alls såg sådär läskigt och kantigt smal ut som på bloggen. Hon såg normal och fin ut i verkligheten. Kissie fokuserade på det negativa då detta är något som hade stört henne länge.

        Nej det var inte vad hon ville säga. Det var ganska uppenbart att hon ville förnedra Alexandra. Hon sa ingenting om att hon var finare irl.

          Har dock för mig att hon sa typ ”Oj du är inte lika smal som på bloggen, vad skönt” eftersom Kissie retuscherade sig sjukt smal. Extremt klumpigt sagt ändå dock.

      Vad jag minns sa Josefine C att oj jag kände knappt igen dig från bloggen.

      Det hon menade var att Kissie då hårdredigerade sina bilder (för att se ut som Natacha Peyre). Hon ändrade hela ansiktets form, gjorde ögonen större, samma miner och poser osv. Det var inget om hennes vikt Josefin menade. De pratade även om det efteråt i Vakna med the voice.

      Minns detta väl. Josefin sa: ”SÅ smal är du faktiskt inte”, med ett hånfullt leende. Hon har alltid varit kroppsfixerad den tanten.

    Är orolig för en bloggare som gått ner massa i vikt. Tycker många bara skriver åh vad fin du är men det syns att hon mår dåligt. Hoppas det vänder för henne.

      Aina Lesse? Annars är även hon en som gått ned sjukligt mycket.

        Ja vad har hänt. Inte bra det där.

    Nej du är andra saker men ffa extremt jobbig. Ingen vill läsa din blogg, du mår inte bra. Sluta spamma.

      Ser dumt ut för spaminlägget försvann ?? never mind.

    Jag undrar lite över alla dessa Youtubers som lägger ut avsnitt där de hetsäter (kallas Mukbang om jag fattat rätt) – vräker i sig dubbla burgare, tredubbla pommes, pizza och såp sushi ovanpå det, i en slags orgie. Samtidigt är de smala som stickor. Och hävdar att de minsann inte har nån ätstörning, inte. Ok med en mukbang där man äter lagom men gott, men dessa andra……. Helt sanslöst. Jag tippar på att de spyr upp alltihopa på andra sidan kameran. Överhuvudtaget ser jag ofta smala youtubers som äter som hästar och jag förstår inte hur det går ihop alls. Eller också gör jag det.

      Det är det mukbang går ut på, att äta stora mängder mat online:
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mukbang

      Det är jättestort i Sydkorea, men poängen är att det ska vara live och att de som gör det interagerar med sina tittare. Vissa mukbang-VJs är kändisar där borta och tjänar bra med pengar. Så att spela in när du äter tacos och sen posta efteråt är inte direkt ursprungstanken.

      Sen säger jag inte att det inte är problematiskt att västerländska internetkändisar sitter och låtsas att de kan äta på ett sånt sätt. Säger inte heller att fenomenet som sådant är hälsosamt. Men där är ursprunget iaf. Och allt som ger klick är bra va? (Obs, ironisk)

      men snälla… jag är en av dom som kan äta upp en hel restaurangbuffé utan att gå upp nånting pga min ämnesomsättning. allas kroppar fungerar olika, vissa går upp i vikt av ingenting medan andra (som jag) kan äta som hästar utan ytligt/synligt resultat. sen är ju hela poängen med mukbang att äta supermycket mat och typ fresta sina tittare??

    Lyssna på Mikaela Urboms bok ”Om jag vore lite smalare”, eller köp den. Mikaela läser själv och jag golvades av de tankar människor kan ha om sig själv och hur ”logiskt” de tänker. Jag förstod inte förrän när har lyssnade på boken att mycket bottnar i psykisk ohälsa, alltså att de kan vara psykiskt sjuka på ett sätt. Så blåögd jag varit …

    Jag var där den där kvällen för så länge sedan på cafe opera när J C ”fällde kommentaren”, som var mer som en underlig komplimang utformad som ett dåligt skämt. Egentligen syftade inte JC så mkt till hennes kropp som hennes utseende i ansiktet, men klart att man tänker mkt på kroppen om man trollar bort flera kg med photoshop. Kissie var smal redan då, men efter den där kvällen så hände något i bloggen med Kissie. Det gick från smal utan att äta till ortorexi, högintensiv träning med enorm rädsla för att bygga muskler och få ”stora lår”.

    Känns onödigt att kalla Alexandra Kissie nuförtiden då hon verkligen inte vill bli kallad för Kissie längre?

    Min dagmamma som jag hade när jag var kring 4-5 år, fällde en kommentar som satt sitt sina spår. Trots att jag idag är 28år så får jag ont i magen när jag möter henne på byn.
    Jag har också varit ätstörd med UNS sedan i fjorton år (men började hetsäta när jag var 8år) & vet ärligt talat inte hur det är att ha en sund relation till mat.
    Hon kanske inte var det som triggade igång det hela, men kommentaren var nog en av alla bidragande faktorer.
    Så, en kommentar kan verkligen göra mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.