Artisten Petter hotar försäljaren för Helldog/Harakiri över livesändning på nätet

https://www.youtube.com/watch?v=Y_pN77Ajv8w&app=desktop

Youtube, Youtube, Youtube!
Allt finns att hitta på Youtube!

Artisten Petter är ingripen i en vänlig diskussion om matställen med mannen som säljer stark harakirikorv i Gamla Stan – Helldog – när han informeras om att allt han säger streamas live på företagets sidor på Facebook och Youtube och att han ska vara medveten om det innan han säger någonting privat.
Tydligen ska detta även informeras om på själva korvvagnen, och gör det inte det så informeras han klart och tydligt av korvförsäljaren.

Petter blir vansinning över detta och istället för att gå där ifrån så stannar här kvar och tjafsar och går till och med så långt att han hotar med att skicka folk för att….oklart egentligen…men för att konfiskera inspelningen?
Det han missat är att han filmas LIVE och att ju mer han står kvar och argumenterar, desto mer film på honom visas.

Varför inte bara gå därifrån om han inte vill bli filmad istället för att stå kvar och skämma ut sig?

Helldog har gjort det lite till sin grej att livesända hela tiden och jag antar – och hoppas – att de har koll på lagen och vad den säger om det här.
Det livesänds ju från events och andra offentliga tillställningar hela tiden så jag undrar verkligen var Petters ”folk” som han skulle skicka till Gamla Stan skulle åstadkomma.
Hur tillskansar man sig en livesändning som redan ägt rum?

 – Hur känner ni för risken att filmas och/eller livesändas på offentliga platser utan er vetskap? –

Tack för tips!

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Den här korvgubben är lustig. Om man kollar andra klipp ser man tydligt hur han medvetet provocerar sina korvsugna fyllekunder för att få mer tittare till sin dåliga Youtubekanal.

      Ja han verkar hemsk

      Är det på den här Youtubekanalen Ƭĥe real Hmm hänger för att få statistik på hur många veganer som äter kött i SMYG?

        ??

        Det är så fascinerande det här med vad man tror om någon och vad det säger om en själv.

        Du kanske hänger där som tror så.
        Själv hänger jag tex här….??

        https://www.google.se/amp/s/www.bbc.com/news/amp/world-asia-india-43581122

          Det här lilla teesern kanske kan locka er att faktisk klicka in er på en serriös nyhetskanal.

          ”So why does vegetarianism exert a far greater influence on representations of India and Indians around the world? Does it have to do with ”policing” of food choices and perpetuating food stereotypes in a vastly complex and multicultural society?”

          Glöm inte. Det de pratar dessutom om vegetarianer och det är inte faställt om vad i undersökningar om det är, vegan mat man menar eller om det är dem som äter lakto ovo, då det även i engelskan har kommit att bli en språklig oenighet om vad som avses.

            Vegetarianism as understood in India is the exclusion of meat, fish, and eggs from one’s diet. Vegetarians in India are not vegan and frequently consume high quantities of dairy products (lacto vegetarianism).

            Most people – both foreigners and Indians themselves – suffer from the mistaken impression that India is predominantly vegetarian. This myth was dispelled by the 2006 ‘The Hindi-CNN IBN State of the Nation Survey’ which revealed that only about 31 percent of Indian families are vegetarian. An additional 9 percent consume eggs but refrain from eating meat or fish. Therefore the majority of the families in the country are non-vegetarians or meat eaters.

            Menar du att i den uppsats du hänvisar till har blivit oenigheter huruvida det är vegansk kost eller lakto-ovo-vegetariskt? Eller i rapporteringar kring den?

            ”For NSSO, estimates are for those who did not eat fish, meat or eggs in the 30 days prior to the survey; for NFHS, estimates are for those who answer “never” to the question of frequency of eating fish, meat or eggs; for IHDS, table gives estimate of those who answer “no” to the question of having a t least one “non- vegetarian member in the household.” The NFHS estimate is the aver age of separate estimates for women and men. All the above notes hold for estimates in all subsequent table

            Wherever possible, we present estimates for vegetarianism defined as absence of meat, fish, and eggs. We note here that the patterns we report, and underlying arguments, will also hold if vegetarianism were defined as the absence of meat and fish (ignoring eggs). Figure 1 which plots statewise NSSO estimates for both definitions shows that both estimates are fairly close. The dashed line is the line of equality, and by definition all data points are above it; the dotted line is the linear regression line. The two lines are fairly close and somewhat parallel, suggesting that there is little difference in the distributions of the two definitions for vegetarianism”

              Hej hej?

              Nej jag menar inte på att det finns några oenigheter. Jag menar på att det inte framgår klart från texten hos BBC.

              I rapporten gör det det samt att det är välkänd fakta att de som ”verkligen” lever som vegetarianer i Indien ärter laktosprodukter och också stora mängder av det. Vidare så är det ett stort antal av dem som klassas som vegetarianer äter ägg.

              (Religionen i Indien förbuder att döda levande ting (vilket i sig är ”interesant” att det inte klassar allt levande så som växter också i den definitionen.) Alltså är du vegg om du äter mjölk och ägg för då har du enligt dem inte dödat något.)

              Men många som hänvisar till Indien gör det i tro att de är veganer när sanningen är att det är en rörelse som knappt existerar i landet och är mer eller mindre en helt ny idé.

                Men det handlar om vegetarianer och myten angående just vegetarianer. Inte veganer. Det är fastställt att det inte handlar om vegansk kost/livsstil om man läser vad för mat det frågas om

                Och så kan jag inte hitta delen om laktos(mejeri?)produkter heller? Vilken sida?

                Och det finns fler än en religion i Indien, vilket också tas upp

                  Förstår inte dina invändningar.

                  Faktum. Det är mellan 20-30% i Indien som faktiskt är ”vegetarianer”. Flertalet av av dem äter mejeriprodukter. Stora mängder av det dessutom. Många dessutom ägg.

                  Det står inte i länken jag gav. Men det är ett välkänt faktum. Du får forska lite själv. Jag är inte här för att serva er.

                  Som förra gången när det efterfrågades. Jag har länk. Jag kan ge om jag har lust.

                  Men beronde på vem och i vilket syfte det frågas har jag mer eller mindre lust.

                  Tack och hej!

                  ”och det är inte faställt om vad i undersökningar om det är, vegan mat man menar eller om det är dem som äter lakto ovo, då det även i engelskan har kommit att bli en språklig oenighet om vad som avses.”

                  Jag började med att undra vad du menade med det här. Eftersom att du pratar om oenigheter och saker som inte är fastställda, för om man läser det du hänvisar till så är det varken oenigheter i engelskan eller otydligt huruvida det handlar om veganer eller vegetarianer. Och ja det jämförs också med officiella siffror om hur många vegetarianer det finns.

                  Och jag frågade enbart var det står om mejeriprodukter då du skrev: I rapporten gör det det samt att det är välkänd fakta att de som ”verkligen” lever som vegetarianer i Indien ärter laktosprodukter och också stora mängder av det.”

                  Jag frågar inte dig om någon länk eftersom jag själv läst artikeln (jag citerade ju från den!) Jag frågade bara om var/vilken sida du får informationen från eftersom jag inte kan se något om den infon där. Om du inte vill diskutera saker du hänvisar till så behöver du inte.

                  Hej

                  Din text finns inte med i min länk.

                  Jag googlade din text och kom till något helt annat. Vet inte hur du blandat ihop saken.

                  Som vanligt förstår jag lite av vad du vill få fram.

                  Nej, det jag citerade finns med i det du länkar till eftersom det varken är DN eller BBC som står bakom arbetet.

                  ”Utifrån detta kan ni själva hitta de faktiska undersökningarna. ??” skrev du 2018-08-14 15:04

                  och efter att jag läst det du länkat tog jag för givet av att du läst ’Provincialising Vegetarianism’ ur tidningen The Economic and Political Weekly (precis som DN och BBC). Det var ur den artikeln jag citerade alltså. Men klart det blir förvirrat om du utgår från någon helt annan undersökning/artikel om vegetarianer i Indien och vi pratar om två helt olika rapporter! Så vad heter undersökningen du hänvisar till?

          Och för er som inte förstår engelska så kommer visserligen en mer oseriös länk men på svenska.

          Utifrån detta kan ni själva hitta de faktiska undersökningarna. ??

          https://www.dn.se/nyheter/varlden/indiska-vegetarianer-tiger-om-att-de-ater-kott/

        Haha!

        Vad räknas ens som i smyg, jag säger till folk när jag ska på middag att jag är pescetarian men i själva verket äter jag även ren, älg och vildsvin, bara att jag inte orkar gå in på det. Jag är trött på att prata om min kost.

      Kan någon länka huset hon har köpt? IL

      Ll

    Det här videoklippet är inte tillgängligt ?

      Du har nog inställt på säkert läge så dina ungar inte ska snubbla över snusk och våld när dom surfar på the Word wide webb

        nä jag kan inte heller se det

        ’Word wide webb’ – nåt samarbete mellan Microsoft och Andrew Lloyd?

    Nej jag vill inte va ned på några livesändningar, eller folks instagramfoton m.m. heller.

    Förstår Petter!

    Jag vill inte vara med på livesändningar ovetandes, och när jag köper korv dessutom ?!?!

    Sånt vill jag bli fredad ifrån. Obehaglig utveckling.
    Vart är samhället påväg?

      Som Camilla skrev, varför går han inte därifrån om han inte vill va filmad? Han får skylla sig själv som står kvar och tjafsar

        För att han är full o arg, tror det är rätt vanligt att man gör saker på fyllan man annaes inte skulle göra..

          Då kanske det är dags att se över sitt alkoholbruk.

            Det är hans privata problem då. Inget man behöver sprida på en stor blogg.

              Värst vad det var synd om Petter då, vad räknas som privata problem på denna bloggen då? Hur man slår in sina barns presenter, relationer, skilsmässor, vänskapsrelationer mm?

                Om han nu har problem med alkoholen så är det nåt man inte behöver sprida vidare.

                Nu vet INGEN vad han menade med skicka dit folk. Alla verkar ju tro direkt att det var hot om att slå mer korvgubben t.e.x

                  Jag tror inget om Petter och orkar inte ens se klippet för jag bryr mig inte om vad han gör på fyllan men om man beter sig illa och hotar människor så behöver han kanske en wake up call snarare än någon som tycker att vi ska sopa allt under mattan.

              Inte om det drabbar andra. Sup ihjäl dig i din ensamhet om du vill, men låt det inte drabba andra.

      Det är inte ovetande, korvkillen har en skylt om att allt sänds på youtube live. Så man kan väldigt enkelt välja att köpa sin korv där eller på ett annat ställe. Det säljs fyllemat på fler ställen än detta i centrala Stockholm. Det är ju enbart pinsamt att ställa sig att tjafsa vidare. Bara gå där ifrån. Petter är ju en vuxen person, han är 45år gammal? En ganska klok person tror jag, men där alkoholen går in går ju vettet ut. Men snälla Petter, bara gå där ifrån.
      Och livesändningar på youtube blir väl oftast raderade efter ett antal timmar/dygn? Det är där man kan gå runt lagen antar jag, filma och spara för all framtid krävs nog ett större tillstånd. Filma live och spara säg 2dygn krävs ett helt annat tillstånd. Filmerna i tunnelbanorna/bussar osv sparas väl inte heller för all framtid?

        Är dåligt skyltat att det sänds just live.

          Så det är ok att bete sig som ett as på fyllan så länge man inte blir filmad?

            Han var ju trevlig mot allt o alla tills han fick reda på att allt sänds live ju.

              Fortfarande ingen ursäkt för att bete sig som ett as.

        Fast när ser man skylten? Är det inte redan för sent då? Inte kollar jag alla skyltar när jag kommer till en kiosk. Man är hungrig och vill ha mat.

          Det beror på vilket håll du kommer ifrån, finns en skylt framifrån och en på ena sidan.

      Såg klippet med Petter och det är precis just därför det är ett ofredande att filmas ovetandes live.

      Han var förvisso väldigt onykter men ändå tillräckligt klar i huvudet för att inse att han inte ville att detta skulle visas live och när han påtalade att han inte accepterade det fick han noll förståelse av den där korvgubben.

      Vem tror att man filmas live ut på
      nätet när man beställer korv?!!

    Haha han e ju askalas

    Usch, kan inte kolla på deras stream, han som äger stället (I guess?) är pinsam. Och jobbig typ. Tål honom inte. Nej tack för mig ?

    Jag skulle bli förbannad om någon lagt ut bilder eller liknande på mig, på sociala medier… om jag inte gett mitt medgivande. Vilket jag nästan aldrig gör. Jag har inget behov av att synas på det sättet, för jag vet att jag finns ändå.

    Jag kan inte se klippet?

    Filmar han från en korvvagn tvivlar jag starkt på att det är lagligt. Man får ex inte filma ut mot en plats dit allmänheten har tillträde. Man måste också tydligt upplysa om att man filmar, om ljud upptas, men även vilka intresseavvägningar man gjort, hur länge materialet sparas, om man kan begära att ens uppgifter raderas och att man har rätt att klaga hos datainspektionen. Att filma ut mot allmän plats för att livesända utan att inhämta särskilt tillstånd verkar därmed rätt svajigt.

    Dock fortfarande dumt att hota, naturligtvis, men jag hoppas någon anmäler och får saken prövad. Att fota/filma okända och lägga ut är ett oskick. Man kan inte behöva ge upp sin rätt till privatliv och anonymitet bara för att man går ut genom dörren.

      Hur skulle det vara olagligt?
      Det har redan processas och han har fått ok från länsstyrelsen efter några turer.

        Det har knappast gått igenom den nya GDPR-lagstiftningen som är betydligt hårdare än vad tidigare lagstiftning var kring personlig integritet.

          Jo

            Tveksamt på det i och med hur nytt GDPR är. Har du något att hänvisa till?

    Eh går förbi där varje dag, hoppas det inte filmas rakt ut!?

      Ja, tänk om folk såg dig gå förbi.

        Kan ju faktiskt bli väldigt farligt om fel människor ser vissa personer gå förbi.

          Då ska man nog undvika att gå förbi.

            Hur ska man redan ha lyckats undvika något man inte känt till förrän nu?

    Camilla – om du har ont om nyheter så har jag en bra historia om en som stalkar Sebbe Stakset. Där den egentliga frågeställningen är, hur mycket är ok att ljuga för att få tittare på YT?

      Berätta mer om Sebbe 😀 nyfiken!!

        Det är en sak som pågått väldigt länge. Och tar en början med att dom skulle ha suttit på kåken tillsammans. Att Sebbe ska vara gudfar till hans barn, att dom ska göra musik tillsammans etc. Sebbe har blivit en fantasikompis till honom. Det är en lång historia med många turer. Men allt bottnar i lögner och ett försök till uppmärksamhet.

        Många av dagens YT’s skriker efter uppmärksamhet men jag tycker att dom får ta sitt ansvar med vad dom säger om andra.
        Dom är så lättkränkta själv men tycker allt dom säger och gör är ok. Och blir dom sen ifrågasatta eller kritiserade så är det hat från allmänheten.

          Papinik?

          Att de skriker så mkt efter uppmärksamhet på yt är kanske anledning nog att inte ta denna grej vidare härinne? Gillar för övrigt inte hur papink (stavning?) romantiserar och får det kriminella levernet att framstå som häftigt, när han har så många unga tittare som imponeras av sån skit. Inga människor är så trasiga och vilsna som vi som har vistats i de kretsarna.

          Man blir så jävla bundis med dem man tycker om när en sitter inne, det är syster/brödraskap, lojalitet och vi ska göra det och det och det på utsidan. Plus såklart aldrig tappa kontakten! Sen muckar någon och en ska höras och umgås och göra allt det där en planerat. Bara det att på utsidan finns ju också ens vanliga liv, dit man återgår rätt fort. Många av de äldre kvinnorna jag satt med, ex Dragomir Mrsic’s svägerska (onödig fakta kanske hehe), berättade många stories om fängelse-vänner som de aldrig umgås med på utsidan men på insidan är en annan mentalitet. En kommer ju varann väldigt nära när en tvingas leva ihop 24/7 med 1h ren luft i en inhängnad går på 50kv. Även de som va osams på utsidan va vänner på insidan. Klart det fortf finns ett brödra/systerskap om en umgås med dem på utsidan men med tanke på att Sebbe Stakset enligt egen utsago lämnat livet bakom sig förstår jag om han vill lämna allt, inkl fängelse-löften bakom sig.

          Nu talar jag ju bara från egen erfarenhet + storys andra berättade där inne, men en återgår rätt snabbt till sitt gamla liv (som för många ej fungerar på utsidan pga instutionsskadade) och glömmer liksom bort brodern/systern på insidan som muckar fyra år senare. Typ så.

            @Prisonbeauty
            Vill bara förtydliga att dem aldrig satt i fängelse tillsammans. Det är bara en av hans fantasier. Jag förstår var du kommer ifrån. Jag har själv vandrat en lång väg till där jag är idag. Och det är kanske därför jag reagerar som jag gör på just Papinik.

            Jag bara tycker att det måste få finnas en gräns för vad folk häver ur sig på olika medier. Om det sen är att fejka ett kriminellt liv som Papinik eller försöka framstå som världens affärskvinna spelar ingen roll. För mig handlar det om ansvar och respekt. Det blir fel i min hjärna när någon hyllar en dömd sexbrottsling och sen ljuger och spelar sårad om att hans dotter på knappt tre år får hot om våldtäkt.

            Sen har du en poäng ang. Uppmärksamheten. Men jag väl ändå belysa detta då han faktiskt blandar in en oskyldig människa i hans historier. Och som du säger har Sebbe ett nytt liv och då behöver man inte dra in honom i en fantasivärld av kriminalitet.

              Påminner mig om den där Raffa Pancamo och hans hittepå-gäng gangland. Sök på flashback om ni vill skratta er fördärvade.

    Hur kan man se videon?

      Youtube sök på Helldog Petter. Petter är asfull!

    Hallå vem var det Hanni & Dani outade som diva-influencern med mest hybris?

      Dasha Girine 🙂

      Dani var det väl som sa att Dasha var en diva med hybris? Varpå Dasha svarade på IG-story att det var för att hon tyckte att Dani ej kunde bete sig för X antal år sedan.

        Exakt, lite konstigt ändå när hanna och dasha varit såna kompisar innan?

          Skedde det här i senaste podd-avsnittet?

        När la Dasha upp det? Orimligt nyfiken?

          Typ två dagar sen på sin story när hon svarade på frågor hon fått in 🙂

    Klippet finns här: https://youtu.be/ydlF4Mnl4wM

      Måste ni länka videon? Tänk på hans barn också. Han gjorde fel på fyllan. Men så onödigt att sprida det när det inte hände nåt.

        Det sprider sig själv.

          Nej, tydligen inte….

            Jo, finns på YouTube. Googlar hans barn där på ”Petter” så dyker den upp.

          Nej tydligen gör den inte det. Då behöver inte vi göra det heller. Inget hände ändå, han var full o arg. Visst han gjorde bort sig lite men inget vi behöver sprida vidare.

            Gäller det bara såna kändisar som du gillar, eller räknas alla?

              Beror väl vad som händer och sker och varför..

            Folk som skyller sitt beteende på alkohol bör inte dricka alkohol.

        Hade han inte velat att folk såg honom så skulle han inte betett sig så. Han är full, han är inte en annan människa.

    Sveriges ocharmigaste korvgubbe mot en Petter som är full som ett ägg? Klassisk match där man hoppas på 0-0…

    Men fan, ge inte den här gubben all denna gratis publicitet.

    Gudars skymning, är det en grej att titta på korvar som blir sålda nu? Nog för att en slang med halka kan vara trevligt att dra i sig, men där upphör nog mitt korvintresse…

      Så konstig artikel. Flera av bilderna var väl inte ens hemifrån henne? ?

        Nä precis. Flera bilder från kontoret och huset de hyrde i Almedalen. Bra research av Expressen…

    Videoklippen är inte tillgängligt?

    Att Petter blir ”vansinnig” och ”hotar” korvgubben låter mer än det är. Jag uppfattade det som att han var rakt på sak och sa att han inte ville bli filmad. Precis som vem som helst, som inte visste att de blev filmade. Att han sedan ringer någon om det är nog mest för att skydda sitt varumärke, dvs sig själv. Finns klipp med korvgubben där folk blir vansinniga på RIKTIGT, och kastar både det ena och det andra på honom.

      Så uppfattade jag det med.

    Men så pinsamt???
    Försöker han på riktigt få korvmannen att tro att han är en ganstah? Hahaha.
    ”Ringer folk och låtsats att han är farlig, ingen kommer, Petter går” hahahahah

    Höna av en fjäder much? Sett två klipp nu ett med Petter, som jag tycker var städad och lugn och betedde sig helt okej. Och ett på korvgubbeidioten där han ger sig ut bland kunderna för att slåss. Visste inte att han filmade och jag tänker inte köpa korv där, vem vill handla av en sån våldsam fjant.
    Med ett sånt humör passar man bättre innanför en mur.

    För någon månad sedan var jag och badade och då var det någon som körde med sin drönare över badplatsen/vattnet. Kände mig väldigt obekväm i och med att jag 1. Filmades i badkläder, 2. Ej hade blivit frågad, 3. Inte visste vad det skulle användas till. Var en hel del folk där så det var inte så att bara jag filmades och inte så att jag var i fokus direkt men ändå obekvämt. Vet någon vad lagen säger här?

      Du fokuserar på fel grej. Angrip flygsäkerhet i stället. Film eller foto i sig är inte någonting som är olagligt.

    Tröstaste jag sett. Petter har druckit några bärs och vill inte vara live. Låtsas vara viktig och ringer ett telefonsamtal. Slutar med att han går därifrån. Snacka om att göra en höna av en fjäder. Petter är fan också inte mer än människa å måste få rensa tankarna emellan åt. Gäsp!
    https://www.liveleak.com/view?t=Cl6Bs_1534272772

    Är det ens lagligt att filma som han gör? För något år sedan kunde man inte ens filma från en drönare då det skulle klassas som en övervakningskamera som kräver licens eftersom kameran är monterad på något man handgripligen inte håller i. Till och med när man söker tillstånd för övervakningskameror i tex affärer så får de inte vara riktade utåt mot allmän plats som gator och torg. Eftersom den sitter fastmonterad som en övervakningskamera och filmar människor i komprometterande situationer, berusade, på allmän plats och sedan publiceras det på internet känns det som minst ett par juridiska övertramp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.