Johanna Olsson försvarar sina photoshoppade bilder på Instagram

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,221642″ ap mute yot ]

Om ni trodde att hon skulle pudla, kanske erkänna att hon skojade eller liknande så tror ni fel…
Nej, nej…det här är samarbeten hon gjort med företag och det var dåligt väder, så därför bytte hon bakgrund på sina bilder.
Vi svenskar är bara töntiga som överdriver…

Vill ni höra alltsammans så finns det i videon här ovan.


Inlägget innehåller en video. Och text.

 

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om det nu inte är en big deal enligt henne varför då stänga av kommentarsfältet på en hel del bilder som tydligt är photoshopade. Och precis som det du nämner i videon, bilden i Rom då?

      Det hade ju varit ett skitbra sätt attt få en massa interaktioner och räckvidd på sitt inlägg. Hon borde lära sig av Isabella!

      Förlåt om jag är korkad men fattar inte.. bilden i Rom, vad visar att den är photoshopad, ser inte det? Och vadå glömt en del av förra bakgrunden? Och den där det står original av Andy.. den var ju uppenbarligen på henne fast inte en nytagen bild. ?‍

        Skuggan på väggen är ju kvar från original bilden på Rom bilden

        Alltså bilden från Rom är ju inte Photoshop? Såg till och med en story på henne när hon kastar mynt i fontänen? Som sagt, börjar gå överstyr nu.

    Rubriken: försvaraR.

    Det måste ju anses som bättre publicitet att det är lite dåligt väder än att hela bilden ser ut som ett skämt? Inte lika mycket publicitet såklart eftersom halva internet baxnar över hur dumt det är, men bättre.

    Förlåt, men hör bara ”pittchör”.

      Förlåt men ser bara alla ingrepp i ansiktet..

    Men alltså typ allt på hela hennes instagram är ju fake 😮 man blir typ provocerad när hon sitter där och förminskar hela situationen och får det till att vi som reagerar är galna och för fel och inte hon ?

    ”Det är ingen big deal” blabla och så har hon stulit andras bilder för att få en snyggare bakgrund till sina reklambilder. Nog för att bildstöld är olagligt, men att dessutom göra ekonomisk vinning på andras bilder är grovt…

      Ja sånt är en big deal även i andra länder. För ett tag sen blev en brittisk bloggerska avslöjad med att ha kopierat andra bloggares material. Material som också använts i samarbeten. Det handlade om att ha fotat sig själv med nästan identiska outfits på samma platser och skriva blogginlägg med härmade texter. Om det är en stor grej att försöka härma en annan bloggares bilder måste det väl vara en stor grej att sno bildbakgrunder på riktigt? Särskilt om man tjänar pengar på det?

    så hon har gjort samarbeten och snott andras bilder till att snickra ihop nåt krafs? alltså indirekt tjänat pengar på andras bilder. fräscht, hoppas hon får betala till alla olika upphovsmän.

      En bild vet vi att hon snott. Men hur hon gjort med resten är oklart.

        Nej, minst TVÅ är stulna. Den från balkongen och den där två personer sitter med Le Monde framför sig.

          Nej. Den är inte snodd. Finns bevis på att det är hennes bild, hon har publicerat bevis från samma dag där man sett henne i exakt samma outfit

    Fast tydligen är det hon på bilden med tidningen

      Men hur kommer sig det att den var identisk med en bild från andy&tegan? Har hon sålt den bilden till dem, eller hade de snott den från henne?

        De hade snott den. Men hon hade faktiskt bevis då hon visade upp en bild en annan bild på sig själv från samma tillfälle

    Hahaha! Facepalm.

    Hahahaha bästa hade vara att ”knipa”! Herrejävla gud sån pinsam människa.

    Varför pratar hon engelska??? Är det så viktigt med engelskan kunde hon ju ha korrigerat sitt skrivfel – det heter inte ”leafs” utan ”leaves”.

    Sen när är det okej att sno andras jobb och ta betalt för, alltså snälla kvinna va vara tyst nu du gör dig till ännu mera åtlöje. Hoppas tjejerna skickar en faktura på alla bilderna! Skaffa ett jobb som du klarat av!

    Jag har förstått att många ogillar språkkommentarer, så jag sitter på händerna. Det är extra svårt när det finns både svenska och engelska språkfel 🙂

      Tack! Vi behöver fler som du! ☺️❤️ Kmäpa på!

        ??

          Ok

            FYI Jag förstår att du hoppas på att det stör mig men det gör det inte det minsta.

            Allt jag skriver gäller inte mig själv utan att jag sätter mig in i hur andra tänker.

            Så nu kan vi återgå till att du får skriva menlösa kommentarer. ??

              Så du tycker inte att din tidigare kommentar är menlös då? ??

                Alltså varför ska ni hålla på och härja med TRH hela tiden? Låt hen kommentera som alla andra.

                  Här är det ju TRH som tar åt sig personligt för att någon skriver ’ok’, och langar en lång radda om hur hen INTE tar åt sig… kanske inte allt på den här bloggen handlar om TRH..? Svindlande tanke, jag vet!

              Ƭĥe real Hmm / 2018-10-18 22:38:
              Allt som skrivs här gäller inte dig utan kan vara helt generella tankar.

              Så nu kan vi återgå till att du får skriva menlösa kommentarer. ??

                Visst. Vi säger så. Framförallt en kommentar som är kopplat som ett svar på mitt. Bara lite random så där och inte menar till mig. ?

    Kollade hennes insta och bara massa pose-bilder på sig själv! Hur i hela h-vete kan detta få nästan en halv miljon följare??
    T.o.m Oprahbella har ju iaf lite variation på bilderna.

      köpta följare som hos de flesta andra.

      Folk älskar resebilder

        Men hon har ju inte ens REST ?

      Men är det inte bara sådana konton som blir stora? Selfies och outfitbilder.

      Haha! Oprahbella! ?
      Blohprah ??

    Uppenbarligen är inte allt fake då hon publicerat lite bevis nu på sin my story. Men väldigt osmart av henne att ens börja photoshoppa sådär, nu kommer folk ha väldigt svårt att lita på henne… men ja jag får erkänna att en del saker vi anklagat henne för var felaktiga. Som tex att hon skulle snott bilden med tidningen. Eller att hon inte varit i Paris. För den bilden såg fake ut när hon satt i klänning framför Eiffeltornet men det fanns videobevis på det. Så vi kanske inte ska starta världens drev mot henne.

      Men att hon snott en annan persons bild och klippt ut henne och satt in sig själv det var fel. Men utöver det vet jag inte om hon egentligen gjort något som är värt att bli förnedrad såhär mycket … jag är själv en av dem som skrattat åt henne idag, men ändrade verkligen uppfattning nu efter att jag såg att jag blev motbevisad på vissa punkter.

        Fast det är sjukt hur hon hållet på, med de bevis vi faktiskt har. Hon tjänar (antagligen) väldigt mycket pengar på sitt instagramkonto och när man ljuger på det viset är det ju en tickande bomb. Hon tappar ju all trovärdighet.

        Jämför: jag själ av min bästa vän två gånger och hon kommer på mig. Då har väl hon rätt att misstro mig för många fler saker som kommit bort? Jag är inte ett oskyldigt offer då. Jag får stå för mina handlingar helt enkelt.

          Klart man har rätt att vara misstänksam mot henne. Men hon har ju blivit totalt förumjukad och det kanske gjorts narr av henne tillräckligt nu 🙂 Jag tycker iallafall att det gått lite överstyr och att man gjort allt större än vad det är. En del av sakerna hon anklagas för är ju liksom inte sant dessutom.

            Nej det är sant. Det viktigaste är ju att sanningen kommer fram, och det har den gjort nu. Det sticker i mina ögon när någon lyckas genom att ljuga, men det ger en ju inte rätt att hoppa på någon på detta sättet. ?✨

      Känner att det är lite krydd med hat mot henne. Som personen ovanför har jag också fått en del skratt idag men tycker det känns som det blivit överdrivet nu. Om man kollar hennes instagram stories ser man ju att hon faktiskt är på alla dessa ställena .. ah vet inte men såklart är det fel att sno någon annans bild.

      Om man bedrar på vissa delar får man nog leva med att man blir misstrodd på det mesta

        Fast vem har hon bedragit? Varken dig eller mig. Att ändra med bakgrunder på sina bilder och trixa i Photoshop är inget brott. Däremot var det fel av henne att sno en annan tjejs bild och klistra in sig själv, det är inte okej.

          Vi har uppenbart olika uppfattning om vad ordet bedra innebär…. För övrigt önskar jag att engagemanget för korkade konsumtionsgalna influencers kunde styras över till engagemang för klimatet.

          Klart det är ett brott mot upphovsrätten att ta någon annans bild och klippa och klistra med, utan att be om lov dessutom.

            Och tjäna pengar på det!

    har företag så lite pengar att de måste hålla sig kvar till en samarbete där en person låtsas va i Paris? Let her go

      Hon var tydligen i Paris

        okej men låtsas va på olika platser i Paris? vilka företag är det som sponsrar….?

          Tror egentligen inte dom företagen bryr sig vart hon är då de bara vill ha sina plagg osv uppvisade

        Fast att bara vara på en plats gör en ju inte till en bra influencer. Att komponera bilder, hitta bra ljus och redigera dom är ju nästan hela grejen. Så hon själ ju någons kreativa arbete, och det är jävligt fel och faktiskt olagligt.

          Ja fast det finns ju bara bevis på att hon snott en tjejs bild och phtshoppat in sig i.

            Och det räcker inte…?

    Din sammanfattning ????

      Hahaha exakt min humor också

    Jag stör mig mest på hennes attityd. Någon påpekade att restaurangen ”Loulou” inte var så nära Louvre som bilden (photoshopad) visar. Så svarar hon med ”it is that close thoughhhh”. Men gå dit och ta en jävla bild Ist för att photoshopa. Herregud.

    OT, tidningen Offside tar avstånd från all typ v reklam för spelbolag, detta trots att de tappar enormt i annonsintäkter. Något jag önskar den här bloggen kunde följa efter. Så tröttsamt med reklamen för spelbolag (nej jag har inte spelar, googlat osv på det och det är bara här jag ser den) som hoppar upp över hela skärmen. Varje gång jag ska trycka på krysset blir det att jag trycker på annonsen istället, morr och gnäll.

      Ser också Leovegas annons. Fast vet inte om det är camcam som bestämmer annonserna här, kan ju vara nyheter24 ??

        Leovegas annons kommer från tdc.googlesyndication.com
        kan man se i källan. Det är alltså Google AdWords.

          Likaså Tele2
          ska vara
          tpc.googlesyndication.com
          inte tdc

      Mm den reklamen som tar över hela sidan är inte Google Adwords utan det är förmodligen Camcams plattform som får betalt för den. Så där kanske CC har något att säga till om.

      Ps. Du behöver inte ha googlat, allt är inte cookies. Google säljer ut din ålder, ditt kön, dina intressen osv till företag som då kan lägga in dig i sin målgrupp. Varför tror du att Google är ett av världens största företag? De tjänar enorma pengar på att sälja din personliga data.

        Ja det som ligger här på bloggen är riktiga annonser och ingenting som vi läsare har påverkat.

        Åh snälla bort m det!

      Har 11-åriga elever som spelar för hundralappar på Fortnite. Galet!

      Hatar också spelreklam!

    Armen på den här ser ovanligt lång ut https://www.instagram.com/p/Bnb99xpHRtl/?taken-by=johannaeolsson

    Och på den här är huvudet ovanligt oproportionerligt https://www.instagram.com/p/Bf09_2MnWg0/?taken-by=johannaeolsson

      Johanna Olsson älskar att använda Facetune för att förminska storlek på det mesta, smalare midja, ben, armar, näsa etc.

        Precis som alla andra influencers, kändisar och väldigt många ”vanliga” människor då ?? Inte precis ett fenomen som endast Johanna Olsson älskar

          Nja, det är inte så många som förvränger sin kroppsform samt ansikte lika mycket som Johanna gör..

            Har du sett Johanna live? Jag kommer faktiskt från samma stad som henne och kan meddela att hon är sig själv väääldigt lik i jämförelse med många andra. Sorry känner att jag försvarar henne en del här nu men det känns som en extrem nivå av nätmobbning på gång.

              Att påpeka någons fusk är inte nätmobbning. Sluta nu.

    OT – men snälla, var det någon som kollade på wahlgrens värld ikväll och såg Bianca och Alice livepodd?

    Skämskudde delux, behöver ventilera detta

      Ja, med alla dessa barn! Varför inte ha åldersgräns?

      Vad sa hon?

        Medelåldern på publiken var ca 7 år och Bianca & Alice hade förberett livepodd för betydligt äldre publik med sexsnack mm. Så det fick ändra det, dock drog de några sexgrejer (”har du fått ligga? – ja”, ”kom du? -ja”). Publiken tycktes inte ha roligt eller öht fatta vad de pratade om.

          Nu klipper ju kanal 5 och Wahlgrens värld SÖNDER sina avsnitt dock, alltså det där när publiken satt helt knäpptysta och bara lyssnade kan ju ha varit från ett helt annat ögonblick.

      Tycker det här överlag är ett svårt (men intressant!) ämne. Har det varit Biancas – eller tex Margauxs – avsikt från början att ha småbarn som målgrupp eller är det så att småbarnen själva valt dessa idoler? Och hur mycket kan man kräva att de bör anpassa innehållet därefter? Ska de Bollibompifiera innehållet eller gå ut och säga ”våra kanaler riktar sig till +15 år”.
      Kan förstå att småtjejer dras till Bianca och ser upp till henne men har lite svårare att förstå dessa enorma mängder småfans som avgudar Margaux. I min värld borde hennes youtubekanal mestadels rikta sig till vuxna personer som kanske också har eller vill skaffa barn. Jag hade aldrig i livet intresserat mig så mycket för någon i Margauxs ålder när jag befann mig i 7-13 årsåldern.

    Vill seriöst svensk tv hon ska flyga hem o prats om DEtta i tv?? Hon påstår det HAH

    Har bloggaren med över 3 miljoner följare som Johanna stal bilden utav svarat? Hon kan skicka en fet faktura till Johanna då Johanna utöver att hon stal hennes bild använda den i reklamsyfte, med andra ord för att tjäna pengar själv på någon annans content. Så respektlöst så det finns inte.

      thassinaves @ insta? hittade inte ngn bild i hennes flöde som kunnat va stulen

    Någon som känner igen den här tjejen och kan varna henne om att något pervo stulit hennes bilder? https://instagram.com/soffiee6?utm_source=ig_profile_share&igshid=a8nsw9wdffdy

    Alltså detta var ju roligt, skrattade så när jag såg bilden av henne på bron. Sen såg jag hennes förklaring och ba ok vädret sög så då får man väl vara lite kreativ. Men det är ju egentligen motsatsen?? Många samarbeten som görs med influencers är ju precis såhär, snygga tjejer i snygga kläder med snygga bakgrunder i valfritt land(inte Sverige dock!!! Gud förbjude) och drt är ju så otroligt tråkigt att kolla på, har du sett en influncers Instagram har du sett allas. Här hade hon ju chans att VERKLIGEN vara kreativ, och hade hon bara tänkt lite utanför boxen hade hon säkert kunna få snygga bilder trots lite otur med vädret.

    De inlägg som Johanna säger vara för samarbeten är inte ens markerade som reklam korrekt.. Så inte bara stjäl hon, är oseriös mot både samarbetspartners och sina följare.

      Måste man skriva reklam även om det är ett obetalt samarbete? Alltså att man får produkt men inte pengar? Sorry har dålig koll 🙂

        Produkt ÄR betalning.

          Även i utlandet? För så som jag förstår det är hon väl numera bosatt i UK sen en längre tid

    Det HÄR hade jag önskat att Camcam gick vidare med, alltså skickade till företagen denna donna samarbetar med. Helt sjukt att man ska kunna ta cred av nån annans jobb- och dessutom tjäna pengar på det!!

      Håller med!! Kom igen Camcam!

    PLOT TWIST:
    Fick detta svar från Andy & Tegan efter att ha uppmärksammat dem på att Johanna använde deras bild ( https://www.instagram.com/p/Bo3fmDNHY5J/?taken-by=johannaeolsson ) på insta:

    Thanks for getting in touch, we really appreciate you thinking of us.

    We actually did not take this photo, but thank you anyway!

    Regards,
    Tegan

    Har svarat att jag tog kontakt för att jag kände igen bilden från deras portfolio på hemsidan, med denna länk:
    http://andyandtegan.com/call-it-spring-gallery/f82ipnb9kn6isc8un7do0ozs8q8thw

    Har inte fått svar.. Är det A&T som stulit från J?

      Men det är ju Johannas bild från början

    Men Paris är ju som vackrast sous la pluie… Varför retuschera bort det?

    Om nu yrkesrollen influencer ska tas på allvar behöver även de följa lagar och riktlinjer. Att inte ta någon annans bilder är väl en bra början. Blir så otroligt less på att vissa influencers ska tänja på varenda lag och riktlinje så att det passar dem. Med tanke på hur många influencers det finns så är det få som verkligen går att betrakta som seriösa yrkespersoner. Johanna är inte en av dem… needless to say.

    Jag frågade faktisk henne om företagen som hon samarbetar med är medvetna om att hon tagit andras bilder och photoshopat in sig i dessa samt hur företagen isåfall ställer sig till det. Jag frågade också hur hon ställer sig till att betala ägaren till originalbilden(eller bilderna) om denne skulle efterfråga betalning, men jag har inte fått något svar.

    NEWS FLASH! Det finns ingen utanför Sveriges gränser som vet vem den här donnan är, så varför sitter hon och pratar på vad som enbart kan beskrivas som bristfällig engelska? Ungefär lika fånigt som när Löwengripskan kör med – jepp, lika bristfällig – engelska som om det fanns en läsarkrets utanför lilla Sverige.

    Det kanske ger det intrycket? Är det därför de här små snörporna ger sig på ett språk de inte behärskar? För att få det att de ut som att de är internationellt erkända och eftersökta bloggare eller vad de nu kallar sig? Influencers? Naah…. så gulligt.

      PS. Vad är ”kållaräjshåns”? Eller menar stackaren COLLABORATIONS och missade jobbiga b och o där i mitten? Åh Gud, jag bara ORKAR inte, jag vet liksom inte om det är jättekomiskt eller så pinsamt att det gör ont?! ”In Sviiiiiiden” bbbbaaaaaahahahaha!

    Däremot måste jg ändå säga att hon lyckats; alla pratar om henne och företaget i fråga har fått sååå många fler klick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.