Glowinlägg del 2

Älskar glow:et man får från Löwengrips nya serie Instant Glow. Lanseras i februari om stabtesterna blir godkända. Håller tummarna för det är absolut de bästa vi gjort. Fantastisk lyster!//Blondinbella

Jag VET att vi redan tröskat igenom det här med ”glow” men efter att ha läst det här inlägget av Isabella Löwengrip med tillhörande bild så känner jag att jag bara MÅSTE ta upp det här med er.
Produkterna som ger henne ”glowet” i bilden här ovan är alltså det absolut bästa de någonsin gjort och hon älskar det.
Jag tycker det ser ut som att hon doppat ansiktet i en tallrik flytande margarin.
Det är exakt den här looken jag med alla medel försöker undvika när jag gör mig i ordning.

Men om man är så där trendigt i tiden så ska man alltså vilja se ut så här?
Betala för att se ut så här?
Fan alltså… det är dags för en ny produkt i Bloggbevaknings fiktiva webbshop!
Garanterat billigare än Löwengrips Instant Glow-kladd!
39 spänn för hela paketet! TA TVÅ!

194 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Glow handlar om att glänsa på vissa ställe. (Typ kindben) och inte överallt som den bilden, det är då det ser flottigt ut. Gyllene regel är väl att t-zoner ska vara matt.

      Precis. Det ska se naturligt fräscht ut (kindben etc). Inte som att t-zonen lyser i mörkret.

      För mig är glow att huden strålar liksom. Ser sunt ut. Inte torrpudrad men inte heller blank o helt matt. Men jag är kanske ute o cyklar 🙂 på Isabellas bild ser jag en blank hud. Inte vad jag tänker m glow

        https://hudspecialisten.se/2014/07/4-snabba-steg-till-perfekt-lyster/
        Översta bilden i detta inlägg är vad jag menar med glow. Tyvärr ser Bella mer flottig än ”glowig” ut.

      Så precis den zonen som för många av naturen är fetare än andra delar av ansiktet, ska INTE glänsa. Prata om att jobba mot naturen. På Isabella vet jag inte hur man ens skulle se skymten av nåt ”glow” med tanke på mängden smink hon har på sig mer eller mindre konstant.

        Precis 🙂 Vi jobbar mot naturen på många sätt vad gäller utseende. Raka bort hår, dölja rodnad runt näsan, osv i all oändlighet. Människan är verkligen märklig egentligen slog det mig nu när jag rabblade upp saker i huvudet…

      Herregu, här har jag i hela mitt liv jobbat stenhårt med att inte se flottig ut i ansiktet. Om jag bara vetat hade jag gått med näsan i vädret och gett rackarn i att pudra näsan?

      Kan man säga att hon är en flott kvinna nu?

    Ge kvinnan ett puder!

    ALLT är ”det bästa de gjort”. Var det inte likadant med serien med syror? ”Det bästa vi gjort!”. De produkterna ligger nu på apoteken och skräpar i ”halva priset”-boxar. Nu är det dessa som är det bäääästa de gjort. Nej, jag håller med – det där är inte glow, det är FÖR mkt. Men smaken är som baken.

      Exakt det jag också tänkte

      Som med Tyras starrider ridbyxor. Var alltid de bästa de gjort 🙂

    ”Glow” ska komma inifrån och är resultatet av bra mat, bra med vatten och träning. När man försöker fejka det ser det bara översminkat och flottigt ut. Värst är alla som sminkar sig som för en Instagramselfie och sen går ut på stan med två bruna streck på kinderna och vita fläckar på näsan, panna och kindben….

      Hahaha ja!!! Guuud det ser för jävligt ut. Säkert skitsnyggt på Instagram med filter men i verkliga livet ute i dagsljuset undrar man om halloween kommit tidigt

      Äsch, låt folk sminka sig som de vill. Så länge de själva är nöjda så är väl allt frid och fröjd.

      Och highlighter på nästippen ?

      Typ det enda jag tänker när jag ser Style Elin, hon kan looken för Instagram men när man tänker efter ser det inte riktigt klokt ut. Kenza har det där ”naturliga” typ, eller Annika.

        Exakt, det är en torr och pudrad hy med highlighter (i form av PUDER). Blir liksom inget glow underifrån/inifrån

      Folk som sminkar sig på sättet du beskriver har inte gjort det rätt (countouring+highlighting ska fortfarande se naturligt ut), precis som Bella inte har lyckats med att utveckla bra glowprodukter.

      Ja, jag tänker mer på ”gwang” och ”fuktig lyster” när jag hör glow. Alltså, mer koreansk hudvård ☺️ Mycket fukt till huden, och lite hjälp av tex Leegehams ampoule. Naturligt och ser ut som det kommer inifrån, o inte lägger sig som en flottig hinna. Heja koreansk hudvård !
      Min hud är finare än nånsin ☺️ (43 år)

    Tycker lyster är fint. Men det är som andra sagt; då ska det vara smakfullt i mängd och på vissa utvalda ställen. Att kräma på i hela fejset blir kanske inte så lyckat. Men smaken är som baken! Måste dock säga att själva lystern i det smink Isabella har på bilden ser bra ut. Många har glitter och skit i sig vilket ser way too party-like-its-99 ut

    Alltså jag förstår att det är trendigt med glow. Men Bellas hy på denna bild ser ju så överdrivet fettig ut att jag bara vill söka upp henne med en stor puderdosa.

    Så där ser jag ut, helt naturligt. Innan jag sätter på puder. Avskyr blankt.

    Dessutom tog hon väl bilden i instastories kamera med snyggfiltret, det ger ju glowig och slät hud. Ljugfilter.

    Finns många roliga saker i webbshoppen nu ?

    Men beror det inte på att Bella har feber?
    Hon skrev ju att hon är sjuk men inte kan ställa in för då blir det problem för arrangörerna.
    Och hur kan man ha ett frukostmöte för 500 pers i Tylösand?
    Är det i idrottshallen eller hur går det till?
    Bara att ge 500 pers frukost samtidigt är en logistisk utmaning.

      Tror hon skrev att det bar inne i Halmstad. Hon bara övernattade på Tylö som jag uppfattade.

      Ang glow. Ja denna var inte snygg även om jag är en av dem som gillar glow och inte glitter. Men enligt mig ska det vara dewy, inte högblankt.

        Var*

        Ja, jag såg nu dagens blogginlägg och att det skulle vara i Halmstad.
        Men jag undrar ändå hur 500 personer kan få frukost samtidigt ”i en stor arena”…
        Jaja, inte mitt bekymmer.

      Eventet var i Halmstad arena och frukosten var som en buffé. Visst mycket folk men inget ovanligt med såna här stora event och konferenser.

    Sådär ser jag ut naturligt utan klet och kräm.. puder ftw!

      Lyllos dig. Jag har velat ha glow innan jag ens visste vad det var, antagligen åratal innan de började massproducer highlighters. Minns att jag såg ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar och någon där hade glow på kindbenen och lite i pannan och jag tog kort på tv:n för att förklara vad hur jag ville se ut. Då fanns inget.

      Nu finns det sjukt mycket grejor, men jag är så fruktansvärt torr att det inte funkar iaf. Och som bonus har jag känslig hud. Pannan är värst, där trillar det av flagor. Jag älskar smink, men när inget hjälper mot torrheten och jag nu även är i klimakteriet, med ALLA klimakteriebiveekningar, så har jag att välja på att pudrig panna utan glow mjällar, eller så får jag vallningar och svettas så mycket att sminket rinner ner i ögonen.

      Svett är iofs blött och blött är glow så jag har ju kommit lite närmare. Synd bara att ögonmejken rinner iväg också.

      Har precis börjat testa nytt märke för känslig hud. Håll tummarna. Är så trött på trasigt och svettigt ansikte.

        Om man ofta ”mjällar”, eller fjällar runt näsvingar, kinder, mitten av pannan mellan ögonbrynen beror det ofta på mjälleksem. Lätt att missta för torrhet. Behandlas med lätt kortisonkräm. Bara ett litet tips 🙂

        Weledas mandelolja är bra mot torr hy.

          Rekommenderar också Weldas mandelolja!! Är väldigt torr och kan inte ha på smink utan den oljan under!

        Fitterbittan, jag menar alltså att jag lätt ser ”fettig” ut i ansiktet så som Bella gör på bilden (jag misstänker att hon har liknande hy som jag), om jag inte använder tex puder. Har alltid skämts för det, och trenden har ofta varit att man ska ha ett matt ansikte (iaf under mina tonår) och därför har jag använt mkt puder.

        Det låter jättejobbigt att va så torr som du beskriver 🙁 Har du gått till någon specialist?

          Jag fattade inte att det var så du menade, utan trodde att du menade magiskt glow 🙂 Det säger mer om hur jag ser bilden på Bella, eftersom jag är torris tycker jag ju hon är snygg på bilden.

          Och ja, jag har kollat eftersom jag hade en period i 30-årsåldern med grymt mycket vuxenacne, vilket jag tyckte var konstigt då jag hade noll i puberteten. Jag har rosacea, numera med färre prickar/plitor, men den torra pannan driver mig mest till vansinne. Jag är torr överallt såklart, pannan är värst.

            Ekologisk Arganolja funkar i mina torraste perioder

    En ärlig kommentar från mig är att det där är inte snyggt. Ser för glansigt ut. Sen har denna modell inte bra hy, skulle nog börja med att lägga fokus på att få bra hy, innan man lägger energi och försöker sig på överkurser.
    Lite som att måla när man ska renovera utan att bearbeta grunden först.

    Nu är jag inte så insatt i smink, men jag har alltid trott att man använder puder för att motverka glansiga ytor som detta. Personligen tycker jag en matt naturlig look är det snyggaste. Överspacklad är klart den värsta.

      Så det är det du har gjort, Micke?
      Fokuserat på att först få bra hy, och sedan fixar du en ’matt naturlig’ look?
      Låter bra! Vilka är dina rutiner och har du några härliga tips du kan dela?

        Vad är det för fördomsfull kommentar??

          Micke verkar ju veta hur det ska göras, så jag tänkte han kanske ville dela med sig av sin kunskap.

          Om det bara var så att han ville mansplaina hur och vad han tycker kvinnor ska göra och fokusera på, och hur kvinnor borde se ut, så håller jag fullständigt med dig om att hans kommentar är extremt fördomsfull (och bekräftar fördomarna mot alla dessa män som ska förklara för kvinnor hur de är ’snyggast’ och bäst pleasar en man).

            För det första så är det inte helt rätt att anta någons kön utifrån deras namn. Dessutom , varför skulle en man inte kunna lika mycket om smink och hudvård som kvinnor? Bara i går var jag inne på Sephora och där jobbade två personer som tydligt var födda som biologiska män men som valt att ha mer traditionellt kvinnliga attribut, bland annat smink. Smink är inte exklusivt för tjejer, herregud, det är liksom 2018!

              Men om du läser Mickes kommentar så ser du ju att det står att han inte är insatt i smink. Och han är cis-man eller ett jävligt bra troll, han är ofta här och härjar med sina captain obvious/mansplaining superpowers.

              Du läser ju inte vad jag skriver!
              Jag ÄR INTRESSERAD av Mickes tips för bra hy, jag räknar ju med att en person som skriver så initierat om ’fokus på bra hy’ och ’matt naturlig look’ kan backa detta med massa kunskap om hur man uppnår detta.
              Det är ju du som antar att jag skriver något helt annat.

              I min första kommentar frågar jag Micke:
              ’Vilka är dina rutiner och har du några härliga tips du kan dela?’
              och när du kommenterar detta som ’fördomsfullt’ (på vilket sätt är det det?) preciserar jag att jag tänkte Micke kanske kan:
              ’dela med sig av sin kunskap.’

              Angående din självpåtagna fördomsfrihet när det gäller kön så trasslar du till det lite för dig med ditt ’födda som biologiska män’…

              Men, låt höra – hur tolkar du Mickes kommentar?

                Hrrmmemhärskarteknikhhrmmr

                  På din första kommentar alltså

                  Du tolkar Mickes kommentar som Hrrmmemhärskarteknikhhrmmr?

              Män kan absolut kunna mycket om smink, men Micke skriver ju i sin kommentar: ”Nu är jag inte så insatt i smink”

        Jag förstår vad du fiskar efter samtidigt som du försöker förlöjliga min åsikt, men jag har faktiskt ett seriöst svar till dig.

        Hyn är något personligt, och så länge det inte rör sig om sjukdomsliknande besvär så ska man prova sig fram. Dock är det viktigt att göra det under längre tid, då hyn reagerar olika när det sker förändring innan den vänjer sig. Sen tror jag vilken miljö du vistas i spelar stor roll. Speciellt om det är extremfall som i fryslager eller vid ett stekbord på mcdonalds.

        Dock är branschen full av så kallade snake oils. Det är för att alla produkter lovar så mycket som är svårt att bevisa med konkret fakta. Den som inte lovar guld och gröna skogar ligger långt efter marknadsföringsmässigt.

        Tror de flesta killar inte använder mycket produkter, själv tycker jag de är bortkastade pengar då jag märkt att de inte ger den effekten de utlovar, så jag provade mig fram under många år.
        Under gymnasiet hade jag väldigt torr hy, efter att ha försökt med fuktgörande så fann jag att all torrhet försvann om jag sköljde ansiktet med ljummet vatten och sen lät det lufttorka. Användes handduk så kom torrheten tillbaka.
        Ingen aning om varför, men det fungera för mig och inte hört om någon annan rekommendera detta.

        Sen när jag blev äldre så kom torrheten och irritation i samband med rakning. Även om jag rakade mig varje dag i ett halvår så fanns denna irritation med diverse after shave balm. Då gav jag upp och körde med skäggstubb. Men även här fann jag något intressant. Då jag rakade mig sällan, så blev hyn såklart extra irriterade när de skedde. Efter lite experiment, så tog jag trimmern på det kortaste en-två dagar innan jag skulle vara renrakad. Då kunde jag två dagar senare raka mig med hyveln och få en hy som gilette-reklamen. Men den kan jag därav inte ha varje dag.

        Som sagt, detta fungerar för mig, men har svårt att tro att det fungerar för alla då vi är unika.
        Mitt tips är att prova.

        När det kommer till min kommentar till bilden, så gör blankheten att det förstärker hyproblemen mellan ögonen. Ungf som när du har en fläck på golvet som bara syns i viss vinkel då det blänker. Samma sak här, ojämnheter syns när det blänker och förstärker dem.

          Bra svar Micke. 🙂

          Vad bra att du förklarade det där med vinklar och blankhet! Min lilla ladybrain hade aldrig klarat att tänka ut något sådant! Renoveringsmetaforen där i första kommentaren var också imponerande, verkligen! Den säger så mycket, vilken retoriker du är!
          Uppskattar också alla rakningstips! Mycket intressant!

          Bella uppskattar säkert och tipset att ’prova’ – det har hon nog inte provat!

          Fint att du hittat en rutin som passar dig, men kan tänka mig att du ofta får kommentarer, på stan eller när du lägger upp selfies på insta, om hur ofräscht det är med denna skäggstubb, hur du hellre borde sköta din rakning och hur du helst ska se ut för att dessa random människor ska uppskatta ditt utseende – hur du skulle kunna vara ditt allra snyggaste istället!

            Du försöker förlöjliga, får ett seriöst svar, fortsätter med denna härskarteknik som inte biter.
            Prova att vara saklig och artig istället.

            Enda egentliga saken att bemöta i ditt inlägg är att Bella redan provat (kände inte igen henne, farbror behöver nog glasögon).

            Det tror jag inte, det tog år för mig att hitta dessa två grejer för hyn är inget som ger resultat direkt och det tar tid. Hade ingen bra hy under denna period, mycket rödflammig och finnar.

            Och att Bellas tålamod är mellan noll och intet samt skulle inte klara att gå utan produkter i två veckor och låta huden vila, sen börja med en sak i taget.

            Hon vill ha det bästa resultatet NU och då är det inte möjligt att göra som jag gjorde.

              Nej, självklart har inte virriga lilla Bellan gjort ett lika redigt och genomgripande undersökningsprojekt för att finna den optimala lösningen för sin hy som hudguru Micke gjorde!

                Du ser inte hur barnsligt det är när du försöker förlöjliga en vanlig diskussion?

                Nyss försökte du förlöjliga mig genom att Bella redan provat allt. Sen tycker du att självklart att hon inte kan prova allt.

                Du vill bara säga emot mig, då du står inte fast vid din åsikt.

            Men sluta… ?

            Men fyfan vilka härskartekniker du kommer med ”!”. Helt onödigt.

      Inte bra hy?!

        Bella har alltid haft en väldigt finnkg hy. Vilket hon har gått på behandling för. Men på vissa foton ser man att hon har den hyn fortfarande.

      Så… naturligt är bäst, men hon borde förbättra sin hy då den i sitt naturliga tillstånd inte duger?

        Du vet, killar gillar ju natuuuuuuuurliga tjejer – ’överspacklad är klart den värsta’ – men de får ju absolut inte vara naturliga på så sätt att deras hud uppvisar tecken på att faktiskt vara naturlig: finnar, torrhet, ojämnhet, rodnad, eksem, flottighet, ärr etc går bort!

          Fast det är väl målet för typ alla tjejer som håller på med hudvård – att få en naturligt fin hy, alltså en som inte behöver täckas med smink. Eller?

            Ja, målet för alla tjejer är ju verkligen att få höra (igen och igen) hur en man föredrar att tjejer ser ut!

              Du vet att även killar får uttala sig i ett ämne som handlar om hur en look ser ut.

                Ca alla andra som uttalar sig här gör det utifrån vad de själva föredrar och hur de uppnår det _för sig själv_, vilka produkter, metoder och rutiner de tycker funkar.

                Du häver ur dig hur DU tycker tjejer ska se ut för att tillfredsställa DINA preferenser. Ingen här har väl någonting att säga till om angående om killar ’får’ uttala sig om detta eller inte, allt vi vet är att ni GÖR det – oavbrutet.

                Din metafor för att förklara hur du ser på en namngiven kvinnas hy är ett ’renoveringsobjekt’, en vägg som ska målas och som kräver grundarbete (motsägelse där att du inte gillar ’helspacklat’ då detta ofta är lösningen för just väggar). Oavsett vad någon tycker att ni killar ’får’ när det gäller objektifiering av kvinnor så GÖR ni det, om och om igen.

                Det är mycket man ’får’ men ändå inte gör, speciellt inte om man framstår som den allra tröttaste klyschan av en medioker mansplainer.

                Tips på annat du får göra (men som jag personligen undviker):
                – fisa i kassakön
                – likna människor vid renoveringsobjekt

                Tips på något som du absolut borde göra:
                – läs detta kommentarsfält och fundera lite på din input här.

            Varför måste hudvård och smink stå emot varandra? Jag fullkomligt älskar hudvård och har vad man skulle kalla ”naturligt fin hy”, men det betyder inte att jag har slutat sminka mig. Jag tycker att smink är kul och jag använder något smink nästan dagligen – inte för att jag BEHÖVER täcka något, utan för att jag tycker om smink nästan lika mycket som jag tycker om hudvård. Har dock inga som helst problem med att gå helt osminkad. Folk måste släppa tanken att kvinnor sminkar sig enbart i syfte att dölja något, för det är helt enkelt inte sant.

              Tänk bara på att Micke inte gillar ’överspacklat’! Eller inte…

            Då efterfrågar jag er hjälp till ordval, om naturlig inte är okej för det kan misstolkas.

            Inga extremt läppstift, inte färgade kinder, ingen extremfärgade ögonskugga, inga ditmålade ögonbryn, inga förstorade läppar och så vidare. Sminkat fast ser inte så sminkat ut.

            Jag efterfrågar alltså ett ord hur ni skulle beskriva den looken? Naturell?

          Precis. Alltid lika jävla provocerande att höra en man dels prata om hur HAN föredrar hur kvinnor ser ut, dels förespråka ”den naturliga” looken som inte finns i verkligheten utan kräver en trillion produkter.

      Men Micke, Eternal King of Mansplaining, såhär är det: ”modellen” (Isabella Löwengrip, googla för all del) har många många år av svår akne bakom sig med stark medicinering (roaccutan/isotretinoin bland annat, googla för all del) och när man har det, så sätter det spår i huden, spår som trots cellförnyelsen, inte alltid försvinner. Hon har alltså ägnat år till att försöka få, som du uttrycker det, ”bra hy”, men se det duger ändå inte i dina ögon. Hur många år till ska hon lägga på det innan det är bra nog tycker du? Har du några fler tips kanske? Vilka är dina fokuspunkter för att få en bra hy, som varken läkare, hudterapeuter eller MUAs vet om?

        Jag är också väldigt intresserad av Mickes tips för ’bra hy’ – tänker att det måste vara helt magiska grejer som ingen tänkt på tidigare!

          Varfor ar de OK for Camilla att kommentera Bellas hy men inte Micke?

            Camilla diskuterar _produkterna_ Bella kränger, och hur hon kränger dessa.
            Micke häver ur sig sina personliga preferenser angående vad han anser är snyggast. OBS! Inte vad han tycker är snyggast på sig själv så som många andra här kommenterat, utan hur han tycker tjejer ska se ut.
            Är det så svårt att se skillnaden på detta?

            Micke visar prov på stor okunskap om smink och hudvård. Uttalar man sig om saker man inte vet särskilt mycket om, så får man tåla att bli rättad. Han gör dessutom förkastliga jämförelser med en person och renoveringsobjekt. Det är mänsklig hud, inte en vägg eller ett golv som ska slipas och spacklas till perfektion och de kan inte jämföras. Det är dessutom bra fräckt att komma med ”goda råd” när man själv inte ids sätta sig in i, läsa på eller lägga tillnärmelsevis samma tid och pengar på att skaffa sig ”bra hy” så som Bella har. Men det är ju män som Micke i ett nötskal: att begära mer av andra än sig själv, och sen vara helt oförstående till att det är osympatiskt.

              Osympatisk är nog ett adjektiv jag inte hört någon använda mot mig tidigare.

              Jag blir gärna rättad, var har jag haft fel i fakta i detta inlägg?

                Faktafel:
                Isabella är inte ett ’renoveringsobjekt’.

                I övrigt kanske du inte HAR fel, men du verkar VARA ganska fel rent generellt.

                  Nu är du bara pinsam, speciellt om du använder citationstecken och ord jag inte använt för att förklara mina faktafel.
                  Gör det inte ont när du skjuter dig själv i foten.

                  Har bara förklarat de fysiska effekterna av reflektioner med en referens till högblankt lack.
                  Oavsett om det är hy eller trä så syns omjämnheter tydligare om det blänker.
                  Tyvärr är det fysiska lagarna på detta sättet.

                  Men att förklara det var tydligen womansplaining.

                  Så åter igen. Var har jag faktafel?

                Du slår in öppna dörrar och framför fakta som alla vet om, som om du uppfunnit hjulet. Det är inte faktafel i sig med det visar också att den lilla kunskap du har är högst grundläggande. Akne, som är Bellaa problem, avhjälps inte med något av det du föreslagit, det finns endast ett riktigt effektivt medel mot det: isotretinoin. Bella har som sagt redan provat det och har ändå en del kvar. Det tyder på mycket svårbehandlad akne. Vidare är det inte sant att en matt hy nödvändigtvis döljer ojämnheter för ögat bättre än glansig, att jobba med skuggor och highlighter och ”glow” gör att ögat dras dit man vill att det ska och bort från det man inte vill visa upp lika mycket. Denna bild är en ögonblicksbild i en viss vinkel och säger inget om hur ditt öga skulle uppfatta hennes hud om du faktiskt såg henne irl. Det är heller inte sant att Bella inte har gett sin hud tid och inte provat sig fram under lång tid; det är exakt det hon har gjort. Sen handlar inlägget om fenomenet ”glow” och du har mage att börja diskutera kvaliteten på hennes hud och hur att sminka den är som att måla utan att renovera grunden först, och det är, som jag skrev, inget annat än förkastligt. Du är osympatisk för att du talar om hur ANDRA bör se ut enligt dig. Ingen vill veta hur du tycker att kvinnor ska sminka sig. Fokusera på hur du själv vill sminka dig istället, så som andra här gör.

                  Så du hittar inget faktamässigt att rätta mig på?

                  Vad ska du då rätta mig på? Mina åsikter?

                  Min åsikt är att den looken är inte snygg, för glansig hy är inte snyggt.
                  Sen ska den speciellt inte användas om man har acne för den förstärker ojämnheter.

                  Oavsett om det är MAN ELLER KVINNA (det har du nog missat), har inte nämnt kön i diskussionen men väldigt många säger att jag säger hur kvinnor ska se ut.
                  Snacka om att hoppa till egna slutsatser.

                  Micke, du har visat upprepade gånger i kommentarsfält här att du har ca noll analys av någonting utanför dig själv. Blir lite underväldigad av nivån varje gång du uttalar dig.

                  Lisa, du har verkligen gjort ett strålande jobb här idag. Skulle tro att det har hjälpt flera att få djupare förståelse för både vad som hände i kommentarerna men också de bakomliggande strukturerna – även om inte Micke hängde med. Tack!

                  Jag rättar ju dina faktafel, men du är så pass arrogant att du inte bryr dig om att ta till dig det, fast du bad om att bli rättad. Exempelvis talar jag ovan om att en glansig look på en hy visst kan användas som metod för att dölja ojämnheter, men du hävdar ändå det motsatta. Är du tex utbildad MUA Micke? Sminkar du dig mycket? Eller vill du fortsätta hävda att trä och hud är jämförbart här?

                  Det är en kvinnas utseende du kommenterar, vilket du givetvis vet om.

                  !
                  Tack själv??

                  Du kommer med grova anklagelser utan bevis.

                  NI har redan felcitetat mig, påstått mig ha åsikter som jag inte har samt försökt med härskartekniker. Bara för att jag är man.

                  Tror inte så många lyssnar på ert sexistiska budskap.

                  Jag slutade läsa er rättelse när ni ignorera fysikens lagar.

                  Lisa: Det är förmodligen inte lönt. Jag har redan försökt nå fram till Micke i en annan fråga och fått unjefär samma retorik. ?

                  TRH: Nej, han har ju ’fysikens lagar’ på sin sida.

              Fast asså nej. Det är grundläggande ”sminkunskap” att man ljusare upp det man viöl framhäva och mörkar det man vill ”skjuta bakåt” (vet inte hur jag ska förklara det) som i tex contouring. Det är också välkänt att highlighter och andra typer av puder med glow (ex Becca Soft Light Blurring Powder som inte är en highlighter men ett ljusreflekterande puder för hela ansiktet för ett mjukare glow) framhäver textur och porer, även hos personer som inte har problemhy. Så det är inte alls ett faktafel.

      Troll

      Varför blir vissa här provocerade av det Micke skriver? Hans kommentar är inte så olik andras men det provocerar ändå?

        Har också noterat det.

        Jag tror att det är sexism, för får inte samma respons om jag inte använder ”Micke”.

          Micke kallar en kvinna för ’renoveringsobjekt’.
          Micke berättar vilka tjejer som är de snyggaste.

          Micke är utsatt för sexism.

            Peka på var jag kallade någon ”renoveringsobjekt”. Bara jämförde fysiska egenskaper mellan blanka och matta ytor.
            Var har jag diskuterat vilka tjejer som är de snyggaste? (jag har bara kommenterat vilken look som är den snyggaste enligt mig, och jag gillar inte den look inlägget handlar om).

            Annars är det bara att be om ursäkt för dina felaktiga påståenden.

              En ärlig kommentar från mig är att det där är inte snyggt. Ser för skäggigt ut. Sen har Micke inte bra hy, skulle nog börja med att lägga fokus på att få bra hy, innan man lägger energi och försöker sig på överkurser.
              Lite som att måla när man ska renovera utan att bearbeta grunden först.

              Nu är jag inte så insatt i rakning, men jag har alltid trott att man använder raklotion för att motverka plitiga och torra ytor som detta. Personligen tycker jag en nyrakad naturlig look är det snyggaste. Skäggstubb är klart den värsta.

                Hade jag postat en bild på mig, med extremt dålig hy och skrivit:

                ”Älskar utseendet man får från Mickes nya serie Instant Faboulous Skin. Lanseras i februari om stabtesterna blir godkända. Håller tummarna för det är absolut de bästa vi gjort. Fantastisk fab.”

                Då hade jag accepterat den kommentaren som feedback, och kanske funderat på vem jag försöker lura. Mig själv eller mina kunder.

              För att Micke mansplainar kanske…

                Nej, han mansplainar inte. Däremot kör folk härskarteknik mot honom för att han ger väldigt liknande kommentarer som andra (kvinnor) gör i detta kommentarsfält. Jag kan lova dig att INGEN hade blivit provocerad om Micke inte hade skrivit ut sitt förnamn som ID.

                PS. Självklart finns det män som mansplainar. Jag kan själv irriteras av det men Micke har inte mansplainat och håller till och med god ton. DS.

            ekciM: var har Micke kallat kvinnor för renoveringsobjekt? Ingenstans. Folk som inte kan argumentera för sin sak brukar oftast komma med falska anklagelser.

          Det handlar om sexism, men det är inte du som är utsatt för den. Läs detta så hoppas jag att du förstår varför du som man inte ska uttala sig om hur kvinnor ska se ut.
          https://www.google.se/amp/s/www.independent.co.uk/voices/comic-the-mental-load-emma-french-blogger-sexism-the-male-gaze-a8599411.html%3famp

        Det fattar inte jag heller? Tyckte inte att han skrev något konstigt i sin första kommentar, hans andra kommentar var kanonbra och inte i närheten av härskarteknik. Då tog det hus i helsike?

        Vi vill ha jämställdhet, men fan ta den man som pratar om ett traditionellt kvinnligt ämne som hudvård? Sådant gör mig lite irriterad, för BB är väl absolut inte en blogg enbart för tjejer, där tjejer får tycka nästan vad de vill.

        Jag är nyfiken, vad får en man skriva om bland kommentarerna? Inte utseende, det får bara tjejer klanka ner på. Bildäck kanske?

          Ja, pröva att med ett kvinnligt kodat namn gå in i ett bildäcksforum, inled med att säga att du inte är ’så insatt i däck’ och börja sedan förklara, inte hur du gör, utan hur andra borde göra, hur deras bilar borde se ut, att de andra nog säkert gör fel och aldrig kommer klara det du gjort pga de har ’inget tålamod’ eller andra irrelevanta karaktäristiker.

          Luta dig sedan tillbaka och se hur mysigt det blir!

          Förutom att en människa och hennes hy inte är ett objekt, ingen vägg som ska renoveras, inget bildäck vars spårkänslighet ska vägas mot ljudalstrande mönstring.

          Om Micke pratade hudvård tror jag han hade blivit bemött som de flesta andra här, men han pratar ju om hur han tycker kvinnor ska se ut. Ett väldigt traditionellt manligt ämne får jag nog säga.

          Om du verkligen vill veta varför många här reagerar på Mickes kommentarer – med rätta – så läs Lisas kommentarer.

            Nu hoppar du till egna slutsatser bara för att jag är en kille, det är en farlig egenskap.

            Bara kommenterat en look, och vilken jag tycker är snyggast, samt att modellen som looken visades på (som visade sig vara Bella) vars hy ojämnheter förstärks av en sådan produkt av fysikens lagar.

            Tycker en överspacklad man är lika fult som en överspacklad kvinna.
            Tycker blänkande hy är lika fult på en man som på en kvinna.

            Så lägg ner denna sexism och var lite neutral.

              Micke: tyvärr finns det alldeles för många i det här kommentarsfältet som går igång på att hitta chanser till att anklaga någon för mansplaining – samtidigt som de själva skriver lika provocerande grejer om Bella.

        Exakt!
        Kvinnor hoppar på och påtalar hur saker och ting och andra kvinnor inte ska göra och/eller se ut. Men när en man uttalar sig, då jädrar i min lilla låda, då går man i taket.

    För alla som gillar matt hy måste jag rekommendera Erborian 5 in 1 cream. Köpte den för att det är en lätt kräm med SPF inför sommaren men den ger väldigt fin matt hud utan att täcka för mycket. Funkar inte utan puder om man är väldigt fet i hyn men för mig som är normal är den perfekt.
    Finns på Sephora bland annat.

    Ang inlägget om Lundell som raderades, vad handlade det om?

    Dessutom låter Camillas ursäkt riktigt konstig, att det raderades för att kommentarerna var dåliga? Tidigare har man löst det med att låsa kommentarsfältet, varför raderas ett helt inlägg pga. kommentarer? Låter skumt.

      Handlade om Jonna som fått en psykos och är inlagd på grund av det. Skickar en liten bön om att allt ska gå bra ❤️

      För psykoser är skitjobbiga. För alla inblandade.

    Så fort jag hör talas om glov, så får det mig att tänka på filmen ”En prins i New York” Nån här som sett den ? 🙂

        Precis 🙂

      Världens bästa film!

    Glow är inte snyggt, det ser maskerad-ish ut, påminner om plåtmannen i trollkarlen från oz. Vet ni vad glittret i smink kommer ifrån? Hur får man fram glittret? Vill man ha det på sig?

      Ja barnarbetare i glimmergruvorna i Indien. En del barn föds där och lever hela sina liv där. Fruktansvärt. Köper aldrig något smink med glitter i. Aldrig.

        Mycket bra! Jag har slutat handla nytt över huvud taget. Så fruktansvärda industrier. Senast igår köpte jag underkläder på second hand (behövde nya pga graviditet och förlossning så har helt andra storlekar nu). Hittade en perfekt bh och mängder med trosor. Äckligt tycker kanske någon. Äckligare med barnarbete och gifter och underbetalda arbetare tycker jag.

        Har precis läst om det där, Mica, alltså som bryts i gruvor i Indien. Hemskt o svårt att hitta ett märke som verkligen kan garantera att deras produkter inte innehåller sådant då det är så långa kedjor med underleverantörer osv. Ska helt sluta köpa smink med skimmer i o även tänka på det när jag julpysslar. Glitter åker ut i naturen o är en riktig miljöbov.

        Tack så mycket för svaret. Tycker mig minnas att jag sett något tv-program om det, barn som jobbar med att få fram glitter ur öppet gruvtag, Har för mig att en treåring arbetade där och hjälpte sin mamma allt handlar om att de är för fattiga för att låta barnen gå i skola.

      Jag tvivlar på att glittret bryts ner naturligt….

        Vad menar du? Glimmer är naturligt, och används i de flesta glitterprodukter till huden. Men det är en fruktansvärd industri med slavarbete och barnarbete.

      Fy fn, googlade nu, hur kan jag inte sett nåt om detta förut. Orkar inte, allt är fan gjort av skit och under skitarbetsvillkor av helt jävla meningslösa anledningar.

        https://m.youtube.com/watch?v=OHuNE1P8S3s

        Dokumentär om glitterindustrin. Vidrigt.

      Hur gör du med det faktum att glimmer används i kondensatorer?

        Jadu Milly. Viss elektronik kan man ju inte undvika om man lever ett normalt liv med arbete, mat och ljus. Men man kan låta bli att köpa ny elektronik om man inte behöver. Låta bli att byta ut fullt fungerande kök, cykla istället för att ta bilen, ha samma telefon i 10 år istället för ny vartannat år. Eller vad menar du?

          Att folk blir hysteriska över t. Ex. glimmer i smink, när elektronik är en betydligt större bärare av världens glimmer.

          Lycka till med att ha samma telefon i tio år nu mera förresten. De självdör efter några år pga att de är byggda för att inte hålla för länge.

            Jag är inne på femte året med min. Man måste inte ha iPhone och surf. Jätteskönt att slippa faktiskt.

            Känner att smink är en onödigare produkt än elektronik. Smink är 100% en ren nöjes/lyxprodukt, och elektronik fyller ändå ett vettigare syfte. Generellt nu då, vet att det finns mycket onödig elektronik också, och att folk byter ut fullt fungerande elektronik osv. Men skulle jag få välja mellan att avstå glittersmink och elektronik så skulle jag ju välja sminket eftersom det är en onödigare produkt.

    Hon har feber och är trött. Vi ser nog alla ut ungefär så där då, det konstiga är att hon försöker sälja produkter på den looken.

      Ja, så blir det när man är en ostoppbar ”powerwomen” utan självinsikt 🙁

    Om några år kommer folk att skratta åt ”glowperioden”. Det är för mycket helt enkelt.

    Allvarligt talat, har du inget bättre att skriva om än att hålla på med mobbning? Det enda du gör är att leta fel, och sedan trycka ner andra. Vad är det som är så bra med dig? Du tål ju inte ens att bli kritiserad för du hugger du tillbaka.

    Är det inte tillräckligt med mobbning i samhället? Är det inte bättre att du gör något som bidrar till att INTE leta fel på andra människor, och speciellt sådant som har med utseende att göra?

      Everybody please welcome Lina to the class, she is new here!

      <3

      Du försvarar samma Bella som har gjort narr av fattiga, kvinnor, transpersoner, transbarn på ett specifikt gymnasium etc, samma Bella som nyligen skrev att hon inte bryr sig om rasism då det inte påverkar henne negativt. Just sayin’.

        Fast Bella är ingen mobbare, hon skriver om sitt liv, sin verklighet, om någon blir kränkt av det säger det mer om den personen än om Bella

          Säger väl snarare ganska mycket om dig som inte blir kränkt av någon som gör narr av fattiga och transpersoner och inte bryr sig om rasism?

    När jag jobbade natt och levde på mcdonalds började jag se ut så efter en vecka. Tog flera år att bli av med den oljiga hyn, uäk.

    Ser ju bara feber-flottig ut. Så där ser jag ut när jag är sjuk. Inget eftersträvansvärt….

    *lol* Exakt. Det är ju fet (+ finnig och smutsig) hud som man inte vill ha! :”’-D

      Finnig och smutsig? Wow.

        Jag hade det under massor med år tills jag slutade dricka mjölk, slutade nästan helt med smågodis och började tvätta varje morgon med Vichy Normaderm Deep Cleansing purifying gel , det har hjälpt mig.

          Vad är det som gör att du tror att det är okej att nedvärdera ”finnig och smutsig”? Man är inte smutsig bara för att man är finnig. Och finnar är bara finnar, det är inget att ta upp som något fult

          Okej bra tips (faktiskt) men tror Lisa reagerade på att du bara utgår från att BBs hy är smutsig

            Fet, finnig och smutsig hy är tre problem som ofta kommer tillsammans. BB har antagligen bara för mycket glowkräm på fel ställe. Ja, jag tycker att finnar är fult och jobbigt och jag är så glad att jag slipper ha dem nu. Mellan 15 och 25 hade jag ett helvete, sedan har det blivit bättre. Kosten spelar stor roll, byt örngott ofta också!

              Fast du måste ju inte redogöra för BBs hud, du bara antar att den är finnig och smutsig för att den är blank. Jaja struntsamma.

              Har läst artiklar om att man kan se på var finnarna sätter sig i ansiktet, ifall man har problem med magen, hormoner osv. Undrar om det stämmer? Låter lite långsökt men logiskt ändå ?

                Ingenstans har jag skrivit att BB har fet, finnig och smutsig hy. Det är ”anonym” som läser något som inte står skrivet och som väljer att tolka mina kommentarer negativt. Och apropå ”smutsiga kommentarer” – det finns nog ingen som har finnar och som tycker det är vackert och som har lust att bli fotograferad med värsta blämman mitt i plytet just då. Finnarna brukar gå bort och komplexen likaså.

                  Finnarna går dock inte bort för alla. Du framstår som elak, därav responsen.

              Nej. Du har verkligen ingen koll. Om du är vuxen så brukar acne komma med en fet hy, medans finnar brukar tillhöra en torr hy och uppstår pga yttorrhet så talget stannar kvar och täpper igen = finnar. Ingen av hudtillstånden innebär att man har smutsig hy, tvärtom brukar personer med dessa hudtillstånd vara väldigt nogranna med sin rengöring och rutin.
              Om du tyckt att finnar är jobbigt, så sitt inte här och säg att det är fult – är garanterat flertal med problemen som läser dina smutsiga kommentarer

              Du har fel. Finnig och fet hy har inte med smuts att göra, det har med en överproduktion av talg att göra. Det är alltså inte smuts, för att förtydliga. Har man akne, så beror det således inte på kosten (källa: Anders Hallen, behandlade min akne under sex års tid, du kan läsa om honom här https://www.skindoc.se/anders-hallen/).

          Min poäng flyger högt över huvudet på dig, men Anonym 1122 och Anonym 1125 förtydligar.

      ??

    Tycker det är snyggt med glow och tycker hon är fin på bilden. Det är skillnad på att vara sminkad med foundation med glow och på att vara flottig. Verkar också som att en del blandar ihop highligting och contouring med glow, inte samma sak. Tycker det är fräschare och finare med glow än med pudrat matt, men det var matt och pudrat det skulle vara förr, var själv en som hela tiden pudrade matt och det verkar många leva kvar i, men tycker numera att glowig foundation är fint i lagom mängd.

    Betydligt värre än hennes flottiga fejja tycker jag det är att hon på något sätt normaliserar jobbande fast man är sjuk. Tror hon att hon kommer att få en guldstjärna i himlen för att hon föreläser för 500 personer fast hon har feber? Är man en riktig super woman då? Heja heja! Tydligen kan man dessutom planera in sjukdom. Bra att veta! Den där kvinnan har ingen verklighetsförankring över huvud taget…

      Nej man får ingen guldstjärna.

      Men jag ställer heller aldrig in stora föreläsningar, inte för feber. Det är ju bara någon/några timmar, sen kan man vila resten av dagen, och att stå och prata om något man kan är faktiskt inte speciellt ansträngande. Och det ställer ju till det ganska mycket för arrangören om man helt plötsligt att ett tomrum på flera timmar att fylla.

      Är på båda sidor av det, ibland som föreläsare och ibland som arrangör.

        Jag föreläser själv en del i jobbet och visst drar man sig ibland för att ställa in om det ”bara” handlar om lite feber. Det är skillnad på att ha +38 och känna sig lite hängig och att ha fullt utvecklad lunginflammation och om det händer någon enstaka gång kan det vara mer besvär att ställa in än att köra på. Men poängen är att det här som IL sysslar med bidrar till att normalisera och segmentera ett beteende i vår kultur där man förväntas vara ständigt aktiv, ständigt tillgänglig, ”leverera content” osv., t o m när man är sjuk. Inte så konstigt att folk har psykisk ohälsa när de tror att de måste leva upp till en sådan standard. Visst, det suger för arrangören och alla deltagare om föreläsningen måste ställas in. Men det är ingen som dör av det. Merkostnader och krångel, visst, men inte liv och död.

          Jag köper din poäng helt och hållet. På mitt jobb är jag nästan den enda som stannar hemma när jag är sjuk och då håller vi inga föreläsningar eller stora presentationer och vi har inga deadlines där huvuden rullar om den missas. Ändå stannar mina kollegor inte hemma och vilar och blir friska snabbt, de går till jobbet och dras med sina virus i veckor just för att kroppen inte får chans att repa sig. Det är helt vansinnigt och rakt ohälsosamt.

          Skulle aldrig gå till kontoret med feber, det jag gör där kan jag ta igen när jag är frisk.
          Men skulle som sagt inte ställa in en stor föreläsning för lite feber. Däremot skulle jag ställa in mindre föreläsningar och utbildningar.

        Grejen är att du kan smitta människor som får de värre än dig med bara lite feber.. kan hålla i länge och bli väldigt jobbigt om man har dåligt immunförsvar Är man sjuk. Stannar man hemma. Tänk på varför folk klagar så mkt på att deras barn är sjuka hela tiden.. jo för att andra skickar sina barn till förskola fast de är sjuka..! Det sprider sig. Lättare än man tror.

    Trendigt eller inte, jag hade personligen inte velat ”glänsa” på det viset. Tycker att det ser rätt skumt ut ?

    Glowtrenden kan väl diskuteras utan att man behöver mosa till en specifik persons yttre?

    Tycker glow är svårt att få till, därför struntar jag i det. Idag är jag bara trött på det mesta, för övrigt. Känns som om alla suger musten ur mig. Nån mer?

      Cover fx highlighter blandat i hudlotion/foundation/primer/bodylotion. Mirakel?

    Hahaha, reagerade också på glowet. Tycker det mest ser ut som min hy när den är som mest fet ?

    Älskar när produkter har multifunktion. Lite ”glow” till ansiktet och sen ner i pannan och steka köttbullar helt perfekt!

    Det är kanske inte lika flottigt men ändå too much om man kikar på Kissies senaste sminkbilder. Trodde panda looken runt ögonen var historia ….Varför ljusa upp så det ser ut som om man har haft skidglasögon på sig en solig dag i fjällen. GLOW!!!!

    Alltså inom K-beaity pratar man om Gwang. Det är väl samma som glow antar jag fast man vill få fram det genom hudvrådsprodukter, ge huden mycket funk än få glow med smink?

      Såå mycket snyggare!!

      Ge huden mycket funk!
      (’funk = the intimate scent of a woman’)

        ha ha ja funk var ju lite nytt 🙂

    Oj vad många glow-poliser det fanns här. Glow betyder glöd eller lyster och hennes hy gör ju just det, sen vart glow sitter är väl en annan fråga?

      Glöd o lyster är det samma som blank?

        Men sluta haha. Man kan va matt i hela ansiktet man kan ha glow i hela ansiktet

      Alla blir en djupt rutinerad MUA under dessa inlägg.

    Jaha Bella blir sågad idag också, inte förvånad. Då är allt som vanligt här känns tryggt.

    Jobbar man med att sälja smink får man nog tåla kritik, hon är en vandrande reklampelare för sitt smink därför är det inte fel att hon får kritik för hur det ser ut i hennes ansikte.

    Det är självvalt att vara modellen, hon kunde valt en utomstående modell och sluppit bli så nagelfaren. Men hon är för mycket ego för det.

      Hon säljer inte smink.

        Nej kanske inte ögonskugga, men underlag m.m. Det är i princip smink hon säljer, för vad kallar du det glowet hon gör reklam för?

          Hudvård. Det är inte smink hon gör reklam för och det är inte smink hon menar ligger bakom glowet, utan just hudvårdsprodukter. Precis som att hårvård och hårfärg inte är samma sak.

    Dålig reklam, att dessutom se ut så och bli sminkad av proffs ?

    Är bellan gravid tror ni?

      Sluta

      Nej

      Kolla videon på henne som instagramkontot kikki.n la upp den 15:e oktober

        Jisses vilket märkligt kroppspråk BB har? Men ja, magen är där)

    Nu är ju bilden också lite filtrat (hon har börjat sönderfiltra sina bilder) så det går inte att se sminket som vanligtvist har börjat spricka lite trots att hon inte använder torra sminkprodukter. Men hon har sett både kakig och flottig ut väldigt länge och denna flottiga bild gör mig ännu mer övertygad att Löwengrip är ett ganska dåligt skönhetsmärke.

    Aldrig fattat varför hon kör med glow-produkter, har inte hon rätt fet hud i sig själv? Jag har snustorr hud och ÄLSKAR glow och feta produkter, men det är ju bara för att jag annars ser ut som en enda stor torrflaga i ansiktet.

    Hennes glow syns ju från yttre rymden…

    Jag trodde det var ”febersvett” 🙂

    Alltså du och Bella 🙂
    Känns nästan som att ni samarbetar. Hur mycket får du för att skriva om henne varje dag?
    Tror att du är hennes största och bästa reklampelare.
    All ”reklam” är bra reklam.. 😉
    Aldrig hade jag gått in ”mot min vilja” i en blogg som Blondinbellas.
    Jag är faktiskt inte ett dugg intresserad av henne, ändå lyckas du få mig att läsa hennes skitblogg. Haha

      Skulle skriva.
      Att jag har gått in ”mot min vilja” så många gånger.. 🙂

    Om man som Bella har ett företag där man tar fram olika hudprodukter så är det inte konstigt att hon har ögonen på sig och om man inte kan påpeka att man tycker det ser mindre bra ut på en speciell bild så är det något fel. Ok man behöver inte köpa produkterna men man förväntar sig åtminstone att hon ska ha stenkoll på vad hon väljer att visa upp om hon nu ska göra reklam för egna krämer. Tycker inte att detta var speciellt proffsigt.

    Fick precis post från ” Årets stora mötesplats för handel, hotell och fastighetsmarknad i Västsverige” med b.la Blondinbella (?) som finns med i broschyren med en beskrivning om ” Isabella är Sveriges kanske störa influenser med över en miljon besökare i veckan på sin blogg” ändå fint <3

      Över en miljon i veckan? Snart är det över en miljon i timmen)))

    Kolla in Ginas sminkning i Idol för två veckor sen. Där har ni ansikte insmort i vaselin!

    Alltså hennes kommande Glow serie är väl en ansiktsserie med tvätt, kräm och sånt gojs? Hennes ”glow” på bilden är ju pga brutala mängder smink hennes mua kletat på.

    Inget om att Bellas stalker greps igår på ett köpcentrum? Stog i tidningen. (både ab o expr).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.