När det ”shame’as” åt alla håll och kanter

Vi började året i Maldiverna på en drömmig strand och en fantastisk semester. Något som dock kom med väldig fart var kommentarer om min kropp. Jag fick höra att jag hade en mammig kropp, hängiga bröst, gropiga lår, att jag ”gick mot normen” med att visa min kropp och att jag valde helt fel badkläder för ”min typ” av kropp, att jag försökte dölja min sladdriga mage med en unge eller klädesplagg… Kommentarer jag aldrig bett om.
[…] Även på hemmaplan fortsatte kommentarerna och något jag ofta fått höra är att Hugo kommer hitta någon annan med snyggare kropp än mig, att eftersom han själv är träningsintresserad och vältränad vill han inte ha min mammiga kropp.
[…] Med träningen och kosten har min kropp ändrats, jag har mer muskler och mindre fett och det syns överallt (även på mina tuttar som vi pratat om så mycket senaste tiden). Och nu kom det inte längre kommentar om min mammiga, hängiga kropp utan istället om att jag såg sjuk ut, hade fått anorexi, hade fått ortorexi, att jag svälte mig, att jag såg äckligt smal ut, att mitt ansikte såg för stort ut när jag blivit smal, att jag såg manlig ut med muskler osv. osv. Nu skulle Hugo istället lämna mig för att jag var för okvinnlig i min kropp.//Paula

Jag undrar när Paula var ”lagom” i dessa människors ögon?
Var det +/- 0.2 gram någonstans mitt i mellan dessa två bilder?

Paula satsade på träningen eftersom hon ville komma med i Gladiatorerna.
Är det då konstigt om hennes kropp förändrades? Hennes kropp förändrades, den blev inte bättre, inte sämre utan förändrad.
Tyvärr meddelades det att Gladiatorerna tyvärr inte återkommer med någon ny säsong så vem vet, kanske får vi se Paula i Ninja Warrior eller något annat fysiskt krävande program för hon är fortfarande taggad på att tävla!
Att ställa upp i en fysisk tävling var hennes mål – inte att vara ett behagande kuttersmycke för sin man.

Jag är nog relativt övertygad om att Hugo älskar Paula precis som hon är, oavsett hur hon ser ut.
Och det gäller för alla relationer!
Lämnar en man en kvinna på grund av att hon inte ser ut som han önskar så kan han dra åt helvete ändå!
Då är han inte värd hennes kärlek!
Punkt.

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tänk om folk kunde ge fan i hur andra ser ut.

      Känner samma. En person är en person oavsett format! ♥️?

      Och bara idén att komma på att säga att mannen kommer att lämna pga mullig, manlig, mammig, musklig kropp?

      Hallå, 50-talet!

        Ja, det där är så otroligt sunkigt sagt! Att påstå att ens partner skulle tycka illa om ens ”nya” kropp… ?

        Min terapeut hade faktiskt mage att säga så där till mig. Jag hade gått upp i vikt pga antidepressiv medicin, när jag slutade med den gick jag ned igen till vanliga vikt. Då tyckte min terapeut att jag hade blivit FÖR smal och frågade ”vad tycker din man om det då, vad säger han om det här?”
        ?

      Ja, framförallt sluta kommentera andras kroppar. Varken positivt eller negativt.

    Tror många människor är felskruvade i hjärnan, varför ska man bry sig i hur folk ser ut? Sen om man nu bryr sig, varför känner man då ett sånt behov av att kommentera ett utseende eller en kropp?

      En del personer har ett nästan tvångsmässigt behov att alltid berätta hur de uppfattar andras utseende. Sådana personer verkar tyvärr helt oemottagliga för kritik, även fast de är vuxna och borde veta bättre. Kritiken de får slår de ifrån sig och klagar på ”PK”-samhället som gör att ”de snart inte får säga någonting”, samt att alla blivit överkänsliga den senaste tiden. Blir uppriktigt oroad över sådana personers kognitiva förmåga, speciellt eftersom många har typ vanliga jobb. All förmåga till mentalisering verkar de i alla fall sakna.

        Exakt! Jag fattar inte varför vissa alltid måste säga sin åsikt om allt? Jag kan också ha tusen åsikter, men håller tyst när jag inser att någon kan bli sårad.

          Exaktly!
          Den totala avsaknaden av känslan att ”Detta kanske kan såra någon” tycker jag ofta är värre än det dom sägs. Att personen inte lyfter blicken och tänker ett varv till utan bara kör på, JAG FÅR SÄGA VAD JAAAAAG VILL, typ .

    Vad är det för folk som säger såna saker? Har haft bägge kroppstyperna, aldrig hört något av knasuttalandena…

      Har du en stor plattform där okända personer har möjlighet att kommentera ditt utseende?

        Nej, kanske också därför jag frågar vem som ens kommer på att säga så…

    Det är helt skruvat att folk ska kommentera någon annans kropp. Men Paula ältar sin kropp hela tiden, brösten, magen etc. Får intryck att hon vill att det ska diskuteras.

      Ja, jag har oändligt många erfarenheter av att det är just så att de som är fixerade vid sina egna kroppar också är de som jämt och ständigt kommenterar och analyserar andras kroppar. Men Gud nåde om någon säger något om deras…

    Imponerande vilka epitel man kan hitta på på två normalviktiga kvinnokroppar

    Så många med inre otrygghet, projicerar sin osäkerhet och sina känslor, frustrationer etc på offentliga personer/profiler. Internet och sociala medier är fantastiskt och öppnar många dörrar som inte fanns där innan, men den här biten får mig att bara vilja logga ut från allt. Mänskligheten alltså… :/

    Jag tror att folk är avundsjuka helt enkelt. Och det är lätt att sitta på sin kammare och skriva anonyma kommentarer på internet.

    Bingo! 🙂 ”Innan rosen vet ordet av är hon ett gammalt nypon.”

      Vad menas med det??

        betydelse: Killen som blir tillsammans med en tjej enbart för att hon är snygg kommer att bli besviken när hon är äldre.

          Trodde det hade med Hugo Rosas att göra…….

    Så här lät det ju inte direkt i kommentarsfältet när det var Linda-Marie som shameades. Att ge fan i hur folk ser ut och att man är fin som man är verkar bara vara med villkoret att man inte är överviktig. Då måste folk direkt lägga till ”men man måste tänka på hälsan och inte sprida osunda ideal!”

    Som vanligt här inne så är det skillnad på folk och folk och på kropp och kropp.

    Nej, jag har nog vaknat på fel sida. Somnar om och hoppas att jag är på bättre humör senare.

      Ja men precis… Så fort någon är överviktig är det helt okej att vräka ur sig skit som ”Men hon måste ju förstå att hon kan få hjärtproblem så vi måste berätta för henne!”. Men om man undrar om en smal person är hälsosam så låter det snarare ”Du är bara avundsjuk nu”. Otroligt tröttsamt.

    Missa inte Alex och Sigges podcast idag, Felix & Pagge, där de pratar om Gabrielle Löwengrip SAMT deras nyöppnade instagramkonto där vi redan nu fär se Gabrielle ?

      Jag missar nog gärna det, låter inte så spännande ?

      Nej jag orkar faktiskt inte med Alex och sigge

        Same here.

      Har Alex och Sigge ett instagramkonto där vi får se Gabrielle?

      Åh, kloner av A&S – precis vad vi behövde..!

    Det går aldrig riktigt att göra rätt i ”allmänhetens” ögon tyvärr. Sorgligt nog. Jag har själv försökt att tänka att ”det bara är att vänja sig” för folk kommer ha åsikter om allt man är/gör, men det är ju tråkigt att man ska behöva tänka så också. Det bästa vore om alla bara höll käften om de inte hade något snällt att säga och att de inväntade att ge ”goda råd” tills någon bad om det.

    OT: Såg Strömsteds program med Nicole Nordin och Foppa. Jösses vilka Bella-vibbar jag fick av Nicole. Osympatisk. Trodde jag inte, men å andra sidan umgås de ju.

      Där var det dags att kritisera igen.

        Alltså man måste få kritisera personers sätt och sakers tillstånd även om det snart är år 2019. Snöflingor!

      På vilket sätt var hon osympatisk?

      Jag tyckte hon verkar vara en jättetrevlig tjej ? !!

    Jag vill inte ha kommentarer om min kropp oavsett om man väger 50kg eller 100kg. Det är så jävla tradigt att folk än idag ser sig ha rätt att kommentera ens vikt åt alla håll och kanter – något som dessutom är subjektivt. Mår man själv bra psykiskt, känner att man har energi och känner dig hälsosam vad fan spelar det då för roll? ?

    OT. Såg på Anithas story att Calle rakat av håret på Tom Allan under sin vecka. Alltså jag vet inte, men jag tycker inte det känns okej, det känns som härskarteknik från Calles sida. Men det är kanske så här man gör när man har varannan vecka, hur gör ni som har barnen varannan vecka?

      Hade du känt annorlunda om det varit anitha som rakat honom under sin vecka?

      Hur gammal är tom? Jag tänker om han vill det, varför inte? Det är ju bara hår. Viktigare ar han vill det än att föräldrarna vill.

        Nej, spelar ingen roll vems vecka och vems beslut. Utan tänker kanske att man väljer att prata om det även om man är skilda. Vart går gränsen? Ok att raka TA:s hår, ok att blondera Penny?

          Min dotter kom hem från pappaveckan med betydligt(!) kortare hår än när hon åkte dit. Hon var hur nöjd som helst och tyckte att hon var finast i världen. Det var hon som bett om att bli klippt och är hon nöjd så är jag nöjd. Vem som följde med henne till frisören är ju mindre relevant tycker jag.

      Undrar du om folk spontanrakar håret på sina barn när de har dem så är nog svaret nej. Tror inte det skett någon tvångsrakning heller. Det är alltid svårt med barn, ännu svårare när man är förälder på distans varannan vecka. Man får tänka, jag gör det allra bästa för mitt barn när barnet är här, och får utgå från att min respektive gör det samma. Annars blir man galen av oförmågan att kontrollera precis allt.

      För ett tag sen var ju Calle _jätteupprörd_ för att TA kom nyklippt från Anitha… så, ja, säkert en liten hämndaktion.

        Hittade, i kommentarerna till en bild på TA i nån superhjältekostym, september 2017 skriver någon: ’Ok missat att burret är borta!!’
        varpå Calle svarar:
        ’Jag också. Tyvärr.’

        Ytterligare någon skriver:
        ’Varför bestämde ni er för att klippa av honom det fina håret? (Han är såklart fin nu också men det var ÄLSK på hans fina burr)’

        Calle:
        ’Jag kan säga att jag håller med dig.’

        Vet att det vara flera diskussioner / kommentarer där Calle gjorde det väldigt tydligt att han ’blivit överkörd/överrumplad’ av hårklippningen – som då var en vanlig, kort frisyr med fortfarande ganska mycket hår kvar…

          Här är bild på frisyren när Calle var upprörd över att Anitha klippt av ’burret’ Tom Allan för ett år sedan:
          https://www.instagram.com/p/BYyGus4hUWx/

          Här är frisyren Calle fixar ett år senare:
          https://www.instagram.com/p/BqYBQSZC-dN/

          En liten, liten man.

      Fast ganska grovt att hon ironiserar över hur Tom Allans hår ser ut inför honom, oavsett om klippningen är Calles eller TAs idé…

      Oh my gadd!! Måste följa upp den med en egen OT. När sonen fick löss och mannen panik och jag kom hem till ett skalligt barn. Men jag och pappan var gifta (och är det fortfarande, märkligt nog). Han försvarade det med att han inte vågade använda lusmedel eftersom sonen hade allvarliga allergier och han vågade inte kleta in huvudet med ett gift starkt nog att döda ohyra.

      Jag trodde att han skulle bli retad i förskoleklassen, men alla tyckte att han var jättecool och ville känna på huvudet hela tiden.

        Åh. Bra tänkt av din man. Barnets bästa! <3

    Jag är så trött på att inlägg som dessa fortfarande finns. Och det menar jag som kritik till samhället! Varför ska man ens bry sig om hur någon annan ser ut? Varför? Vem känner att det är viktigt att skriva till någon man inte ens känner att de har en sladdrig kropp tex? Eller att de är för (?) vältränade. Så många frågor.

    Sorgligt nog så gäller det inte i alla relationer.
    Har en vän som blev dumpad av sin partner efter x antal år pga att hen gick upp i vikt av sin antidepp. En medicin som höll hen i liv. Men partnern var inte ”attraherad” av hen längre.

      Har svårt att tro att det bara handlade om vikten faktiskt. Men ja, å andra sidan har man ju ytliga preferenser. Hemskt men sant.

    Kan vi inte bara köra den gamla klassikern ”har du inget snällt att säga så säg ingenting alls” när det handlar om folks utsida? Och vill du absolut säga något om någons utsida men vet inte vad, säg ”j*klar vad snygg du är!”, jag lovar att du gör personens dag i alla fall lite bättre. ?

    Alltså det är en jävla KROPP. vem fan bryr sig? Och hur kan folk ta sig rätten att kommentera en annan människas kropp?? Så himla sjukt

    Vad töntigt med kläder som det står ”hello boys” på haha

    Smygreklam
    Även Andrea Brodin kronprinsessans vännina har blivit anmäld för smygreklam för ett restaurang som hon sitter för med i styrelsen.
    Dessa två instagraminfluencers under borde tänka sig för ett och två gånger innan de publicerar smygreklam. Anmäl gärna 🙂
    pezgodiis BLACK WEEK HOS @twistshakebaby! ??
    Använd min personliga kod: pezgodiisBW och du får 55% rabatt på ALLA PRODUKTER och 60% på ALLA paket på http://WWW.TWISTSHAKE.COM!

    cammylinnea|| Vi kick-startar Black Week med ett GALET erbjudande från @twisthakebaby ??
    Använd min personliga kod: cammylinneaBW och du får 55% rabatt på ALLA PRODUKTER och 60% på ALLA paket på http://WWW.TWISTSHAKE.COM!
    Erbjudandet gäller även på deras nyheter (!!!) så skynda handla dina favoriter NU ⏰
    #twistshake #blackweek #tseat

    Så länge män och kvinnor lägger upp bilder på halvnakna kroppar i sociala medier tror jag att det alltid kommer kommenteras. Varför måste man göra det? Vad är förväntningarna från den som lägger ut bilden?! Att träna är bra, vill man inte träna är ju det också bra. Vill man äta sunt eller onyttigt spelar ingen roll men för sjytton, håll det för er själva. Måste man visa upp sig i bikini och baddräkt där det är så stort fokus? Det kommer alltid röra upp folk oavsett storlek. Vill vi se en förändring tror jag att vi måste sluta att lägga upp bilder med kroppsfokus, även om man själv anser att man har ett sunt förhållande till sin kropp. Alla som ser bilderna vet inte det, många unga tjejer ser bilder överallt på halvnakna kroppar och tror att det är så man ska se ut eller inte se ut.

    åh så trött på dessa kommentarer om andras vikt.. jag födde barn för 2 månader sedan, och en vecka efter att jag hade fött barnet så var det viktigt för min pappa att säga att jag _fortfarande_ såg svullen ut i ansiktet. Man ba en vecka pappa, en jävla vecka har gått 🙂 aja sen nu när det har gått 2 månader så undrade han om jag tyckte att det var svårt att komma tillbaka i form 🙂 Man ba Nae, det har gått två månader och jag hr gått ner 16 kg, några få kilo kvar att gå ner. Går fan inte att hitta någon mer viktfixerad människa än min pappa. Och då är det självklart bara vikt på kvinnor som är det viktiga, han själv ser ut som en potatis.

    Paula är faktiskt den enda jag är avundsjuk på när det kommer till influencers. (Alltså avundsjuk, INTE missunsam)
    Jag kan inte säga att jag har särskilt stor koll på henne egentligen, men jag blir så himla fascinerad över hennes tränande! Jag, som har en kropp som inte fungerar som den ska, skulle ÄLSKA att kunna träna som hon, att få den kroppen efter att ha kämpat och aktivt gjort något våra kroppar är gjorda för, att röra på sig, träna, bli bättre och bättre..och jag hoppas verkligen hon kan finna lugnet i sitt utseende och inte operera sig.

    Hon är otroligt vacker på båda bilderna, hon ser alltid LYCKLIG ut och DET är något vi alla bör eftersträva ✨

    Om Paula själv lade fokus på något annat än sin kropp och inte låter 90% av bloggens text och foton bestå av det så skulle hon säkert få färre kroppskommentarer också.

      Ja, eller ännu bättre – om alla kvinnor kunde sluta vistas ute offentligt eller kanske bara kunde sluta existera öht skulle vi säkert få färre kroppskommentarer!

      Eller så kan folk bara lägga av att kommentera varandras kroppar oombett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.