Ett kokbokiskt mat-tema

Det är dags för en ny temamatvecka!
För tillfället har vi ett tema inuti temat kan man säga. Under hösten tänkte vi att matveckorna skulle gå under temat kokböcker.

Varje gång väljer vi ut en kokbok och lagar recept utifrån den. Är de goda och välbalanserade? Är de jättesvåra? Ja, sånt kan man ju fundera på då.  // Sandra Beijer

Jag blir alltid så matinspirerad av Sandra Beijer och hennes sambo.
I det här fallet väljer de ut en kokbok som de sedan baserar veckans middagar på, och idag startade de ett nytt veckotema med hjälp av boken ”Koreanska grytor” av Gustav Kyhlberg.
Vissa veckor är vårt tema här hemma att pussla ihop middagar med fyra personers schema som spretar åt alla håll. 🙂

Hur gör ni, speciellt i veckorna för att få till en bra och enkel mathållning? 
Kanske sitter någon av er på ett tips eller knep som jag eller någon annan behöver få höra för att enklare få ihop det berömda livspusslet?

Warg/Pärleros hyr ut sin villa

Någon som ska till Marbella och inte har något boende?
Nu kan man hyra Ida Warg och Alexander Pärleros hus i Marbella för 23 300 kr/natten med ett minimum av 7 nätter, men du får inte ha några fester.
Huset har fem sovrum och presenteras som en villa med stora ytor att ”underhålla” på, vilket får mig att under över var gränsen går för att någonting ska räknas som en fest, i Marbella mått mätt?

Är det antalet personer som avgör, mängden alkohol eller nivån på ljud och musik?