Pontus Eskilsson - Chef för Fragbite.se
Pontus Eskilsson - Chef för Fragbite.se

"Jag har datorspelandet att tacka för allt"

"Datorspelandet öppnar möjligheter". Fragbite.se:s sajtchef Pontus Eskilsson ger sitt svar på den moderate riksdagsledamoten Tomas Tobés utspel om att skolungdomar borde minska sitt datorspelande.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Pontus Eskilsson

Pontus Eskilsson är sajtchef för Fragbite.se.

Tomas Tobé. Du är säkert en bra kille. Men nu trampade du lite snett. Vilket dåligt utspel. Du skyller på något som jag och många andra, tror kommer vara en stor del av vår framtid.

Det är självklart att det finns negativa aspekter med datorspelande. Det är klart att ungdomar snöar in sig i något spel. Spelandet, kanske, tar över under en period. Men då har personen i fråga hittat något han/hon brinner för.

Är det fel?

Jag gjorde det. Jag snöade in mig. Skoltrött var jag också. Skolan var inte stimulerande nog. Det har den nog aldrig varit. Det är kanske något ni borde lägga lite fokus på förresten. 

Hur som helst: Där satt jag i mina föräldrars hus i Eslöv. Många var negativa och irriterande på mina beslut - nu var det kört, tänkte jag.

Men riktigt så blev det inte. Jag har i dag, sex år senare, datorspelandet att tacka för allt. Mitt jobb. Mitt liv. Mina vänner. Vi är alla till stor del likasinnade. I dag driver jag och fyra vänner Nordens och Sveriges största e-sport/gamingsajt. Det är vårt jobb. 

Utan alla timmar jag la ner på datorspelandet – hade detta aldrig varit möjligt. 

Vi följer datorspelare världen över. När de vinner hisnande prispengar. 

Visste du att fem svenskar vann 9,2 miljoner förra året i augusti? 

Visste du att det svenska folket fyllde Globen under ett datorspelsturnering? 

Visste du att Staples Center i USA fylldes under en datorspelsturnering? 12 000 platser.

Visste du att nästan 100 miljoner kronor delades ut i datorspels-turneringar under 2013? 

Det är många som livnär sig på att spela datorspel i dag. Vi i Sverige är ledande. Jag och så många andra vill att vi ska fortsätta vara det. 

Datorspel är en hobby. Ett jobb. Ett sätt att träffa nya människor - världen över. 

Datorspelandet öppnar möjligheter.

Pontus Eskilsson, chef för Fragbite.se 

Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.