Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bergström (SSU): "Att LUF bjuder in SD är en skymf mot nazistoffren"

- 12/03/2014, 23:05
Jonas Bergström, SSU
1 av 2

Jonas Bergström, SSU

Luf Malmös kommentar på Facebook
2 av 2

Luf Malmös kommentar på Facebook

Jonas Bergström, ledamot i SSU:s styrelse samt talesperson antirasism och migrationspolitik, skriver om att Liberala Ungdomsförbundet i Malmö bjöd in Sverigedemokraterna till en antirasistisk demonstration.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Efter att nazister i lördags natt med kniv attackerade, ochförsökte mörda, personer som deltagit i en feministisk manifestation är Malmöen skakad stad. Ett av offren vårdas fortfarande intensivt på sjukhus. Isöndags slöt cirka 2000 upp i en demonstration mot rasism. Nu vill Liberalaungdomsförbundet i Malmö också dra sitt strå till stacken.

Under parollen ”ETT ENAT MALMÖ - NER MED NAZIVÅLDET” bjuder de in till en manifestation.I sitt facebookevent skriver de ”det är dags att lägga ner de politiska meningsskiljaktigheternaoch stå upp mot nazismen och rasismen”.

Ien ”We shall overcome”-anda bjuder de också in Sverigedemokraternasungdomsförbund till demonstrationen. När detta kritiseras i facebookeventetsvarar LUF med att SD visserligen inte har något på en antirasistisk demonstration attgöra, men att de ändå ska bjudas in eftersom ”SD är inröstade av svenska folketoch vi lever i en demokrati”.

Ettannat försvar var att de ville ge SDU, som är ökända för att kritisera SD för attha blivit för mesiga, ”en chans att ta avstånd från den rasism som moderpartietrepresenterar”.

Sakeroch ting bör kallas vid sitt rätta namn. Rasister slutar inte vara rasisterbara för att de blir folkvalda. Rasister slutar heller inte vara rasister förde ”tar avstånd” från rasism.

Sverigedemokraternaär och förblir ett rasistiskt parti. De har inget på en antirasistiskmanifestation att göra.

LUF:snaiva daltande med Sverigedemokraterna leder till en normalisering ochlegitimering av rasism. Genom att Sverigedemokraterna välkomnas tillantirasistiska manifestationer får de hjälp att tvätta sin utsida.

NärNy Demokrati valdes i riksdagen 1991 reste sig Bengt Westerberg,dåvarande partiledare för Folkpartiet, upp ur tv-soffan i protest när BertKarlsson och Ian Wachtmeister äntrade studion. I en tid där fascismen är på frammarsch behövs sammaliberala civilkurage.

AttLUF bjuder in rasister till en demonstration mot nazistiskt våld är inget annaten skymf mot de som nu vårdas för allvarliga skador efter nazistattacken ilördags.

Skärptill er, LUF.

Jonas Bergström, antirasistisk talesperson SSU och malmöbo

Har SD på en antirasistisk demonstration att göra?
Nästa artikel
"Kämpa Showan!"