Tisdag 3 Aug
Stockholm

Carolina Farraj: "stäng dörrenför SD"

Kampanj
1 av 2
Carolina Farraj, skribent och debattör. Foto:
Kampanj
2 av 2
Chris Halvorsen (@Chris_Halvorsen på Twitter). Foto:

"Utifrån detta val har jag startat kampanjen #stängdörrenförSD, jag vill visa mitt stöd till alla de som inte ser rasism som en normal del av vårt Sverige", skriver Carolina Farraj, skribent och debattör.

Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Carolina Farraj är skribent och debattör.

Följ henne på Twitter: @Carolinafarraj

Sverigedemokraterna har redan såhär i startgroparna på valkampanjen mött en hel del motstånd. Jimmie Åkesson var inte välkommen till brandstationen i Malmö, vårdpersonalen på akuten i Malmö gjorde ett likadant ställningstagande och när SDU skulle besöka Globala Gymnasiet så ställde elever upp en blockad för att visa sitt missnöje.

Allt detta har skapat en debatt om huruvida det är okej att ge Sverigedemokraterna kalla handen. Men det finns saker som man i den debatten inte får glömma bort, Sverigedemokraterna är ett mycket speciellt parti i vår riksdag med ursprung i vit makt rörelsen och som än idag står för en rasistisk politik.

Det är en viktig tid för våra partier vi nu har gått in i men det är också en viktig tid för oss andra. Sverigedemokraterna vill liksom alla andra partier visa upp sin politik men vi har rätt att tacka nej.

Företag som inte skriver under på Sverigedemokraternas människosyn och värdegrunder måste visa sitt ställningstagande och elever måste få visa sin avsky mot rasismen när den tränger in i deras korridorer.

För vi står just nu inför ett val som vi bör vara väldigt medvetna om, antingen så avnormaliserar vi Sverigedemokraterna eller så låter vi Sverigedemokraterna avnormalisera alla oss som inte passar in i deras mall för det de väljer att kalla "svenskhet". För mig och många andra är valet självklart!

Utifrån detta val har jag startat kampanjen #stängdörrenförSD, jag vill visa mitt stöd till alla de som inte ser rasism som en normal del av vårt Sverige.

Ingen ska behöva försvara sitt existensberättigande i det här landet på sin arbetsplats eller i sin skola. Det är din och min demokratiska rättighet att säga nej till Sverigedemokraterna!

Carolina Farraj, skribent och debattör

Håller du med skribenten?
Tack för din röst!
Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela