Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fi: "SD är Feministiskt initiativs motpol i allt"

- 22/05/2014, 12:20 -
FI:s kandidater till riksdagen

FI:s kandidater till riksdagen

"Feminism handlar om frihet. Rätten om att bestämma själv och friheten för varje individ att vara människa", skriver Feministiskt initiativ via Zandra Bergman.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Sverigedemokraterna är Feministiskt initiativs motpol i allt. Att vi därför blir utmålade som extremister och något som SD-kvinnorna varnar alla för att lägga sin röst på tar vi som ett självklart och gott betyg.

En av Feministiskt initiativs ”extrema” idéer är alla EU-medborgares humana rätt till abort, samt idén om att HBTQ-personer ska ha samma rätt och möjlighet till ett tryggt liv. En annan av våra ”extrema” idéer är att vi anser att det ska vara varje människas rätt och möjlighet att leva ett liv i trygghet.

Vilken möjlighet till fritt utformande av sitt liv har en ung gravid person i Spanien om deras rätt till abort inte finns kvar? Vilken möjlighet till fritt utformande av sitt liv har en homosexuell person om deras jobb och liv står på spel om de inte håller sin sexualitet hemlig? Feminism handlar om frihet. Rätten om att bestämma själv och friheten för varje individ att vara människa.

Politik handlar om livet. Det handlar om att skapa förändring. Och det ska vi göra, för nu är det dags att alla ska kunna älska, leva och verka i Europa och världen utan att diskrimineras. Det är faktiskt möjligt. Sätt oss på plats i Europaparlamentet, rösta rosa den 25 maj.

Feministiskt Initiativ, via
Zandra Bergman 

PS. Vi har också gjort en film, en egen film ingen kopia. Lär känna vår toppkandidat Soraya Post och varför vi tycker att du ska rösta på henne och Fi den 25 maj. Se den här: