Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Staxx har inget att göra på Peace & Love"

Fredrik Nyqvist, CUF och Rebaz Sanar, Moderaterna.
1 av 1

Fredrik Nyqvist, CUF och Rebaz Sanar, Moderaterna.

Fredrik Nyqvist, CUF och Rebaz Sanar, Moderaterna.

Debatt | 14/06/2014 14:26

"Yttrandefrihet är väldigt viktigt i alla demokratier och att Kartellen får säga vad de tycker är mer än rätt. De måste dock inse att handlingar har konsekvenser", det skriver Rebaz Sanar (M) och Fredrik Nyqvist (CUF) efter debatten om Kartellens uppträdande på Peace & Love-festivalen.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Densenaste tiden har det kommit fram mer och mer om våldsvänstern ochvi trodde att folk äntligen fått upp ögonen för våldsromantikernai Sverige och insett allvaret i detta. Dock så drogs hoppet ifrånoss lika snabbt.

SebbeStaxx, frontfiguren i rapgruppen Kartellen uteslöts från Peace &Love för att de ansåg att Staxx och Kartellen inte gick ihop meddemokrati och alla människors lika värde. Men efter protester frånandra artister har Peace & Love tagit tillbaka allt och välkomnarnu Staxx till festivalen.

Peace& Love gjorde rätt bedömning i att utesluta Staxx då han mångagånger uttalat sitt stöd för den autonoma extremistgruppenRevolutionära Fronten. RF har själva sagt sig vara en organisationsom med våld försöker påverka samhället. Vilka är dåmåltavlorna? Jo, det är vi och våra vänner. Och vad gör vi förfel? Jo, vi är liberaler och engagerade i Alliansens olika partier.Det här våldet är något som Sebbe Staxx uppmuntrar och stöttar.Är det då konstigt att han utesluts?

Yttrandefrihetär väldigt viktigt i alla demokratier och att Kartellen får sägavad de tycker är mer än rätt. De måste dock inse att handlingarhar konsekvenser. Om man går ut och uttalar sig mot demokrati pådet sätt som Staxx gjorde i Uppdrag Granskning för någon månadsedan får man ta konsekvenserna. Som sympatisör med extremvänsternförstår vi att han har svårt att förstå att de som sponsrarfestivalen faktiskt lägger ut sina egna pengar och inte skattepengaroch därför har de ett intresse om vilka som representeras påfestivalen.

Dethela blir komiskt när Staxx också går ut och påstår att Peace &Loves agerande är ”odemokratiskt och ett hot mot yttrandefriheten”när han själv hotat SD:s partiledare Jimmie Åkesson. Det kan vara såatt Staxx har en annan uppfattning av demokrati och yttrandefrihet änvad vi har. Eller så kan det vara så att i landet Sverige så ärdet alltid fel med våld och hot, förutom när det kommer ifrånvänsterextrema grupper och rapartister.

Peace& Love - Fred & Kärlek. Det går inte hand i hand med olagahot eller romantisering av våld oavsett vart det kommer från.Därför anser vi att odemokratiska uttalanden och våldsromantikinte hör hemma i Borlänge i sommar och Peace & Love gjorde rättfrån början som nekade Kartellen.

RebazSanar, Ledamot Moderaterna i Eskilstuna
Fredrik Nyqvist,Ordförande CUF Södermanland