Debattör
"De personer du talar nedlåtande om är mig och mina 120 kollegor som går till jobbet varje dag med en yrkesstolthet", skriver Christoffer Sjögren, VD, Städarna Sverige AB. - Foto: Privat/TT

"Ta genast tillbaka kränkningen mot mina medarbetare, Esbati!"

Publicerades: 11 Aug 2014, 14:40, Uppdaterades: 10 Jul 2018, 11:57

"De personer du talar nedlåtande om är mig och mina 120 kollegor som går till jobbet varje dag med en yrkesstolthet", skriver Christoffer Sjögren, VD, Städarna Sverige AB.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ali Esbati - Ta genast tillbaka ditt uttalande om att mina fantastiska medarbetare skulle vara tjänstefolk åt överklassen. 

Du har en otroligt skev människosyn och verkar sakna erfarenhet från verkligheten. Jag bjuder därför in dig att träffa mig, mina kollegor och våra kunder. Ring mig på 0709-653386 så bokar vi en tid.

De personer du talar nedlåtande om är mig och mina 120 kollegor som går till jobbet varje dag med en yrkesstolthet, och utför professionella tjänster åt kunder som av olika anledning inte kan eller hinner med att underhålla sina hem. 

Våra kunder är mellan 19-102 år och bor i alla stadsdelar. En otroligt stor del av kunderna är pensionärer som valt bort den kommunala hemtjänsten för att kunna få hjälp med hela sitt hem och inte bara de delar som en handläggare på kommunen beslutat om. 

Under jobbdebatten i SVT nämnde du även att du vill använda pengarna för rutavdraget (som är ett självfinansierat system) till att öka valfriheten för de äldre att påverka sin vardag. Så vitt jag vet så företräder du ett parti som vill ta bort möjligheten för äldre att välja välja mellan RUT-avdrag, kommunal hemtjänst och ett flertal privata hemtjänstbolag. 

Utveckla gärna hur valfriheten kan öka genom att ge de äldre endast ett alternativ i stället för flera. Varifrån kommer de pengar som du vill använda? Har ni värvat pojken med guldbyxorna till Vänsterpartiet? 

Ali Esbati - Våga kom ut och besök verkligheten. 

Mina medarbetare förväntar sig en ursäkt. 

Christoffer Sjögren,
VD, Städarna Sverige AB

--

LÄS MER: Ali Esbati svarar på kritiken: "Det är inte att städa eller diska som är dåligt"

/
Relaterat
Var det fel av Ali Esbati att säga 'tjänstefolk'?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.