- Foto: TT NYHETSBYRÅN

"Bekämpa fattigdomen, inte de som är fattiga!"

"Varför är det ingen av Stockholm stads politiker som stannar upp och säger att nu får det vara nog? Så här behandlar man inte fattiga människor", skriver Lise-Lotte Bremer från HEM – hemlösa EU-migranter.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

HEM – hemlösa EU-migranters facebooksida:
https://sv-se.facebook.com/organisationhem 

Att med några korta raderbeskriva fattiga människors utsatthet från tangentbordet, Europas kanske mestförföljda folkgrupp, romerna, de som inget land vill ta ansvar för, de somskuffas runt, de som tycks få behandlas på ett sätt som vi själva aldrig skulletillåta oss bli behandlade, det är inte så lätt.

Jag vet inte vilka ord sompassar bäst att beskriva det skamliga som händer. Det är svårt att tro att jagär i Sverige. Vad är det som sker? Det känns overkligt. Varför är det ingen avStockholm stads politiker som stannar upp och säger att nu får det vara nog. Såhär behandlar man inte fattiga människor. Vem är den fega regissören? Förfeghet är det när politiker inte vågar hjälpa människor i nöd.

Avhysningsdagen, måndag morgon,åkte jag till Högdalen för att vara till stöd och hjälp för de EU-migranter somev var kvar i lägren. Man hade kunnat tro att något riktigt hemskt hänteftersom där var fullt av polisbilar. Och jag tänkte att det måste ses sommycket allvarligt att vara väldigt fattig och väldigt olagligt att bo i läger iskogen i Sverige. För när ett folktomt läger ska rivas och ingen människa finnsatt avhysa då verkar det ändå behövas hårdbevakning.

Målgruppen själva, defarliga fattiga, de hade redan lämnat lägret.

De som inte tog emot bussbiljettenhem till hemlandet, Stockholms stads lösning på EU-migranternas irriteratnärvarande fattigdom, de hade redan hittat nya boplatser, för de kan inte åkahem. De vet vad Stockholms stads politiker tycks glömma, att hur mycket man änavhyser, hur många tält och skjul som än förstörs, så finns fortfarande defattigas fattigdom kvar. De måste fortfarande på något sätt försörja sig ochsin familj.

De 80 EU-migranter som togemot bussbiljetterna, de satt nu där på parkeringen med sitt bagage och väntadeförgäves på den buss som inte skulle komma för att ta dem tillbaks tillhemlandet.

Ja, ni läste rätt! Ingenbuss kom. Ingen hemresa blev av, i dag, men kanske på onsdag, annars går det enbuss på lördag. Stockholms stad har planerat!

Där sitter nu 80 hemlösaEU-migranter, av Stockholms stad försatta i akut hemlöshet, och undrar var deska tillbringa de kyliga höstnätterna i väntan på den buss som kanske kommer,för skjulen är redan rivna!

Lise-Lotte Bremer
HEM – hemlösa EU-migranter

Hem
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt att avhysa de hemlösa EU-migranterna?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.