Under studenttiden är det många som dricker väldigt mycket alkohol
1 av 5
Mahmod Wiggo Yousef tycker att det är dags att fler vågar vara nyktra på studenten. - Foto: Privat/TT
Studenter firar på studentflak
2 av 5
Han menar att studenten är en dag man borde vilja minnas, inte dränka i alkohol. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
Studenter åker flak nära Nybroplan i Stockholm
3 av 5
Att folk skadar sin kropp med alkohol kan Mahmod Wiggo Yousef inte förstå. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Ungdomens Nykterhets Förbund tycker fler ska vara nyktra på studentflaken
4 av 5
Mahmod Wiggo Yousef är aktiv inom Ungdomens Nykterhets Förbund.​ - Foto: Privat
Studenter häller öl på varandra på studentflak
5 av 5
Den svenska alkoholnormen måste brytas menar Mahmod Wiggo Yousef. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

"Stoppa alkoholen på studentflaken!"

Mahmod Wiggo Yousef anser att fler måste våga vägra dricka alkohol på studenten. Varför ska man supa bort en av de viktigaste dagarna i ens liv?


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Mahmod Wiggo Yousef är student och är aktiv inom UNF.

Alltså, nu får det fan räcka!

Jag läste en debattartikel av Frederik Bering Romell och det var sista droppen. Jag har varit ganska lugn med att det finns en alkoholnorm i Sverige. Men nu får det fan vara nog. När en person som anser sig själv som "vuxen", uttrycker att han har längtat sen han var 12 år för att få supa bort en sin student, så kan jag inte låta bli att flyga i taket och bli rasande.

Jag kan inte förstå att man vill dricka sig berusad och vara odräglig på en dag som man ska komma ihåg. Dagen är till för att fira att man har tagit sig till slutet av sina skolår och att man nu är redo för att "ta klivet ut i vuxenvärlden" som Frederik Bering Romell uttrycker sig i debattartikeln.

Hur vuxet är det att ta första klivet ut i vuxenvärlden vinglades med en öl burk i handen, och skrika att man är redo för ett jobb/en högskoleutbildning?

Sen förstår jag inte att studenter klagar över att studenten är så dyr, när man bara super bort hela sin student.

Och för att man ska få en uppfattning av hur jävla mycket alkohol det dricks så ska ni få höra hur det går till i Gävle. Det börjar med en hundra dagars fest, sen kommer femtio dagars festen. Där efter kommer studentveckan där det dricks hela dagar alla dagar plus att det är en brännbolls-, ett vattenkrigs- och en champagnefrukost också.

Till sist super man bort hela studentdagen från morgon till kväll. Det är ju bara idioti! Man skadar sin kropp rejält, kroppen hinner inte arbeta ut alkoholen innan det kommer in mer.

Allt handlar om spriten som ska förtäras. Jag vill att den alkoholnorm som finns ska brytas. Våga ta ställning och säga nej till alkoholen på din student.

Mahmod Wiggo Yousef,
Vice ordförande UNF Gävleborg

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.