1 av 4
- Foto: Privat/TT
2 av 4
- Foto: Copyright 2015. All rights reserved.
3 av 4
- Foto: AP
4 av 4
- Foto: Copyright © David Magnusson / SvD 2009. / David Magnusson / SvD

"Ett försvarstal för oss homosexuella"

Joel Andreasson skriver om hat och fördomar han möts av som homosexuell kille.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Joel Andreasson är 18 år, spelar teater och bloggar på fritiden.

Läs hans blogg här: http://nouw.com/JoelAndreasson

Följ honom på Instagram: @Joeelandreeasson

För några veckor sedan skrev en kompis till mig. Han berättade att han äntligen hade kommit ut som homosexuell inför sina föräldrar. Hans pappa hade tagit det jättebra men för hans mamma så fanns han inte längre. Han blev utkastad och flyttade in hos en kompis. Nu pratar han med soc om hjälp för att få tillgång till en egen lägenhet.

När jag snackade med honom blev jag så otroligt arg. En del människor ska inte få vara föräldrar. Innan jag kom ut för mina föräldrar hade jag en plan B. Jag skulle anmäla dem till Socialen och komma på en så vidrig historia så att de aldrig skulle få träffa sina barn igen. Det kan låta löjligt men det var min plan B.

Ett barn ska aldrig behöva bli utstötta av sina föräldrar på grund av vem de än är och ett barn ska aldrig behöva planera att anmäla sina föräldrar för att de inte kan acceptera.

I en värld så full av krig, hat och ondska, varför kämpa emot kärlek?

Tro mig, det finns inget jag inte redan hört. Att vi är en avvikelse, att vi kommer ta död på människosläktet, att det är onaturligt och att det är äckligt.

Homosexualitet är inget som bara finns hos oss människor, det är dokumenterat hos 1500 arter. Nej, vi kommer inte ta död på människosläktet, dock så kanske vi ser till att vi alla får plats här på planeten.

”Det står i bibeln att homosexualitet är fel”. Bibeln skrevs för en massa tusen år sedan men om ni inte vill leva här och nu så finns det grottor ni kan flytta in i. Och för att lägga till en detalj så står det att en man inte får ligga med en annan man så som han ligger med en kvinna. Ledsen att säga det, men det är faktiskt biologiskt omöjligt.

Att folk tycker det är fel att homosexuella har barn för att de kommer bli mobbade är också roligt. Är det inte bättre att ni lär era barn att man inte ska mobbas?

Och nej killar, vi bögar tänder inte på alla killar vi ser. Vi tycker ni är snygga och vi kommer att ragga på er på klubben. Säger ni nej så är det ett nej eller hur brukar nu ni straighta killar göra?

Det är så otroligt uttjatat men så fruktansvärt aktuellt. Ett barn ska inte behöva bli utkastat på grund av vem dem är. Religion ska inte bestämma vem som är rätt. Vi måste sluta se skillnaderna mellan oss och börja se vad som faktiskt fört oss samman från början. Vi måste lära oss, våra föregångare och våra efterträdare, att acceptera.

För i en värld så full av krig och hat, varför kämpar vi emot kärleken?

Joel Andreasson

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.