Torsdag 27 Jan
Stockholm

"Adam Tensta har fel – Louise Andersson Bodin är inte rasist"

Fredrik Brodén är trött på hatet mot Louise Andersson Bodin.
1 av 4
Fredrik Brodén är trött på hatet mot Louise Andersson Bodin. Foto: Faksimil Youtube / TT
Fredrik Broden tycker att det var ett missförstånd
2 av 4
Han anser att hon inte förtjänar det när det var ett missförstånd. Foto: Privat
Adam Tensta, som intervjuades av TV4, står inte för censur
3 av 4
Adam Tensta. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
 Louise Andersson Bodin.
4 av 4
Louise Andersson Bodin. Foto: Faksimil Youtube

Fredrik Brodén skriver att Louise Andersson Bodin inte förtjänar hatet som följer henne efter Adam Tenstas protest mot TV4.

Kommentera (260)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Fredrik Brodén är 26 år och kommer från Landskrona.

Jag börjar bli riktigt trött på alla PK-människor i detta landet. Landet som vi älskar att hylla. Guess what, jag är trött på att hylla Sverige. Jag är trött på att bli påpackad att man ska vara stolt om man är svensk och bor i Sverige. Jag är allt annat än stolt över att vara svensk.

Jag har skrivit det innan och det kommer säkert att bli samma respons nu som då, nämligen en massa kommentarer om att jag är rasist. Dock biter det inte på mig längre.

Bara för att man tar upp känsliga ämnen som rör andra folkslag eller om man råkar uttrycka sig klumpigt, förlåt, politiskt inkorrekt, så är man inte rasist. Ordet rasism och rasist är förbrukat i Sverige sedan länge. Tydligen är det helt fruktansvärt om någon använder ordet neger i ett lite ironiskt klipp, som man dessutom senare ber om ursäkt för och tar tillbaka.

Men det är helt befogat att denna människan sedan får hot, blir kallad fitta och hora. Att hon ska få en stor svart uppkörd där bak och så vidare? Vad är felet på samhället i Sverige?

Jag tycker det är så fel. Louise Andersson Bodin kanske uttryckte sig klumpigt och fel. Det kan hända den bästa. Hon har tagit tillbaka det och bett om ursäkt för det. Men vad folk inte verkar förstå är att trots detta så är Louise inte rasist. Hon förtjänar verkligen inte allt detta hat för ett enda ord. Som dessutom inte sades i en negativ bemärkelse. Jag och Louise är lika stora rasister som vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Alltså helt obefintliga rasister.

Sverige måste vakna upp och inse att om vi ska lösa problemen med invandring och integration så får vi faktiskt ta och slappna av lite. Vi måste kunna ta upp ämnena, orden och problemen utan att stämplar med ordet rasist kommer farandes mot en. Givetvis ska man inte ta det med en klackspark. Rasismen finns i vårt samhälle, det är inte det jag säger. Jag säger bara att folk snart knappt vågar ta upp något som rör känsliga ämne för då är man per automatik rasist.

Det jag dock inte förstår med hela händelsen runt Louise Andersson Bodins klipp är hur det kan vara så fel av henne att använda ordet neger, samtidigt som det verkar vara lugnt för Adam "megastjärnan" Tensta att använda ord som nigger, bitch and hoe?

Så här svarar Adam Tensta i en intervju:

"Hur ser du på det, du som använder ordet nigger i dina texter?

– Det är inte ett dugg fel att köra med det. Så länge det finns niggers, bitches och hoes ska man få säga det. Jag står inte för censur."

För det var ju därför han lämnade TV4:s studio, mitt i sändning, för att TV4 hade haft Louise Andersson Bodin som gäst tidigare. Om Adam Tensta tycker att TV4 inte står upp för nollrasism när dom bjuder in Louise, så borde TV4 i fortsättningen inte bjuda in Adam Tensta heller med tanke på att han tycker det är ok att använda samma ord som Louise Andersson Bodin gjorde?

Ni måste ju se hur ologiskt det är? Kanske är det dags för Adam att slå upp orden hycklare och hyckleri i en ordbok?

I alla fall, Louise Andersson Bodin borde stå på sig. Hon har inte gjort något fel och förtjänar inte allt detta hat.

Fredrik Brodén

Kommentera (260)
Kopiera länk
Dela