Fredrik Brodén är trött på hatet mot Louise Andersson Bodin.
1 av 3
Fredrik Brodén är trött på hatet mot Louise Andersson Bodin. - Foto: Faksimil Youtube / TT
Fredrik Broden tycker att det var ett missförstånd
2 av 3
Han anser att hon inte förtjänar det när det var ett missförstånd. - Foto: Privat
Adam Tensta, som intervjuades av TV4, står inte för censur
3 av 3
Adam Tensta. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

"Adam Tensta har fel – Louise Andersson Bodin är inte rasist"

Fredrik Brodén skriver att Louise Andersson Bodin inte förtjänar hatet som följer henne efter Adam Tenstas protest mot TV4.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Fredrik Brodén är 26 år och kommer från Landskrona.

Jag börjar bli riktigt trött på alla PK-människor i detta landet. Landet som vi älskar att hylla. Guess what, jag är trött på att hylla Sverige. Jag är trött på att bli påpackad att man ska vara stolt om man är svensk och bor i Sverige. Jag är allt annat än stolt över att vara svensk.

Jag har skrivit det innan och det kommer säkert att bli samma respons nu som då, nämligen en massa kommentarer om att jag är rasist. Dock biter det inte på mig längre.

Bara för att man tar upp känsliga ämnen som rör andra folkslag eller om man råkar uttrycka sig klumpigt, förlåt, politiskt inkorrekt, så är man inte rasist. Ordet rasism och rasist är förbrukat i Sverige sedan länge. Tydligen är det helt fruktansvärt om någon använder ordet neger i ett lite ironiskt klipp, som man dessutom senare ber om ursäkt för och tar tillbaka.

Men det är helt befogat att denna människan sedan får hot, blir kallad fitta och hora. Att hon ska få en stor svart uppkörd där bak och så vidare? Vad är felet på samhället i Sverige?

Jag tycker det är så fel. Louise Andersson Bodin kanske uttryckte sig klumpigt och fel. Det kan hända den bästa. Hon har tagit tillbaka det och bett om ursäkt för det. Men vad folk inte verkar förstå är att trots detta så är Louise inte rasist. Hon förtjänar verkligen inte allt detta hat för ett enda ord. Som dessutom inte sades i en negativ bemärkelse. Jag och Louise är lika stora rasister som vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Alltså helt obefintliga rasister.

Sverige måste vakna upp och inse att om vi ska lösa problemen med invandring och integration så får vi faktiskt ta och slappna av lite. Vi måste kunna ta upp ämnena, orden och problemen utan att stämplar med ordet rasist kommer farandes mot en. Givetvis ska man inte ta det med en klackspark. Rasismen finns i vårt samhälle, det är inte det jag säger. Jag säger bara att folk snart knappt vågar ta upp något som rör känsliga ämne för då är man per automatik rasist.

Det jag dock inte förstår med hela händelsen runt Louise Andersson Bodins klipp är hur det kan vara så fel av henne att använda ordet neger, samtidigt som det verkar vara lugnt för Adam "megastjärnan" Tensta att använda ord som nigger, bitch and hoe?

Så här svarar Adam Tensta i en intervju:

"Hur ser du på det, du som använder ordet nigger i dina texter?

– Det är inte ett dugg fel att köra med det. Så länge det finns niggers, bitches och hoes ska man få säga det. Jag står inte för censur."

För det var ju därför han lämnade TV4:s studio, mitt i sändning, för att TV4 hade haft Louise Andersson Bodin som gäst tidigare. Om Adam Tensta tycker att TV4 inte står upp för nollrasism när dom bjuder in Louise, så borde TV4 i fortsättningen inte bjuda in Adam Tensta heller med tanke på att han tycker det är ok att använda samma ord som Louise Andersson Bodin gjorde?

Ni måste ju se hur ologiskt det är? Kanske är det dags för Adam att slå upp orden hycklare och hyckleri i en ordbok?

I alla fall, Louise Andersson Bodin borde stå på sig. Hon har inte gjort något fel och förtjänar inte allt detta hat.

Fredrik Brodén

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.