Deltagare i Paradise hotel
1 av 3
Emelie Didriksson har fått nog av näthatet. - Foto: Privat / TT
Näthat
2 av 3
Hon ifrågasätter varför folk lägger ner tid på att hata andra på Internet. - Foto: TT
Emelie är en av deltagarna i Paradise hotel
3 av 3
Emelie Didriksson är med i årets Paradiese Hotel. - Foto: Privat

PH-deltagaren: "Folk hoppas att jag ska ta mitt liv"

Emelie Didriksson: "Jag förstår bara inte. Det är bortom mitt förstånd. Varför be en människa att gå och dö för att du irriterar dig på den?"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Emelie Didriksson medverkar i årets Paradise Hotel.

Följ henne på Instagram: @baradiddi

"Du är en fet hora". "Du förstör världen när du är så äcklig och fet, gå och dö". Det är några kommentarer som har kommit några gånger. Jag har valt att inte gå in och läsa kommentarer för jag vill inte veta vad folk är elaka nog att skriva. Men ibland öppnar jag upp något och kommentaren är mitt framför ögonen på mig. Men skönt nog, får jag så mycket kärlek att det negativa är en droppe i havet för mig.

Jag förstår bara inte. Det är bortom mitt förstånd. Varför be en människa att gå och dö för att du irriterar dig på den? Varför ta din dyrbara tid för att gå in på någons Instagram och skriva en elak kommentar? Mår människor så dåligt över sig själva att de måste trycka ner andra?

Vi alla är människor. Vi alla har känslor. Vi är alla olika. Så kom igen?! Vi delar alla samma planet, kan vi i alla fall försöka förstå varandra och i stället ge kärlek till varandra.

Näthat är äckligt. Näthat är för mig vad folk som mår dåligt över sig själva gör. Jag vill att du ska tänka dig för och sätta dig in i den andras position. Hur hade du mått om någon hade bett dig gå och dö? Hur hade du känt om någon sa att du är det äckligaste som finns i världen?

Så till alla som sprider näthat, om det så bara är en liten enkel kommentar: Tänk er för, hur hade du känt om det var din syster, pojkvän eller barn någon skrev det till?

Emelie Didriksson,
Paradiese Hotel-deltagare

/
Relaterat
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.