Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ni brydde er aldrig om pensionärerna innan

- 16/11/2015, 08:54
Daniella Caspian skriver om flyktingkrisen.
1 av 3

Daniella Caspian skriver om flyktingkrisen.

Privat/TT

Rekordmånga är på flykt i världen.
2 av 3

Rekordmånga är på flykt i världen.

tt bild

Daniella Caspian.
3 av 3

Daniella Caspian.

Privat

​Daniella Caspian: Ingen jävla förälder skulle skicka iväg sina barn i en överfylld frysbil i flera dygn om det fanns något annat alternativ. Så sluta prata om människor som siffror och volymer.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Hej.

Vi behöver egentligen prata, ni och jag. Men jag vet att flera av er antagligen inte kommer lyssna för att ni är arga och har förlorat er medmänsklighet för länge sedan.

Jag vill inte vara vän med människor som värderar andras liv i pengar, som tycker att det är bra att barn drunknar istället för att ta sig i land på en strand som inte anses deras. Jag vill inte vara vän med människor vars politiska ideologi leds av monster som uppmuntrar till mordbrand vid nerbrännande av flyktingförläggningar.

Jag vill inte vara vän med människor som påstår att det finns ett vi och dom enbart på grund av språk och hudfärg.

Jag vill inte vara vän med människor som skriker "Men pensionärerna då?" för majoriteten av er har troligen aldrig brytt er om pensionärerna förrän nu. Antagligen gör ni ingenting nu heller mer än att sprida okunskap.

Jag vill inte vara vän med människor som bara bryr sig om sig själva och hur mycket pengar de har i plånboken i slutet på månaden.

Den dagen, Gud förbjude, som Sverige hamnar i krig så vill jag veta att mina syskon och vänner har en annan plats de är välkomna till. När allt de någonsin känt till är en ruin, när de inte vågar sova om nätterna för att det är för farligt att slappna av, ens för en sekund.

Jag vill inte att de ska stoppas vid gränsen och få höra: "Nej, jo det är ju trist att det är så här. Men ser du det blir lite obekvämt att få ihop det om vi ska rädda era liv. Jajo, men du förstår så är det. Kan vi inte hjälpa på plats istället? Det vore så mycket mer bekvämt. Jaha, så din familj och alla du känner är döda, försvunna eller är själva på flykt? Trist. Ditt hus är nedbränt eller bombat? Tråkigt att höra. Du kommer vara i direkt livsfara? Synd. Men åk tillbaka du, så lovar vi att skicka Alvedon och en vattenflaska".

För det är precis vad som händer nu. Ingen person skulle sätta sig på en knappt flytande flotte om det inte var riktig jävla panik. Ingen jävla förälder skulle skicka iväg sina barn i en överfylld frysbil i flera dygn om det fanns något annat alternativ. Så sluta prata om människor som siffror och volymer.

Ingen människa är illegal. Hur svårt ska det vara egentligen?

Daniella Caspian