1 av 8
- Foto: Privat/TT
Personal hjälper en kvinna efter en av skjutningarna
2 av 8
Personal hjälper en kvinna efter en av skjutningarna - Foto: TT
Terrorattackerna i Paris.
3 av 8
Terrorattackerna i Paris. - Foto: TT
Terrorattackerna i Paris
4 av 8
Terrorattackerna i Paris - Foto: TT
Bilder från attackerna i Paris
5 av 8
Bilder från attackerna i Paris - Foto: TT
Bilder från attackerna i Paris
6 av 8
Bilder från attackerna i Paris - Foto: TT
Utanför konserthuset Bataclan
7 av 8
Utanför konserthuset Bataclan - Foto: TT
8 av 8
- Foto: Privat

Imam: Koranen visar att Gud fördömer terrordåden i Paris

Samir Muric: En sådan här händelse i mänsklig historia bör och måste fördömas. Därför fördömer vi denna händelse och tar avstånd från detta.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Samir Muric är grundare av Fråga imamen.

Han är imam, men har just nu uppehåll i sitt arbete då han studerar teologi.

En dag av sorg.

Vi på Fråga imamen har sedan ett antal timmar tillbaka följt händelserna i Paris och i och med denna fruktansvärda situation vill vi säga följande:

En sådan här händelse i mänsklig historia bör och måste fördömas. Därför fördömer vi denna händelse och tar avstånd från detta.

Över 120 döda. 120 människors liv togs på det mest grymma sättet, och ondska riktades mot oskyldiga människor som inte har gjort någon något. Det är en självklarhet att vi på Fråga imamen fördömer detta, lider med de avlidnas familjer och hoppas att de skyldiga ställs till svars för detta grymma dåd.

Oavsett om sådana här dåd sker på Beiruts gator eller mitt i Paris, är det lika hemskt, oavsett vad. Ett liv är ett liv. De som har begått detta dåd är terrorister och människor som sprider sedefördärv på denna jord. Om sådana här dåd och gärningsmän säger Gud i den heliga Koranen:

"...Om någon dödar en människa, som inte själv har dödat någon eller försökt störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv, skall det anses som om han hade dödat hela människosläktet. Och om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet. Trots att Våra sändebud har kommit till dem med klara vittnesbörd, fortsätter många bland dem att begå ohämmat övervåld på jorden." (5:32)

Från Gud är vi komna och till Honom skall vi föras åter.

Samir Muric

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.