Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Imam: Koranen visar att Gud fördömer terrordåden i Paris

- 14/11/2015, 17:24 -
1 av 8

Privat/TT

Personal hjälper en kvinna efter en av skjutningarna
2 av 8

Personal hjälper en kvinna efter en av skjutningarna

TT

Terrorattackerna i Paris.
3 av 8

Terrorattackerna i Paris.

TT

Terrorattackerna i Paris
4 av 8

Terrorattackerna i Paris

TT

Bilder från attackerna i Paris
5 av 8

Bilder från attackerna i Paris

TT

Bilder från attackerna i Paris
6 av 8

Bilder från attackerna i Paris

TT

Utanför konserthuset Bataclan
7 av 8

Utanför konserthuset Bataclan

TT

8 av 8

Privat

Samir Muric: En sådan här händelse i mänsklig historia bör och måste fördömas. Därför fördömer vi denna händelse och tar avstånd från detta.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

En dag av sorg.

Vi på Fråga imamen har sedan ett antal timmar tillbaka följt händelserna i Paris och i och med denna fruktansvärda situation vill vi säga följande:

En sådan här händelse i mänsklig historia bör och måste fördömas. Därför fördömer vi denna händelse och tar avstånd från detta.

Över 120 döda. 120 människors liv togs på det mest grymma sättet, och ondska riktades mot oskyldiga människor som inte har gjort någon något. Det är en självklarhet att vi på Fråga imamen fördömer detta, lider med de avlidnas familjer och hoppas att de skyldiga ställs till svars för detta grymma dåd.

Oavsett om sådana här dåd sker på Beiruts gator eller mitt i Paris, är det lika hemskt, oavsett vad. Ett liv är ett liv. De som har begått detta dåd är terrorister och människor som sprider sedefördärv på denna jord. Om sådana här dåd och gärningsmän säger Gud i den heliga Koranen:

"...Om någon dödar en människa, som inte själv har dödat någon eller försökt störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv, skall det anses som om han hade dödat hela människosläktet. Och om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet. Trots att Våra sändebud har kommit till dem med klara vittnesbörd, fortsätter många bland dem att begå ohämmat övervåld på jorden." (5:32)

Från Gud är vi komna och till Honom skall vi föras åter.

Samir Muric