Fredag 1 Jul
Stockholm

Sluta skyll på skolan – att din unge inte kan bete sig är ditt fel

Helena Bergström
1 av 4
Helena Bergström tycker föräldrar ska sluta skylla på läraren när deras barn beter sig dåligt. Foto: Privat/TT/TT
Det är föräldrarnas fel att barnen är stökig
2 av 4
"Föräldrar – skäms!". Foto: TT NYHETSBYRÅN
"Dottern gissar att detta inlägg kommer få minst 25 föräldrar att bli arga på mig. Och snälla, berätta gärna så kanske jag förstår er."
3 av 4
"Dottern gissar att detta inlägg kommer få minst 25 föräldrar att bli arga på mig. Och snälla, berätta gärna så kanske jag förstår er.". Foto: TT
Helena Bergström
4 av 4
Helena Bergström. Foto: Privat

Innan du skyller på skolan, våga ta en titt på ditt föräldraskap! Tråkigt om du har situationer i livet som försvårar. Jag beklagar. Men skyll inte på skolan eller läraren!

Kommentera (83)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Jag kan inte låta bli att fascineras mitt i min enorma irritation. Hur kan föräldrar skylla sina barns dåliga uppförande på skolan?

Det är skillnad på "busiga" barn och barn som går så långt att de får läraren att gråta!

Är det lärarens fel? Knappast! Är det skolans fel? Nope.

Det är föräldrarnas fel! Ni har gjort fel. Förlåt om du blir kränkt, känner dig anklagad eller sårad! Men om ditt barn sköter sig så illa att en lärare blir förtvivlad. Ledsen, du har misslyckats! Du är bara människa, absolut. Och vi förlåter dig. Men dags att vakna och ta tag i problemet. Din nuvarande uppfostringsteknik fungerar inte, tyvärr!

Det kanske vore på sin plats med föräldrastödgrupper, utbildning eller något. För skolan har fått uppenbara problem på grund av att dagens generation av föräldrar inte kan fostra sina barn.

Jag är ingen exemplarisk mamma, mina barn kommer aldrig utses till årets elev ( busiga, pratiga och lite jobbiga) men det är inte skolans fel!

Så innan du skyller på skolan, eller överväger att ge ditt barn "mediciner" orka, våga ta en titt på ditt föräldraskap! Tråkigt om du har situationer i livet som försvårar. Jag beklagar. Men skyll inte på skolan eller läraren!

Varför denna frustration? Delar av min dotters klass har nu fått sin lärare att börja gråta tre gånger!

Föräldrar – skäms!

Dottern gissar att detta inlägg kommer få minst 25 föräldrar att bli arga på mig. Och snälla, berätta gärna så kanske jag förstår er.

För just nu är jag arg å lärarens vägnar ( som utbildat sig och jobbar för att ge våra barn en framtid) och för de andra elevernas skull, som knappast får någon studiero.

Helena Bergström

Borde föräldrar sluta skylla ifrån sig?
Tack för din röst!
Kommentera (83)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.