Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Öppet brev till H&M från en storlek 48

- 24/05/2016, 09:13
1 av 3

Privat/TT NYHETSBYRÅN

2 av 3

Privat

3 av 3

TT NYHETSBYRÅN

Daisy Balkin Rung skriver ett öppet brev till H&M – och frågar varför de inte gör några kläder åt henne.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Hej, H&M

Jag älskar era kläder, men som storlek 48 får jag begränsa mig till det som ni gjort speciellt för oss välväxta. Om ni ens har en avdelning för det i era butiker. Och vi talar om Stockholm där de flesta H&M butikerna i Sverige ligger.

Det är lördag och jag är shoppingsugen – vilket inträffar väldigt ofta. Jag är modemedveten, älskar kläder och är väldigt fåfäng. Det sticker jag inte under stol med.

Men som storlek 48 så vet jag sedan innan att det är ingen idé att jag promenerar till Fältöversten – på den H&M finns ingenting för mig! Alltså promenerar jag vidare ner till city. Inte heller på Hamngatan finns någonting för mig.

Det visste jag ju innan – men tänkte kanske att ni hade fått upp ögonen för att vi människor inte är stöpta ur samma form – att det faktiskt finns folk som har storlekarna 46 plus. Köpstarka och modemedvetna. Men icke.

Jag vet att på Sergels Torg finns en avdelning för mig. Högst upp – längst in. Och det kanske kan vara skönt om man ”skäms” för sin stora kropp. Lite undanstoppad sådär.

Men se denna mycket lilla avdelning är placerad vid provrummen där det oftast är köer utanför. Så när jag ska kolla in kläder så blir jag uttittad så till den milda grad att jag brukar säga till dem som glor – stäng munnen - eller har du aldrig sett någon med storlek 48 förr.

Det kan låta väldigt roligt – men jag kan lova och garantera att det är det inte alls. Det är förnedrande och obehagligt. Alla i storlek 46 plus är kanske inte heller så bekväma med sin kropp - ska de behöva bli utstuderade på det viset?

H&M – ni kan och vet bättre än så. Gör något åt detta!

Hälsar

Daisy Balkin Rung,
Chefredaktör, bloggare, föreläsare och en stolt 48:a

---

Objektifierande reklam är också ett stort problem när det kommer till kroppsideal, läs om staden där det förbjudits.