"Gudrun Schyman som kallar sig feminist försvarar alltså denna hederskultur där männen skärmar av kvinnorna från resten av samhället."
1 av 2
"Gudrun Schyman som kallar sig feminist försvarar alltså denna hederskultur där männen skärmar av kvinnorna från resten av samhället." - Foto: Privat / TT
​Fredrik Brodén är 27 år och kommer från Landskrona.
2 av 2
​Fredrik Brodén är 27 år och kommer från Landskrona. - Foto: Privat

Gudrun Schyman är lika skadlig för Sverige som hederskultur

​Fredrik Brodén: "I Sverige har vi möjligheter att göra det vi vill när vi vill och det ska ingen någonsin få ändra på. Varken Gudrun Schyman eller hederskulturen."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Fredrik Brodén är 27 år och kommer från Landskrona.

Jag förstår verkligen inte hur folk tänker som röstar på Feministiskt Initiativ. Jag såg en debatt från Almedalen mellan Gudrun Schyman (Fi) och Gulan Avci (L). Debatten handlade om den senaste tidens övergrepp mot kvinnor och vad man ska göra åt problemet. För det första vill jag bara säga att män som begår dessa brott är väldigt tragiska människor och dessutom är de inte män. Riktiga män behandlar kvinnor med respekt och generositet. Män äger inte kvinnor. Män är patetiska som beter sig så här.

Åter till ämnet. I debatten kom man in på problemen i förorterna och hur man ska hjälpa dessa kvinnor. Det har exempelvis kommit förslag om könssegregerade badtider just för att kvinnor i dessa områden inte får lov att bada med män. Gudrun Schyman som kallar sig feminist försvarar alltså denna hederskultur där männen skärmar av kvinnorna från resten av samhället. Jag kan bara hålla med Gulan om att det är helt fel väg att gå just för att det jämställdhetsarbetet som vi har fört under många år kommer att ta enorma steg bakåt och dels för att det inskränker på kvinnors liv. Det är förövarna som ska straffas inte tvärtom.

Gudrun säger att vi måste förhålla oss till hur vårt samhälle förändras och vad befolkningen efterfrågar i Sverige. Gudrun har varit i förorten, hör och häpna. Gudrun har varit i förorten och pratat med befolkningen. Där efterfrågar tydligen dessa kvinnor, som styrs av männen, könssegregerade badtider, uppdelade skolklasser och egna fritidsgårdar just för att dessa tjejer och kvinnor inte får umgås med andra män. Gudrun Schyman tycker att det är helt rimligt att vi i Sverige ska dela upp kvinnor och män utifrån andras kulturer och religioner i stället för att dessa människor ska anpassa sig efter hur vi lever i Sverige. I Sverige delar vi inte upp människor utifrån kön. I Sverige är det inte förbjudet att umgås med det andra könet. I Sverige är alla lika mycket värda och så ska det förbli.

Gudrun Schyman och Feministiskt Initiativ bidrar till den ökande segregationen, till den ökande diskrimineringen och till den ökande främlingsfientlighet som vi idag ser växa fram.

Jag hoppar till ett sidospår men som ändå hör till denna debatten. När Ebba Busch Thor höll sitt tal i Almedalen så hade hon en bakgrund med den svenska flaggan och givetvis dröjde det inte länge förrän folk började ställa sig frågande till detta. Bland andra Veronica Palm från Socialdemokraterna kunde inte riktigt förstå vad Ebba ville ha sagt med den bilden. Veronica Palm, den flaggan är vårt lands flagga. Är det så fel om en partiledare väljer att ha den som bakgrund i ett tal där hon vill hylla vårt land för hur bra det faktiskt går för Sverige och hur bra det är att leva i Sverige jämfört med i andra länder? Sluta hata Sverige. Sluta uppvigla till ännu mer främlingsfientlighet och rasism. Denna frågan och många andra hänger ihop med debatten som Gudrun och Gulan förde. Vi i Sverige är så rädda för att visa att vi är svenskar. Vi lägger oss platta för andra religioner och kulturer och låter vårt eget stå åt sidan.

Som sagt, det är bland andra Feministiskt Initiativ som bidrar till ökad segregation när man väljer att försvara hederskulturen som finns i våra förorter. Vill man leva och verka i Sverige så måste man dela våra värderingar och våra ståndpunkter annars kan man tyvärr inte vara en i samhället. I Sverige äger inte männen kvinnorna. Det spelar ingen roll om du är från Sverige eller om du kommer från Afghanistan.

Sverige är ett bra land att leva i. De allra flesta har det bra ställt.

Sverige står upp för allas lika värde. I Sverige kan man älska vem man vill. I Sverige har vi möjligheter att göra det vi vill när vi vill och det ska ingen någonsin få ändra på. Varken Gudrun Schyman eller hederskulturen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.