Lördag 8 Maj
Stockholm

Kvinnor är de finaste varelser som finns – vi borde skydda dem bättre

​Lamin Sanogo Grant: "Vi kan inte hålla på och trycka ned vårt motsatta kön för vårt eget begärs skull, eller för att kvinnan anses vara fysisk svag."

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Lamin Sanogo Grant är 25 år från Stockholm. Han studerar journalistik och arbetar på filminstitutet.

Ända sedan mänskligheten skapades så var det säkert oväntat för den första kvinnan på jorden att bli undersåte till män. Att dagligen bli kränkt, utskrattad, och att alltid hamna på andra plats i allt. Är det inte dags för oss män att böna och tacka för att världen har gett oss en fantastisk jämlike, som inte bara tillfredställer oss med sex men som ser till att hålla oss män rakryggade och kompletterar vårt liv perfekt?

För vi män vet inte allt, det gör inte vi, det gör inte jag. Det är väl därför våra mammor påminner oss om när vi gör fel och hur vi ska förbättra oss som personer. Vi kan inte hålla på och trycka ned vårt motsatta kön för vårt eget begärs skull, eller för att kvinnan anses vara fysisk svag.

Jag vet att utan kvinnor i denna värld så är vi män dödsdömda, precis som spjutet träffar vårt brustna hjärta. Vad är vi för människor som systematiskt förgriper oss på de finaste varelser vi lever sida vid sida med? Ja, det finns sjuka personer därute. Men när ska det bli nog? Ingen kvinna eller flicka ska behöva oroa sig oavsett var hon är. Det gör en förödmjukad att vara man.

Jag förstår att en del kvinnor inte kan lita på någon man på grund av hemska erfarenheter. Varför ska de lita på en person av ett kön som hela tiden har gjort dem illa? Det är "off limit" när en kvinna säger nej och det ska respekteras.

Förmodligen lär vi inte förändras med tiden. Men de går att göra något åt saken, det är att hålla ihop och se till att lagen skyddar kvinnor bättre. Jag uppskattar kvinnors plats här i samhället, ni hör hemma här, och tack för att ni får män som mig att tycka om er extra.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela