Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sänk regeringen – Sverige behöver Alliansen så snart som möjligt

- 15/07/2016, 14:26
MUF i Knivsta vill sänka regeringen.
1 av 2

MUF i Knivsta vill sänka regeringen.

Privat / TT

Stefan Löfven med flera av regeringens ministrar.
2 av 2

Stefan Löfven med flera av regeringens ministrar.

TT

Moderata ungdomsförbundet i Knivsta: "Sverige är på väg åt fel håll. Därför behöver vi göra det som är rätt, att sänka regeringen!"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det har nu snart gått två år sedan valet. Vad har hänt? Inte mycket skulle många säga. Men mycket har hänt sedan Socialdemokraterna och Miljöpartiet bildade regering. En regeringsombildning har skett. Skatterna har höjts samtidigt som mer pengar har gått till bidrag.

Allt detta gör att steget från att vara bidragsberoende till att ha ett arbete blir större. Det blir alltså svårare att skaffa jobb. Människor som hade kunnat arbeta och tjäna egna pengar till sin familj får i stället stanna hemma.

Vi ser även att kvalitén på skolan blir sämre. Få vill jobba som lärare vilket gör att skolan tvingas ta in icke behöriga lärare. Detta påverkar resultaten i skolan. I Sverige har eleverna numera sämre kunskap i jämförelse med andra länder.

I Moderata Ungdomsförbundet vill vi vända denna negativa utveckling för Sveriges skull. Vi vill sänka regeringen. Vi tycker att Alliansen bör lägga fram en egen gemensam budget. Vi är redo för en ny regering senast 2018!

Vi vill sänka skatterna på jobb. Vi tycker även att de första 500 000 kronorna som man tjänar ska vara skattebefriade. Detta kommer att göra det enklare för unga och nyanlända att skaffa sitt första jobb, eftersom att det blir billigare att anställa just dessa personer. Vi tycker att man ska ansöka om bidrag, i stället för att få det oavsett om man behöver det eller inte. För att få bidraget ska den som ansöker göra en motprestation. Pengar som hade lagts på bidrag kan nu istället gå till exempelvis skolan.

Skolan ska vara modern och anpassad till vår tid. Den ska göra eleverna redo för arbetslivet. I skolan ska det inte spela någon roll vad man har för bakrund. Fokus ska ligga på lärande. För att förbättra resultaten i skolan behöver lärarna en bättre arbetsmiljö där de kan fokusera på att lära ut. De som jobbar som lärare bör också ha högre löner för att göra läraryrket mer attraktivt. Men det finns även mycket annat som kan göras.

Betygssystemet är också något som behöver reformeras. I dag är betygskriterierna för flummiga och för svåra att förstå. Det gör det svårare för oss elever att förstå vad vi måste göra för att få de betyg som vi vill ha. Vi elever behöver ha möjligheten att förstå vad vi behöver göra för att uppnå vissa betyg. Vi elever har ett eget ansvar att lära oss, men vi behöver också förstå vad vi ska kunna.

Sverige är på väg åt fel håll. Därför behöver vi göra det som är rätt, att sänka regeringen!

Olivia Bergström
Ellie Uggla
Rasmus Johansson