Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kolmården är inte en trevlig familjeaktivitet – det är djurplågeri

- 23/07/2016, 17:01
"Vi uppmanar er att sluta upp med de delar av er verksamhet som inte är snäll mot djur."
1 av 4

"Vi uppmanar er att sluta upp med de delar av er verksamhet som inte är snäll mot djur."

TT/privat

Debatörerna menar att inspärrade djur är inte underhållning.
2 av 4

Debatörerna menar att inspärrade djur är inte underhållning.

privat

Death Team
3 av 4

Death Team

Death Team
4 av 4

Death Team

Death Team: "Djurens liv fylls med stress, lidande, uttråknad, frustration och död. Det ni gör är elakt mot djuren och man ska inte vara elak mot djur"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Kära Kolmården,

I takt med att vi växt upp och blivit äldre har vi börjat förstå att det vi en gång upplevde som en familjär och trevlig semesteraktivitet i själva verket handlar om djurplågeri. I er djurpark har ni spärrat in djur i burar och inhägnader med syftet att människor ska betala inträde. Djurens liv fylls med stress, lidande, utråknad,frustration och död. Det ni gör är elakt mot djuren och man ska inte vara elak mot djur.

Tre av era delfiner är viltfångade, de har med andra ord fångats in till havs och placerats i era bassänger. Er egna personal har deltagit vid infångandet. De andra delfinera har aldrig fått smaka på friheten, utan levt sina hela liv i fångenskap. Vilda delfiner blir ofta uppåt 50 år gamla. Hos er överlever dom sällan sina tonår. Hör ni inte hur det låter? Vill ni verkligen vara dom som spärrade in djur och förklädde det till någon sorts familjevänlig aktivitet?

Det håller på att uppstå en trend. Sea World i USA har påbörjat sin utfasning av späckhuggare. Flera djurparker lägger ner sina delfinarier. Runt om på jorden stiftas humana lagar som begränsar den typen av verksamhet som ni bedriver.

Vi uppmanar er att sluta upp med de delar av er verksamhet som inte är snäll mot djur. Gör er själva till en del av denna trend istället för att kämpa emot.

Inspärrade djur är inte underhållning. Alla kan göra fel men nu ber vi er att göra rätt.

Kram Death Team