Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det IS gör nu har Irans regim gjort i snart 40 år

- 14/10/2016, 14:02 -
Situationen i Iran

Afsaneh Oskouei skriver om situationen i Iran.

Privat/Hussein Malla

Debattören: Brutala handlingar som begåtts av IS i snart fem år har utförts och utförs av iranska regimens sedan 38 år tillbaka.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I går bevittnade Stockholms gator, liksom många andra storstäderna i Europa långa köer med utlänningar som bar gröna och svarta flaggor med namnet Hussein på.

Många gående undrade vad det var för demonstrationen. Bland demonstranterna fanns barn och kvinnor med slöjor eller något som täckte håret, utländska män som afghaner, araber och iranier.

Ashura är en sorgedag i shiamuslimernas tradition där Profetens Mohammads barnbarn Hussein krigade mot orättvisan och den fundamentalism som Shemr (den onde gestalten) hade skapat.

Den högsta religiösa ledaren i Iran Ali Khamenei gestaltar Shemr i dagens Iran och den fundamentalism som iranska regimen framträder är ett styre som motsätter sig Husseins och profeten Mohammads tradition. Bakom de långa raderna på Stockholms gatorna stod iranska regimens falskhet och utnyttjade arabernas och afghanskas tro genom att muta dem med iranskt uppehållstillstånd och pengar.

Med flyktingvågen från Syrien, Afghanistan och Iran följer tyvärr iranska, syriska och arabiska spioner som stödjas av iranska regimen bland de asylsökande till Sverige.

Regimen i Iran har begått massaker på 30 000 politiska fångar 1988. De flesta var unga iranska shiamuslimer som avrättades utan rättegång. Deras ”brott” var enligt regimen att de var ”Mohareb”, fiende mot Gud.

Nyligen publicerades en ljudfil från Khomeinis efterträdare vid den tiden, Montazeri, som avslöjade nya hemska detaljer kring denna massaker. Offrens föräldrar och familjer kräver idag att de ansvariga inom iranska regimen ställas inför rätta.

Några av de ansvariga har fortfarande höga positioner och ministerposter inom regimen. Bland de avrättade fanns barn och gravida kvinnor och deras föräldrar vet inte än var de är begravda och hur det gick till. Således försöker iranska regimen luras och det blir inte bättre för Sverige att blunda för en diktatur, en terroristisk regim som trotsar mänskliga rättigheter.

Varför sluter Sverige och andra länder sina ögon för mänskliga rättigheter i Iran?

Samtidig med uppträdandet av balmaske (teater) Ashura på Sveriges gator skickas utländska turister till Iran och deltar i balmaske Ashura. De vill lära känna muslimska traditioner men vad för lära sig är iranska regimens version av islam! På så sätt vill hela världen bland annat Sverige presentera iranska mullor som representant för en tolerant Islam.

Att stödja Irans regim, som trotsar mänskliga rättigheter i Iran och skickar sina terrorister utomlands och stödjer terroristerna i Yemen, Irak och Syrien, medför endast katastrofala konsekvenser.

Vilka konsekvenser förväntas av stödjande av Irans terroristiska och fundamentalistiska regim?

Efter kärnteknikavtalet med Iran försöker västvärlden tyvärr blunda för mänskliga rättigheter i Iran. Därför ökar avrättningar och tortyr av politiska fångar samt kvinnors och barns rättigheter fortsätter att kränkas. Folket i Iran kommer att lida mer. Förutom iranska folket kommer Syriens, Yemens och Mellanösterns folk att lida.

En annan konsekvens är att främlingsfientligheten i Europa kommer att öka när regimens destruktiva beteende i region orsakar våg av flyktingar. Iranska terroraktioner ökar utomlands och så även sekteristiska konflikter mellan shia- och sunnimuslimer trappas upp i form av självmordsattentat. Vi ska tyvärr förvänta oss hemska och dödliga konsekvenser för mänskligheten inte bara i Iran utan hela världen.

Samarbete mellan omvärlden och Teheranregimen för att visa att Iran skiljer sig från Islamiska Staten (ISIS) är inte bara fel utan omöjligt

Brutala handlingar som begåtts av Islamska staten i snart fem år har utförts och utförs av iranska regimens ”Islamiska republik” sedan 38 år tillbaka.

”Ett fundamentalistiskt Iran är farligare för världen än ett Iran beväpnad med kärnvapen”. Det sade Maryam Rajavi, en iransk, muslimsk kvinna som leder en koalition av iranska oppositionsgrupper och personligheter, NCRI, som förespråkar och kämpar för ett fritt, sekulärt, och kärnvapenfritt Iran en jämställdhets- och jämlikhetsplan.

Afsaneh Oskouei