Måndag 5 Dec
Stockholm

4 anledningar till att du ska skippa skinkan i jul

Skribenten tycker det är dags att skippa julskinkan.
1 av 4
Skribenten tycker det är dags att skippa julskinkan. Foto: AP/Leif R Jansson / SCANPIX
Magnus Irestig.
2 av 4
Magnus Irestig. Foto: Privat
3 av 4
. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
4 av 4
. Foto: AP

Debattören: Välj hälsa, omtanke om både djur, svältande och framtidens barn. Välj växtbaserad mat.

Kommentera (40)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Magnus Irestig anordnar Facebook-evenemanget Skippa julskinkan 2016!

Julen är gemenskapens högtid som lyser upp i vintermörkret. Men bakom köttet på julborden döljer sig en tragedi för djuren.

Det finns många skäl att övergå till växtbaserad julmat. Djurindustrin är ett övergrepp av ofattbara proportioner. Tvåtusen djur dödas varje sekund i världens slakterier. Bara under den timme Kalle Anka visas på julafton, blir sex miljoner djur berövade det enda de har, sina liv.

1. Många vill inte tänka på blodbadet innanför slakteriernas väggar och genom förljugen reklam luras alltför många att tro på lögnerna om ”Världens bästa djurskydd”. Sanningen om Sveriges djurindustri ser du inte i reklamen. Den hittar du på sidor som djurfabriken.se. Vågar du se sanningen?

Låt julen bli en gåva till djuren som förtjänar så mycket bättre än korta liv i eländiga djurfabriker!

2. Det finns även starka miljöskäl att äta växtbaserat. FN bedömer att världens köttindustrier bidrar till mer växthusgasutsläpp än världens alla transporter.

Låt julen bli en gåva till framtida generationer genom att växtbaserad kost är skonsam för naturen!

3. Mer än hälften av maten som odlas i världen ges som foder till boskap. Varje dag dör tusentals barn under 5 år av undernäring medan mat som skulle kunna mätta alla världens hungrande istället ges för att göda djurindustrins offer i den rika delen av världen.

Låt julen bli en gåva till de fattiga som kan äta den mat som nu går till djurindustrin!

4. Det finns trots allt ljus och hopp! Allt fler går över till växtbaserad mat och upptäcker att det ger bättre hälsa. Övertygande bevis finns för att växtbaserad kost leder till lägre risk för både kärlsjukdomar och ett stort antal cancerformer.

Låt julen bli en gåva till din hälsa!

Antalet veganska färdigrätter växer i butikerna. Recept på god växtbaserad mat finns i överflöd. Det har aldrig varit lättare än nu att äta växtbaserat!

Albert Einstein skrev: ”Nothing will benefit human health and increase the chances for survival of life on Earth as much as the evolution to a vegetarian diet.”

Vi människor har det så fint att vi har makt att förändra. Vi borde använda denna makt, till positiva och kärleksfulla saker. Så välj livet, framför döden. Lyckan, framför lidandet. Välj hälsa, omtanke om både djur, svältande och framtidens barn. Välj växtbaserad mat. Du kommer inte att ångra dig!

Magnus Irestig,
Djurens parti

---

En annan het djurrättsfråga just nu är jakten. Läs Djurens rätts inlägg om det här.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (40)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.