Lördag 29 Jan
Stockholm

Zandra Hedlund: Jag hoppas att de som skrattade med Haffo också får sparken

Denna text är hämtad från bloggen zandrahedlund.blogg.se.

Zandra Hedlund skriver om Haffo-skandalen.
1 av 2
Zandra Hedlund skriver om Haffo-skandalen. Foto: Privat/Youtube
2 av 2

Zandra Hedlund skriver om Delmon Haffo, som i dag fick sparken efter att ha kallat ministern Annika Strandhäll för hora.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

I direktsänd webb-tv i dag kallade Delmon Haffo (M) socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) för "hora". Delmon Haffo är vice gruppledare och ordförande för Moderaterna i Salems kommun samt digital kommunikatör på moderaternas partikansli.

"Jag har en plan för ett svagare Sverige, där vi ska vara så jävla PK hela tiden. Annika Strandhäll, det var olämpligt. Det var inte ok att skämta om mäns rösträtt. Dra åt helvete din hora!".

Klippet kan ses här.

Annika Strandhäll hade skämtsamt ifrågasatt mäns rösträtt i ett inlägg på Facebook med anledning av en debatt på Twitter efter det amerikanska presidentvalet. För det förtjänar hon alltså att kallas "hora" i direktsändning, enligt Delmon Haffo.

Att män reagerar såhär är vardagsmat, kvinnor som vågar sticka ut hakan blir ständigt föremål för sexistiska skämt, hat och hot. Om en manlig politiker hade dragit precis samma skämt som Annika Strandhäll gjorde, skulle han med största sannolikhet inte ha blivit hånad i direktsändning.

Vemsomhelst förstår att Annika Strandhäll inte på allvar önskar avskaffa mäns rösträtt och även om hon nu hade varit av den åsikten, är det under all kritik att en toppolitiker agerar på det sättet Delmon Haffo gjorde. Det visar på en sunkig kvinnosyn och djupgående sexistiska värderingar, som inte hör hemma i ett modernt samhälle och definitivt inte hos våra politiker.

Anna Kinberg Batra tar, enligt DN, avstånd från händelsen och utlovar konsekvenser. Tydligen fick han sparken direkt, allt annat hade varit katastrof. Jag hoppas verkligen att de som stod i bakgrunden och flabbade får samma konsekvenser.

Zandra Hedlund

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela