Lördag 4 Dec
Stockholm

Stadiums skyltdockor – vart är världen på väg?

Alexandra Rejsmar riktar kritik mot Stadiums val av skyltdockor.
1 av 3
Alexandra Rejsmar riktar kritik mot Stadiums val av skyltdockor. Foto: Privat/Privat
Skyltdockorna på Stadium.
2 av 3
Skyltdockorna på Stadium. Foto: Privat
Alexandra Rejsmar
3 av 3
Alexandra Rejsmar. Foto: Privat

Alexandra Rejsmar: "För mig är det problematiskt att min dotter skulle se det här och undra varför hon inte har det?"

Kommentera (105)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Alexandra Rejsmar är 27 år och bloggar på AlexandraRejsmar

Där står de. Tre skyltdockor med ett jävla sexpack på magen var. Vart är världen på väg? Sen har folk mage att säga att tjocka människor tar över och sprider osunda ideal.

Jag blir så trött att jag smäller av. Var fan har Stadium vart det senaste årtiondet? Har de sovit under en kettlebell? Att göra reklam för bikinis med enbart smala, rippade skyltdockor är extremt problematiskt.

Majoriteten människor ser inte ut så här. När man blir matad med hur bikinin "ska" se ut på VS hur den ser ut på "mig", det om något kan sätta griller i huvudet på unga tjejer.

Varför kan man inte slänga in lite fler exempel på hur man kan se ut med bikini? Fler dockor? En utan synliga magmuskler? Jag förstår att Stadium är en sportaffär, men visst finns det tränande representanter från alla storlekar.

Jag har själv varit tjock, mellan och smal. Inget fel med det, men det är sånt här som får en att bara se sina fel. Men kritikstormen jag möttes av på Facebook efter att jag skrivit ett inlägg om de rippade skyltdockorna på Stadium var jag faktiskt inte beredd på.

Man kunde riktigt höra fiolerna spela i bakgrunden till kommentarer som "det är faktiskt en sportaffär", eller "det är väl bra att ha som mål när man tränar". Den skönaste var ändå "hatet mot vältränade kvinnor är förjävligt". Eller "thinshameing".

Jag förstår att syftet med dockorna är att det är en sportaffär. Men kom igen? Är det normen att en aktivt sportande kvinna BÖR ha ett sexpack på magen? Eller ska man endast behöva sträva efter det?

Jag tycker inte att det är dåligt att vara ägare utav synliga magmuskel, absolut inte. Och att en docka kan representera er få som har det är väl toppen. Men ett så pass stort företag skulle absolut kunna bjussa på lite fler former av skyltdockor, just saying.

Alexandra Bring, en av våra största träningsprofiler, har inte ens ett spontant sexpack och hon är on fucking fire. Tess Holliday tränar ofta och hon är en stor plus-modell. Det är skevt att man fortfarande går och tror att större människor alltid är otränade. Och att det skulle vara icke önskvärt.

Jag har en dotter som tränar väldigt mycket. För mig är det problematiskt att hon skulle se det där och undra varför hon inte har det? Jag menar, hon tränar ju? Det behöver inte vara osunt att ha magrutor, men det behöver inte vara otränat för att man inte har det heller. Speciellt när dockorna bär bikini.

Det är redan så förenat med kroppsångest som det går. Vi behöver fler ideal, vilket vi har blivit bättre på att skapa. Men kan vi inte köra några magrutisar, några smalisar och några tjockisar. Varför måste det ena utesluta det andra?

Alexandra Rejsmar

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (105)
Kopiera länk
Dela