Amanda Halldan skriver om när ett klädföretag inte ville samarbeta med henne för att hon var för "tjock".
1 av 3
Amanda Halldan skriver om när ett klädföretag inte ville samarbeta med henne för att hon var för "tjock". - Foto: Privat/TT
2 av 3
- Foto: Ola Torkelsson / TT
Amanda Halldan
3 av 3
Amanda Halldan - Foto: Privat

1,60 lång och väger 50 kilo – för "tjock" för företagets kläder

Amanda Halldan: "Jag älskar min kropp. Men nu när ett så stort företag i princip kallar mig tjock så börjar man tänka."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Amanda Halldan är 26 år och kommer från Linköping.

Följ henne på Instagram här.

Instagram är en plats där jag kan få vara kreativ och vara mig själv. Leva ut mitt liv i bilder. De är det bästa jag vet.

Att få forma sitt flöde hur man vill, med bilder man själv har tagit, på sig själv eller på annat, och visa det för alla och få grym feedback är en fantastisk känsla.

Att ha bilder på sig själv på sociala medier har sina olika sidor. Det är kul, men också skrämmande, då det finns lika många olika sidor hos människor där ute. 

Jag är lyckligt lottat som har väldigt fina och snälla följare, men tro mig, jag får höra mycket skit om hur jag ser ut eller inte ser ut

Det gör mig inte så mycket när personer jag inte känner eller vet vilka de är hoppar på mig, Det rinner av mig som vatten på en regnkappa. Men denna gång har det ej runnit av mig. 

Det som hänt mig nu grämer mig mycket.Jag har under en längre tid haft samarbeten med olika företag. De skickar grejer till mig, i utbyte visar jag upp dem på min Instagram och andra sociala medier.  

Jag älskar företagen jag samarbetar med, och nu skulle jag få ytterligare ett samarbete, med ett företag som jag haft ögonen på en längre tid. Ett företag jag själv handlat av. 

De hör av sig, vill jobba med mig, skriver att de älskar mig, älskar min Instagram. De skickar kläder, underkläder och bikinis, för det är vad de säljer. 

Jag får hem allt, testar, tar testbilder som jag sedan skickar tillbaka för att få godkänt att lägga upp. Jag får ett kort mejl tillbaka. Tack för visat intresse, men du är för tjock för våra produkter.

De skrev inte tjock, de skrev det på ett lite "finare" sätt. Jag väger 50 kilo, är 160 centimeter lång. Är vältränad. Jag älskar min kropp. Men nu när ett så stort företag i princip kallar mig tjock så börjar man tänka.

Det fick mig att må lite dåligt. Men jag är stark och det ska inte få påverka mig. Men det finns dem där ute som inte är lika starka.Det jag vill säga här är att stå på er, INGEN har rätten till att säga vem som är tjock eller smal. 

Du är vad du själv känner dig. Du är bara människa. Stå på dig. Vi alla är fina som vi är. Jag hoppas att fler vågar stå upp för sig själva, visa vad som är rätt och fel. 

Det detta företaget gjorde var fel på många sätt. Och jag skulle helst av allt vilja skriva namnet på dem, men det går inte. Kanske att någon annan influenser där ute vågar säga det, då jag vet att företaget samarbetar med fler. 

Nu slutar vi att leva efter dessa förbannade ideal och försöker vara glada över att vi faktiskt har kroppar som förhoppningsvis fungerar och är fina oavsett form och färg.

Amanda Halldan

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.