Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marcus Birro: "Likställ vänstervåldet med våldet från höger"

- 13/07/2017, 15:37 -

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Marcus Birro/TT

Marcus Birro tycker att det börjar bli dags för media att döma våldet från vänster lika konsekvent som man dömer våldet från höger.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

På radion (Ring P1 i SR) hör jag en arg kvinna försvara våldsverkarna i Hamburg. Hon är en av dem säger hon. Hon hatar maktens män säger hon. Hon vill rädda vår planet säga hon.

Hon är mycket upprörd. Sedan ringer en något mindre upprörd man. Han är dock av samma uppfattning. Han förstår de frustrerade arga människorna som attackerar poliser i Hamburg. Programledaren får aldrig för sig att fråga vad poliserna på gatorna i Hamburg har med den rådande ekonomiska eliten att göra.

Många säger sig förstå den frustration som extremisterna i Tyskland visar prov på.

Som om de som rest till Hamburg från hela Europa skulle vara något annat än välbeställda snorungar som får en kick att slå sönder oskyldiga människors skyltfönster och attackera poliser. Som om deras våld, deras hot skulle omfattas av en slags solidarisk Robin Hood-mentalitet...

De drivs av hat. De är en del av en extremistisk rörelse. 

Tänk om någon skulle få för sig att ringa in och snacka lite om hur och att de förstår nazisterna i Almedalen. Då är, med all rätt, fördömandet enhälligt och konsekvent. Men varje gång hatet kommer från vänster så silas allt automatiskt genom ett slags förståelsens filter.

Den vänsterextremism som reser utomlands för att misshandla poliser eller jagar politiska motståndare och misshandlar dem här i Sverige, har sitt historiska arv i fångläger, Berlinmuren och förtryck. Glöm det aldrig.

Det börjar bli dags för media att döma våldet från vänster lika konsekvent och tydligt som man dömer våldet från höger.

Vill du också få ut din röst?