Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

I vårt land kan 5 män gruppvåldta en kvinna i timmar och ändå gå fria

- 19/12/2017, 12:34 -

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Marcus Birro

Marcus Birro skriver om den fruktansvärda gruppvåldtäkten i Fittja.

TT/Privat

Marrcus Birro: "Det är svenskt rättsväsende som piskar upp den vreden. Det är domar som de här som gör folk förbannade. Och med all rätt".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det är en av de värsta gruppvåldtäkterna jag upplevt under mina 26 år som advokat, säger Elisabeth Massi Fritz om den vidriga våldtäkt som en kvinna blev utsatt för av flera män i ett trapphus i Fittja.

Idag kom domen.

Alla män frias.

I Malmö har tre gångvåldtäkter ägt rum på en månad. 

Låt oss för ett ögonblick kika in hos förövarna till de här vidriga brotten. De sitter kanske i en soffa i en sunkig kvart och ser tv-sändningen när domen i Fittja-målet kommer. 

Männen i soffan jublar. Kanske säger dom till varandra: ” Vilka idioter som sitter och dömer folk i det här landet”

Kanske firar dom med en öl eller två. Kanske tänker dom: ”Det här kan vi göra om, vi kommer ändå inte hittas och om vi hittas kommer vi ändå inte dömas. Det är bara att dribbla med korten och komma med motstridiga uppgifter så blåser vi det svenska rättsväsendet fullständigt. Om vi väljer ut ett tillräcklig utsatt offer (kvinnan i Fittja var tidigare missbrukare) så kommer vi undan med vår sadism, vårt barbari, vår förbannade vidrighet”.

Enligt kvinnans advokat Massi Fritz finns det 2 oberoende berättelser som styrker kvinnans uppgifter om den vidriga våldtäkten. Det finns en undersökande rättsläkare. Det finns tillräckligt bevis. Jag har sett Massi Fritz upprörd förut. Men jag har aldrig sett henne så här upprörd.

Den här domen kommer samtidigt som en hel stad lamslås av skräck och äckel inför den senaste i raden av sadistiska våldtäkter som ägt rum i Malmö.

Vilka signaler tror ni att detta sänder ut till de barbarer som begår de här fruktansvärda handlingarna?

Om man lägger örat mot rälsen kan man höra hur det här landet frustar och tar sig ton. Folk är heligt förbannade. Hur är det möjligt att de här asen går fria? Hur är det möjligt att män kan våldta och misshandla, förödmjuka och förstöra en annan människa på det allra mest sadistiska sätt du kan tänka dig, och sedan komma undan med det? 

Jag hoppas den heliga vreden som mullrar i det svenska folkdjupet kunde bli ett rytande och en virvelvind, en mörk storm med ett bibliskt namn, som kunde rasa över allt det vidriga som händer i vårt land, varje vecka just nu. Man kan höra hur trossarna kapas. Man kan höra förtroenden knäckas. 

Och det är bra. Jag tror faktiskt det är vad som krävs. En helig vrede som orkar lägga alla kort på bordet. En helig vrede som kräver rättvisa åt de allra mest utsatta. En helig vrede som en gång för alla konkret och handlingskraftigt tar tag i de vidriga orättvisor som dunkar ner överallt. 

Vi har en handlingsförlamad statsminister ("Det är fullständigt oacceptabelt"), en impotent opposition, en media som anklagar sanningssägare för allt möjligt. 

Vi tar det igen.

Advokat Elisabeth Massi Fritz:

"Det är en av de värsta gruppvåldtäkterna jag sett på 26 år".

Idag kom domen.

Männen frias.

Kom inte till mig en enda gång till och hävda att jag piskar upp vreden.

Det är svenskt rättsväsende som piskar upp den vreden. Det är domar som de här som gör folk förbannade. 

Och med all rätt.

Låt vreden växa sig solidarisk och stark.

Marcus Birro,
Författare

Vill du också få ut din röst?