Felicia Nilsson
Felicia Nilsson (Unga feminister) skriver om vad hon önskar sig allra mest i julklapp. - Foto: TT/Privat

Kära tomten – här är min ​önskelista för i år

Felicia Nilsson: "Ny dator, ordentliga vinterskor eller studiemotivation? Allt detta är jag i desperat behov av, men i år önskar jag mig någonting annat."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ny dator, ordentliga vinterskor eller studiemotivation? Allt detta är jag i desperat behov av, men i år önskar jag mig någonting annat.

*Jag önskar att inga homo-, bi-, pan-, eller asexuella behöver sitta vid sina julbord och höra diskriminerande skämt och historier om den där konstiga killen på jobbet som måste vara bög.

*Jag önskar att ingen behöver svara på frågan “behövs verkligen feminism?”. Ja, mer än vad det här samtalet behövs i alla fall, Marie-Berit. Jag önskar också att jag slipper frågan om genusvetenskap verkligen är en riktig utbildning. Nej vi bygger bröst i olika storlekar av playdo.

*Jag önskar att ingen transperson eller icke-binär behöver bli felkönad av okunniga släktingar eller få höra att ordet hen faktiskt betyder höna på engelska. För nej, det är aldrig okej att fråga hur någons könsorgan ser ut, inte ens om du verkligen, verkligen vill veta.

*Jag önskar att alla som inte har en familj att fira med, på grund av att den familjen bestämde att kärlek bara täcker normen som är cis och straight, har modet att känna självkärlek och självacceptans i en värld som försöker förbjuda det.

*Jag önskar att alla som inte kan ge en julmiddag och materiella julklappar till sina barn vet med er att kärlek och värme är viktigare än många klappar och ni är inte att skylla för kapitalismens hårda piska.

*Jag önskar att alla julfester blir fria från gubbhänder under bordet tillhörande mellanchefer som med blicken menar att kom igen det blir kul, för nej det kommer inte bli kul för dig när jag berättar vem du är för hela världen att se #metoo

*Jag önskar att alla som har möjlighet kan se att vintern händer även utanför Sveriges nationsgränser och att 2-åringar på flykt med döda syskon och bara en förälder kvar kan behöva vinterkläder och mat mer än du behöver en extra julgran “för det är ju så mysigt när det luktar gran i HELA huset”.

Snälla tomten, dina färgval har alltid gett mig misstankar om att du är lite av en socialist, ge oss social rättvisa i år! 

Felicia Nilsson,
Unga Feminister Lund

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Önskar du dig samma?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.