Emma Johansson
16-åriga Emma Johansson skriver om den friande domen i målet mot männen som misstänks ha gruppvåldtagit en kvinna i Fittja. - Foto: Privat/TT

Emma, 16: Den friande domen gör mig spyfärdig!

Emma Johansson: "Ska vi låta ett 20-tal personer få våldta och misshandla en tjej på det här sättet och komma undan? Är det så vi gör i Sverige?"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag har aldrig i hela livet blivit så arg och spyfärdig som när jag läste om tjejen som blev våldtagen i Fittja. Snälla, ta några enstaka minuter för att läsa och ta in det här.

Kvinnan blev våldtagen i flera timmar av ett 20-tal män. Män som stod på tur för att våldta henne. De körde in sina penisar både vaginalt, analt och oralt tills hon fick svårt att andas. De slog henne i ansiktet tills hon började blöda näsblod. De dunkade hennes huvud i golvet så hårt att hon svimmade.

Det finns mycket bevis; gynekologisk undersökning, vittnen, en film som våldtäktsmännen själva spelade in, och mycket mer.

Det slutar inte där men det här är ett urval av saker som denna stackars kvinnan tvingades utstå.

Polisen har gjort lite, men inte på långa vägar tillräckligt. Den här tjejen kommer aldrig kunna leva normalt igen. Hon kommer tvingas leva med minnena hela livet. Hon mår säkert skitdåligt och att polisen inte gör tillräckligt gör det ännu värre.

Vi måste gå ihop. Kvinnor, män, barn, kändisar, arbetslösa, högt uppsatta i samhället. Ja, ALLA. Ska vi låta ett 20-tal personer få våldta och misshandla en tjej på det här sättet och komma undan med det?

Är det så vi gör i Sverige?

Gå ihop och skapa demonstrationer i alla städer. Visa ert stöd för tjejen och andra i hennes situation. Gå emot polisen och undersök varje liten detalj i händelsen. Hjälp till att hitta mer bevis mot våldtäktsmännen.

Skapa en namninsamling för att polisen ska lägga mer resurser och återuppta fallet. Lås in jävlarna för gott! Leta efter filmen männen spelade in under våldtäkten.

Till er poliser och advokater som läser detta: snälla visa lite civilkurage och gå emot era medarbetare och chefer.

Det är inte bara den här tjejen det gäller utan detta visar bara att andra våldtäktsmän kan komma undan enkelt.

Detta kommer skapa fler våldtäkter då de ser att såna här brott inte tas på allvar. Tänk om det var er dotter, mamma, syster, kusin eller barnbarn?

Ni kan hjälpa den här tjejen att få frid genom att låsa in de som utsatte henne för övergreppen. Det handlar om män som inte har någon som helst intelligens, moral eller sund kvinnosyn.

Snälla, gör om och gör rätt!

Vi kan göra så jävla mycket om vi slår ihop alla våra kunskaper om juridik, etik, våldtäkt och liknande. 

Vi kommer inte tystas ner. Inte nu. Aldrig någonsin.

Emma Johansson, 16 år

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.