Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kristna mördas, men vi är upptagna med att kalla Jesus för hen

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Marcus Birro

Marcus Birro skriver om att hundratals miljoner kristna världen över förföljs och mördas.

TT/TT

Debatt | 12/01/2018 10:26

Marcus Birro: "Av de tio länder som hårdast, mest barbariskt och utstuderat förföljer de kristna är åtta muslimska länder".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Förföljelsen mot kristna ökade i världen under 2017.

Över 3000 människor mördades av just den anledningen och endast av den anledningen. Att de var kristna.

Över 215 miljoner (!) människor fick under 2017 uppleva stark förföljelse för att de var kristna runt om i världen.

Av de tio länder som hårdast, mest barbariskt och utstuderat förföljer de kristna är åtta muslimska länder. Värst är det kommunistiska Nordkorea och det tionde landet är Indien.

I Sverige tycks det fortfarande vara svårt att föreställa sig att kristna kan vara en förföljd och hotad grupp. Den gängse, slentrianmässiga uppfattningen är att en kristen alltid är i överläge. Men faktum är att kristna, enligt World Watch List och andra människorättsorganisationer, är den mest förföljda religiösa grupp i världen.

80 procent av all förföljelse mot troende drabbar kristna.

I Sverige har media yrvaket börjat rapportera om detta bara de senaste åren. När jag skrev om detta i kvällspressen runt 2012-2013 blev jag hotad, hånad och ifrågasatt.

Den svenska ”feministiska utrikespolitiken” talar dock inte med ett enda ord om förföljelsen mot de kristna.

Också de kristna själva här hemma i Sverige har varit usla på att stöda sin trosfränder. Det mumlas i det politiskt korrekta skägget på samtliga ängsliga biskopar överallt. Ingen vågar ta bladet från munnen.
När det för en tid sedan skulle ordnas med en manifestation i solidaritet för världens mest förfölja religiösa grupp valde svensk kristenhet att stryka ordet kristna på banderollen och istället krita dit troende.

Det är ett ängsligt och ett fruktansvärt svek mot de över 200 miljoner kristna runt om i världen som både kräver och har all rätt att förvänta sig stöd och solidaritet med oss kristna i andra delar av världen.

Men i Sverige är vi fullt upptagna med att kalla Jesus för hen och plocka ner korset för att göra kyrkorna öppna även för andra troende.

För övrigt riktades det närmare 800 attacker mot kristna kyrkor under 2017. Kanske kan man undvika sådant om man plockar ner korset från taket?

Skammen som alltid följer de ryggradslösa är som en skugga av äckel.

Marcus Birro,
Författare

Vill du också få ut din röst?
Gör det för lite för att stoppa förföljelse av kristna i världen?