Tisdag 20 Apr
Stockholm

Birro: "Det borde vara lagligt att återkalla medborgarskap"

Marcus Birro
Marcus Birro menar att det borde vara lagligt att återkalla medborgarskap. Foto: TT/Privat

Marcus Birro. "Enligt Säpos egna uppgifter finns det i Sverige flera tusen militanta, våldsbejakande islamister som skulle kunna tänkas slå till mot Sverige. Det är dags att vakna upp"

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Terroristen på Drottninggatan planerade sitt bestialiska dåd i flera månader. Bara några dagar före attacken publicerade han en bild av Drottninggatan i appen Whatsapp där han också skrev att det var gatan han tänkte begå sitt dåd på. Han hade också regelbunden kontakt med flera kända företrädare för IS. 

Säpo visste om Akilov och trots att han riskerade att bli upptäckt genom sitt kontaktnät så lyckades svensk säkerhetspolis inte stoppa attacken. 

För mig är det fullständigt obegripligt att inte SÄPO granskas hårdare i det här. 

Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys, delar denna undran. Han säger så här i till både DN och SVT:
"Eftersom man har känt till Akilov, och inte intresserat sig vidare för honom, är det uppenbart att något hade kunnat göras annorlunda. Det är av stor betydelse inför framtiden att klarlägga vad."
Agrell är också förvånad och bekymrad över att massmördaren och terroristen Akilov hade möjlighet att förbereda dådet under hela tre månader.

Jag delar hans oro och hans funderingar. 

Enligt Säpos egna uppgifter finns det i Sverige flera tusen militanta, våldsbejakande islamister som skulle kunna tänkas slå till mot Sverige.

Marcus Birro,
Författare

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela