Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marcus Birro: Socialdemokraternas friskoleförbud - fegt och osmakligt

- 15/03/2018, 14:51 -

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Marcus Birro

Marcus Birro skriver om Socialdemokraternas förslag att förbjuda religiösa friskolor

Privat

Marcus Birro: "Varför är kollektiv bestraffning okej i de ena fallet men inte i det andra?"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det är allt oftare jag får en känsla av uppgivenhet. Det tycks kvitta hur många beska sanningar om media och politk som svenska folket får serverat. De öser socker i bägarna och sveper som idioter ändå. Det är skandaler, sharia-klagar i rättsväsendet, hedersförtryck, handgranater i tunnelbanan, gängkriminalitet, droger, våldtäkter, kvinnlig rädsla för att ens gå ut i sitt eget bostadsområde. 

Men så går lite tid. Och ingenting har hänt. Människor är som lallande zombier. 

Minns ni när statsministern öppnade stora famnen och sade att ”vi har varit naiva” när delar av den offentliga infrastrukturen, mottagandet, omhändertaget (alltså i förlängningen andra svaga grupper i samhället) höll på att krackelera. Men glöm aldrig detta. Det var inte ”vi” som var naiva. Det var ni. Det var politikerna, eliten och media som plötsligt fick en iskall dos verklighet i nacken. 

Vi var rätt många som försökte berätta. Och nästan alla av oss kommer från en solidarisk plats där vi vill se Sverige blomma som ett rikt, tolerant och värdigt land. Men vi var inte naiva. Därför sade vi: ”Okej, nu kanske vi ska pausa ett tag och kolla lite om vi klarar av att ta hand om dem som kommit så att inte andra grupper i vårt samhälle, äldre, missbrukare, sjuka drabbas.

Ni vet vilka kort som spelades ut mot oss. Det är som det är. Vi överlevde. 

Nu senast blandar Socialdemokraterna korten fullständigt när man vill förbjuda alla religiösa friskolor när alla vet att det är en viss religiös inriktning som försvårar den integration som Socialdemokraterna säger sig värna så mycket om.

Varför ska alla de kristna friskolor som på allvar integrerar folk från alla delar av världen (väldigt många kristna friskolor har barn från alla delar av världen, och alla är inte ens kristna, siste ni det?) straffas för att det finns muslimska religiösa friskolor inte kan hantera en modern och västerländsk syn på jämställdhet och demokrati? Vad förenar ens dessa två olika religiösa friskolor? Vet socialdemokraterna ens det? Varför är kollektiv bestraffning okej i de ena fallet men inte i det andra?

Jag ser problemen med det de konfessionella skolorna. Trots att jag är troende skulle jag aldrig sätta mina barn i en kristen friskola. De går i en helt vanlig och kämpande kommunal skola. Men att i okunskap och denna ständiga skräck för att kalla en spade en spade och därmed klumpa ihop alla religiösa friskolor är okunnigt, fegt och direkt osmakligt.

Min egen gräns för att försöka berätta om allt detta närmar sig. Jag orkar snart helt enkelt inte berätta hur förtvivlat naken och pinsam kejsaren är. Människor verkar älska att klä på honom igen. Jag har ingen aning om varför.

Marcus Birro,
Författare

Vill du också få ut din röst?