Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marcus Birro: Nu är det nog – kristen tro är inte muslimsk tro!

- 16/03/2018, 11:57 -

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Marcus Birro

Marcus Birro menar att det finns en stor okunskap kring religion.

Privat

Marcus Birro: "Varför är det lika fel att säga ”Gud vare med dig” under en julkonsert som det är att tvinga flickor att sitta längst bak på bussen?"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Okunskapen rörande religion är skrämmande. I media och bland politiker tycks allt mynna ut i ”religion som religion”.

Förbjud skiten. Gud finns inte. Stäng allt och alla.  Alla som tror är bakåtsträvare med en vedervärdig människosyn.

Men kristen tro är inte samma som som muslimsk tro. Kan vi åtminstone enas om det? Kristna friskolor är inte samma sak som muslimska friskolor. Den kristna tron har väldigt lite med muslimsk tro att göra.

Många av de som flytt till vårt land har flytt islamistisk terror. Många upplever att förföljelsen, hoten, hatet flyttar med till Sverige. Våldet och förtrycket mot kristna på många asylboenden är en sådan sak.
Runt 220 000 unga människor uppges leva under religiöst betingat hedersförtryck. Hur många av dessa ungdomar är kristna?

Fråga: Varför måste en kristen friskola som har elever från många olika länder OCH många olika trosinriktningar stänga ner sin verksamhet för att en muslimsk friskola i en helt annan del av landet bryter Sveriges demokratiska principer? Jag får inte ihop det där.

Varför är det lika fel att säga ”Gud vare med dig” under en julkonsert som det är att tvinga flickor att sitta längst bak på bussen? Varför är julfirande i en kyrka att likställa med en del muslimska friskolors uppenbara brist på demokratisk grundsyn?

Är det inte dessa särskilda muslimska friskolor som borde få stänga? Vad har de kristna friskolorna med detta att göra? Vi har ett kors i vår flagga, ska vi ta bort det? 

Vad handlar denna perversa självutplånande längtan om?

Marcus Birro,
Författare

 

Vill du också få ut din röst?