Tisdag 30 Nov
Stockholm

Magnus Stålberg, MUF: "Socialdemokraterna sviker sina väljare igen"

31 procent av svenska folket röstade på Socialdemokraterna förra valet.
Magnus Stålberg, Ordförande MUF Örebro Stad anser att Socialdemokraterna har svikit sina väljare. Foto: Privat och TT

Magnus Stålberg, MUF Örebro Stad: "Socialdemokraterna lovade många saker under valrörelsen och käbblade en hel del efter. Oavsett om det Socialdemokraterna lovade eller sa var bra eller dåliga handlar detta om att svika sina väljare."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Den 14 september 2014 så valde 31 procent av väljarna att lägga sina röster på Socialdemokraterna, ett val många av dem skulle komma att ångra. Socialdemokraterna lovade många saker under valrörelsen och käbblade en hel del efter. 

Oavsett om det Socialdemokraterna lovade eller sa var bra eller dåliga handlar detta om att svika sina väljare. Socialdemokraterna sviker sina väljare om och om igen.

Under massinvandringen 2015 sa Stefan Löfven tydligt att i hans Europa så bygger vi inga murar, men när verkligheten kom ikapp och ett dåligt ledarskap hade gett effekt så stängde han igen dörren till Sverige och sa att han tog ansvar. 

Samtidigt under flyktingvågen, kom det påtryckningar om hur många asylsökande Sverige egentligen kunde ta emot. Då menade Socialdemokraterna att det inte går att sätta en siffra på hur många som Sverige kan ta emot, det är människor vi pratar om. Trots det uppmanar Socialdemokraterna asylsökande att söka sig till andra länder

Socialdemokraterna tjatar alltid i debatten om att skattesänkningar är skadligt och gynnar endast höginkomsttagare, ändå behöll Socialdemokraterna jobbskatteavdraget som Allians regeringen införde. RUT var något som specifikt riktades till välbärgade och inte alla menade dem, trots det består RUT idag. 

Socialdemokraterna lovade att de inte skulle höja skatten för "vanliga" människor, utan bara för de rika. Som ni redan förstår höll inte Socialdemokraterna detta heller, bland annat poliser och barnmorskor fick höjd skatt.

Landsbygden ska enligt Socialdemokraterna alltid fungera, iallafall när storstadsborna kommer på besök, och det ska kunna vara möjligt att bo där. Trots det höjde Socialdemokraterna drivmedelsskatten för dem som är mest beroende av bilen.

Att vara solidariska och ha ett hjärta guld är något som Socialdemokraterna tror dem är och har. Säg det till barnfamiljen som blir utan assistans för sin 10 åriga son, dem sjuka som inte längre får vara sjuka enligt Stefan Löfven eller till dem som hade längtat efter att gå i pension vid 65 år men nu får stå ut några år till.

Det går att diskutera ifall Socialdemokraternas vändningar var bra eller dåligt men det ni måste förstå är att Socialdemokraterna inte håller sig till det dem lovar eller säger. Bara nu har jag presenterat för er 9 stycken områden som Socialdemokraterna har svikit sina väljare på. 

Om ni vill ha ett parti som håller vad de lovar, ja då ska ni inte lägga eran röst på Socialdemokraterna.

Magnus Stålberg,
Ordförande MUF Örebro Stad

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela