Lördag 4 Dec
Stockholm

Josefin Schönqvist: "När herr hat knackar på – tänk om en gång"

Hatar vi för mycket i Sverige?
Josefin Schönqvist skriver om hat i samhället och vädjar till människan att inte hata. Foto: Privat & Pixabay

Josefin Schönqvist: "Vi alla människor på denna jord har ett ansvar gentemot varandra, ett ansvar vi blivit tilldelade i samma sekund som vi föddes och är plikttrogna att följa så länge vi aktivt väljer att delta i detta samhälle."

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Det finns ingenting som är så starkt, som hat. Hat kan riva upp varenda människas hjärta på denna jord, hat.
Hat förstör inte bara vår tillvaro, utan även vår framtid, vår omgivning och våra framtida barn som ännu inte är födda. Inte ens kärlek kan rädda oss ur denna fruktansvärda sjukdom som förstör moder jord.

Nästa gång, när herr hat knackar på din dörr - snälla! fråga dig själv då ifall det är värt mödan och ifall du är redo för konsekvenserna som kommer bli resultatet för ditt handlande. 

Är det värt att agera utifrån impuls? Fundera på vad du kommer orsaka genom att agera genom hat, fundera på vilka som kommer fara illa ut på grund av din lockelse att agera efter satyr från din ilska och fråga dig själv ifall du är redo att kliva på denna karusell, som kommer göra dig omskakad och oförmögen att kliva av.

Vi alla människor på denna jord har ett ansvar gentemot varandra, ett ansvar vi blivit tilldelade i samma sekund som vi föddes och är plikttrogna att följa så länge vi aktivt väljer att delta i detta samhälle. Kom inte och säg att du inte vill ta ansvar för detta ansvar för då är valet ditt att bosätta dig ute i skogen, jaga din egna mat och inte kommunicera med kollektivet under några som helst omständigheter. 

Många av oss människor i dagens samhälle anser att vi tar del utav detta ansvar genom att följa lagboken och så länge vi kan vinna i domstol så har vi gjort rätt för oss.

Och det ska jag tala om för dig att det är fel, jag skulle vilja hävda att jag som enskild individ med rätt
resurser (läs pengar och kulturellt kapital) kan komma undan och vinna med 95 procent av sina felaktiga handlingar och det är inte så svårt att klura ut, då lagboken är enbart grundats utav våra känslor(då våra känslor har skapat vår verklighet och kunskap), vårt patos som talat om för oss vad som är rätt och fel och en lag skrivs om allteftersom nya normer och etiska värdegrunder skapas.

Vad är grunden till allt ont här i världen? Hat, hat och hat. Det finns ingenting som förstör så mycket i denna värld som hat och vad är det för verklighet att leva, om vår värdegrund är baserat utav hat.

Nästa gång, du står i vägskälet och frestelsen att följa med Herr hat hem, snälla tänk en gång till.

Josefin Schönqvist,
Studerande

Finns det för mycket hat i samhället?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela