Stockholm

​KDU: Vi måste kunna stoppa muslimska böneutrop

Böneutropet kallas också för Salah
Christian Carlsson anser att det är fel att moskén i Växjö har fått tillstånd att göra regelbundna böneutrop. Foto: Privat & TT

Christian Carlsson, KDU: "Böneutropets är delvis en kallelse till bön, men dessutom en trosbekännelse vars syfte är att likna vid en muslimsk flagga som ska visa att folket i staden är muslimer. Det är ett problem."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Nu står det klart att moskén i Växjö regelbundet ska få ropa ut sina böner och proklamera islam över staden. KDU anser att det är helt fel.

Sverige är inte något muslimskt land, även om det finns muslimer här. Sverige är ett land som bygger på på kristen etik och västerländsk humanism, och kristendomen är en oskiljaktig del av vårt svenska och västerländska kulturarv.

Trots att de flesta som bor i Sverige är kristna eller inte tror alls, så lyder det muslimska budskap som nu återkommande ska få ljuda över svenska bostadsområden:

”Allah är störst. Allah är störst”, ”det finns ingen gud utom Allah”.

Böneutropets är delvis en kallelse till bön, men dessutom en trosbekännelse vars syfte är att likna vid en muslimsk flagga som ska visa att folket i staden är muslimer. Det är ett problem.

Religionsfriheten ska fortsätta att gälla i Sverige, men som muslim måste man respektera att en majoritet av svenska folket inte är muslimer. Vi vill inte heller höra regelbundna muslimska böneutrop i våra bostadsområden.

Enligt Sifo säger hela 60 procent av svenska folket nej till muslimska böneutrop. Istället för att kräva detta och därmed skapa motsättningar, bör svenska muslimer anpassa sig.

Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna säger nej till regelbundna muslimska böneutrop från svenska moskéer. Efter dagens besked till Stiftelsen Växjö muslimer är det uppenbart att lagarna behöver ses över för att vi i framtiden ska kunna stoppa dessa böneutrop. 

Ett starkt KD kommer att behövas efter valet den 9 september.

Christian Carlsson,
Förbundsordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU)

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.