Torsdag 16 Sep
Stockholm

Kristna Värdepartiet: Inga prideflaggor på kommunala skolor

Roland Ohlsson (KrVP): "Många som är homosexuella eller bisexuella, vill inte förknippas med pridefestivaler, då de anser att det är en pervers tillställning som snarare bekräftar fördomar än bekämpar dem."

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

”Alla människors lika värde” är en fras som nog de flesta av oss skulle ställa oss bakom. ”Ett bättre Sverige. För alla” är en annan fras som de flesta också skulle nicka instämmande till. Medan prideflaggor hissas på skolor, så är det inga skolor som hänger flaggor med socialdemokraternas partisymbol, även fast partiet har just denna fina slogan: ”Ett bättre Sverige. För alla”. 

Det är förstås enkelt att förstå varför inte socialdemokraternas partisymbol hänger i skolor, då socialdemokraterna står för så mycket mer än sin vackra slogan, men varför prideflaggan hänger, trots att det står för så mycket mer än bara ”alla människors lika värde”, det är en större gåta.

Många som är homosexuella eller bisexuella, vill inte förknippas med pridefestivaler, då de anser att det är en pervers tillställning som snarare bekräftar fördomar än bekämpar dem. 

Pridefestivalen i Stockholm har till exempel ett event som heter just ”Pervpride”, där strikt fotoförbud råder, men hemsidesinformationen om inredning och kondomförbrukning säger det mesta, så ord som perverst är inget dåligt ordval, ifall man inte vill gå emot ett ordval som de själva använder.

Det man försöker framställa som tolerans, är inget annat än ett sätt att försöka bryta alla de normer som finns i samhället. Resonemanget är: Om en sak är norm, så är det dåligt. 

Under Stockholm Pride förra året fanns det till exempel ett seminarium med titeln "En, två eller flera? Ett samtal om flersamhet", samt ett seminarium med titeln "Hur kan en vara en etisk slampa?" om hur man är otrogen med lite stil och finess. Att man är två i en relation och att man är trogen varandra är ju norm, och då måste det väl vara dåligt?

RFSL, som har starka kopplingar till pridearrangemangen, hade på sin hemsida år 2014 en ”guide för säkert sexköp”, trots att sexköp är olagligt i Sverige. RFSL tar även tydlig ställning för idén att vilket kön man har, har väldigt lite att göra med vilket könsorgan man har.

RFSU, som även de har starka band till pride, har till exempel i ett lärarmaterial som ska användas i skolor, konkreta förslag för att "smeka den eller de andra" – om det är så att barnen bestämmer sig för att ha gruppsex. De uppmuntrar även att barnen att experimentera mycket. Avhållsamhet är däremot inget de uppmuntrar till i sitt material.

Under prideveckor så är det inte heller helt ovanligt att det förekommer sådant som aldrig skulle accepteras i andra sammanhang, till exempel nakna och halvnakna vuxna som visar sig för barnfamiljer. 

Vi kanske ska ställa oss frågan: Varför ska inte skolorna vara obundna från den typen av agenda som betraktar sådant som acceptabelt?

Av dessa anledningar bör inga kommunala skolor ha prideflaggor hängande, då man aldrig kan ta en lösryckt fras från en politisk agenda och ignorera det paket som den kommer med.

Roland Ohlsson,
Kristna värdepartiet

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela