Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Kära Socialdemokrat - börja kämpa för arbetarrörelsen på riktigt"

Den 9:e september 2018 är det riksdagsval
1 av 1

Dennis Gårdman anser att Socialdemokraterna har svikit sina ideal.

Privat & TT

Debatt | 14/05/2018 18:46

Dennis Gårdman: "Socialdemokraterna vill nu ha ett samarbete med (M ) och (L), är detta en nödraket för att inte (SD) ska få så mycket makt- Är det värt att offra sina ideologiska ståndpunkter?

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det har geggat ihop sig i riksdagen, Om folk röstar på moderaterna, Liberalerna eller på vkristdemokraterna så röstar en indirekt på Sverigedemokraterna för att de har inga problem med att samarbeta med (SD) för maktgirigheten är så mycket större än de humanistiska värderingarna.

Socialdemokraterna vill nu ha ett samarbete med (M ) och (L), är detta en nödraket för att inte (SD) ska få så mycket makt. Är det värt att offra sina ideologiska ståndpunkter?

Är det så illa att det inte finns någon socialism kvar i socialdemokraterna? Ja säger jag, den internationella solidariteten har man skrotat med att bryta mot asylrätten. Arbetarrörelsens intressen har man lagt på hyllan och tycker det är rimligt att avgränsa strejkrätten.

Istället för att arbeta för att fördela resurserna så att fattiga delar av landet får det bättre så talar man istället om att man ska skicka in militär i förorten. I en socialistisk demokrati ska staten representera folket eller i bästa fall: vara folket. Om staten vänder militären mot folket ja då är folket fienden ochhistorien har lärt oss vad som händer då.

Så vad ska en Sosse rösta på om hen vill se sociala reformer som gynnar arbetarklassen? För det går inte att rösta på (S) bara för att en brukar göra det, inte om du står upp för dina ideal och fortfarande kallar dig för socialist. Vill du rösta på ett vänster alternativ i riksdagen borde du rösta på vänsterpartiet istället.

För SAP finns inte längre partiet har drunknat och dött i det ny-liberala träsket, Rest In Peace. Släng din VPK-rädsla i papperskorgen för att det finns inga Stalin-vurmare eller Mao-älskande inslag i (V) och den sortens socialister är mycket sällsynta.

Så när du ändå är igång så kan du sluta med Monarki-kramandet också! Har nämligen stött på det som argument för att man inte ska rösta på (V). Vi ska komma ihåg att socialdemokraterna också en gång i tiden var emot monarki.

Så vad är viktigast, en schysst arbetar och asylpolitik eller ska vi göda en gammal institution som inte alls passar in i ett demokratiskt samhälle? Your Choice!

Så kära Socialdemokrat, bli en före detta sosse och kämpa för arbetarrörelsen på riktigt!

Dennis Gårdman,
Student och aktitvist

Håller du med?