Lördag 25 Sep
Stockholm

Kevin Torssell: "Därför är jag emot vänsterfeminismen"

2014 så gick Liberalerna till val med sin slogan "feminism utan socialism"
Kevin Torssell anser att den så kallad vänsterfeminismen är kvinnofientlig. Foto: Privat & TT

Kevin Torssell: "Jag brukar lyfta kvinnor som lyckats och kommit långt i livet enbart på egna meriter och hårt arbete när jag diskuterar med vänsterfeminister. I dessa situationer blir deras kvinnofientlighet än mer uppenbar"

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Jag anser mig själv vara feminist och har därmed ett intresse i att kvinnors positioner i samhället faktiskt flyttas framåt. Det viktigaste är att kvinnor får det bättre, inte att jag ska kunna klappa mig själv på axeln och känna vilken duktig feminist jag är. Det gör dock den feminism som vänstern förespråkar och den är direkt kvinnofientlig.

Vänsterfeminister tenderar att ignorera kvinnohat om gärningspersonen inte är en vit, heterosexuell man. Sverige har under lång tid importerat in en hederskultur som kraftigt begränsat kvinnors rättigheter och mobilitet i samhället. Vänstern har godkänt detta kvinnohat. 

Kulturrelativism där hederskultur och barnäktenskap har legitimerats genom argumentet att det är en annorlunda men likvärdig kultur har evinnerligt nyttjats av feminister i vänstern. Det, eller så har hederskulturens existens förnekats. 

Kvinnor har fått utstå hat, hot och våld på grund av att de kanske inte vill gifta sig med en kusin och vänsterfeminister har blundat för faktumet. Allt för att kunna klappa sig själva på axeln och kalla sig feministiska antirasister. 

Jag brukar lyfta kvinnor som lyckats och kommit långt i livet enbart på egna meriter och hårt arbete när jag diskuterar med vänsterfeminister och i dessa situationer blir deras kvinnofientlighet än mer uppenbar. 

Margaret Thatcher är ett praktexempel på en kvinna som blev den första kvinnliga premiärministern i Storbritannien och satt i tio och ett halvt år. Vänsterfeminister har i min erfarenhet alltid valt att illegitimera hennes bedrifter genom att nedvärdera hennes bedrifter, med det vanligaste argumentet att hon endast kom långt för att hon betedde sig som en man.  

Därför är jag emot den så kallade vänsterfeminismen. Att de tillåts dominera den feministiska debatten samtidigt som de häver ur sig kvinnofientliga åsikter är obehagligt och sorgligt men jag vägrar acceptera det. 

Jag vägrar tolerera kvinnoförtryckande hederskultur, jag vägrar nedvärdera kvinnors kapacitet och jag vägrar framför allt att klappa mig själv på axeln.

Kevin Torssell,
Bloggare

Är vänsterfeminismen kvinnofientlig?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela